Connect with us

EVENIMENT

Studiu: Patru din zece companii ascund breşele de securitate

Publicat

laptop caiet examen interviu loc munca birou pixabay 1000x600.jpg

Potrivit unui studiu global realizat de o companie de securitate IT, 42% dintre specialiştii în securitate IT au declarat că liderii din companiile lor i-au îndemnat să păstreze confidenţiale breşele de securitate informatică, în loc să le raporteze, în timp ce 30% au ales să păstreze tăcerea în mod voluntar în legătură cu un astfel de incident.

Potrivit cercetării, 55% dintre respondenţi şi-au exprimat îngrijorarea faţă de consecinţele legale cu care compania lor s-ar putea confrunta din cauza unei breşe de securitate gestionate inadecvat.

„Până de curând, multe companii preferau să ascundă o breşă de securitate pentru a evita prejudicii financiare, juridice şi reputaţionale, dar şi pentru a folosi resursele în atenuarea daunelor şi nu pentru a raporta aceste incidente. Odată cu adoptarea mai multor legi care impun raportarea breşelor de securitate (în SUA şi UE), este de aşteptat ca situaţia să se schimbe”, se precizează într-un comunicat al Bitdefender.

98% dintre specialiştii în securitate informatică spun că nu sunt complet mulţumiţi de soluţiile actuale pe care le folosesc, iar mai mult de jumătate dintre ei (54%) susţin că organizaţia lor a achiziţionat un serviciu de securitate care nu s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor.

O altă provocare des întâlnită este cea legată de lipsa de competenţe în domeniul securităţii cibernetice care pare să se afecteze multe organizaţii în următoarele 12 luni.

59% dintre respondenţi spun că este necesar să lucreze în weekend din cauza problemelor de securitate cu care se confruntă compania lor.

Aproape toţi specialiştii în securitate IT (99%) se declară îngrijoraţi de ameninţările de securitate de la nivelul organizaţiilor în care lucrează.
Cel mai mult îi preocupă vulnerabilităţile software şi ameninţările zero-day (53%), urmate îndeaproape de cele de phishing/inginerie socială (52%).

Ameninţările care vizează lanţul de aprovizionare ocupă locul trei (49%), în timp ce atacurile de tip ransomware se situează pe locul patru (48,5%).

Studiu: Patru din zece companii ascund breşele de securitate. Studiul a fost realizat la comanda Bitdefender de către Censuswide

Principala provocare identificată se referă la extinderea capabilităţilor în mai multe medii (43%), urmată de complexitatea ameninţărilor (43%), lipsa de competenţe în domeniu (36%), incompatibilitatea cu alte soluţii de securitate (32%), capabilităţile de raportare (28%), numărul prea mare de alerte (27%), funcţionalităţi inutile (21,5%). Doar 2,66% din respondenţi spun că nu au întâlnit niciun fel de provocări.

„Rezultatele din acest raport evidenţiază presiunea imensă de pe organizaţii în lupta cu noi ameninţări, cum ar fi ransomware, vulnerabilităţi zero-day şi spionaj.

În acelaşi timp, observăm că printre provocări se numără complexitatea extinderii serviciilor de securitate şi deficitul de personal calificat.

Aceste constatări demonstrează, mai mult decât oricând, importanţa unei securităţi stratificate care asigură prevenţia, detecţia şi răspunsul la ameninţările avansate de la nivelul întregii companii şi care sporesc eficienţa prin reducerea volumului de lucru al echipelor de IT”, a declarat Andrei Florescu, vicepreşedinte pentru soluţii de business în cadrul Bitdefender.

Studiul a fost realizat la comanda Bitdefender de către Censuswide pe un eşantion de peste 400 de profesionişti în securitate informatică, în perioada decembrie 2022 – ianuarie 2023.

Respondenţii lucrează în poziţii care variază de la manageri până la directori de securitate a informaţiilor (CISO), în companii cu peste 1.000 de angajaţi din Franţa, Germania, Italia, Spania, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii.

Bitdefender este un lider în domeniul securităţii IT, care oferă soluţii superioare de prevenţie, detecţie şi răspuns la incidente de securitate cibernetică. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

La ISU Alba au început înscrierile pentru admiterea în instituțiile militare de învățământ. Condiții și documente necesare

Publicat

la isu alba au început înscrierile pentru admiterea în instituțiile

La Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba au început înscrierile pentru admiterea în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale care pregătesc personal pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne, sesiunea iulie-august 2024.

Candidații cu domiciliul sau reședința în județul Alba, pot opta pentru una sau mai multe instituţii de învăţământ în funcție de data stabilită pentru susținerea probelor de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Genocidul armean, comemorat la Cluj-Napoca. ,,Unul dintre cele mai întunecate momente ale istoriei secolului XX”

Publicat

armeni 4.jpg

Un eveniment menit să comemoreze 109 ani de la genocidul armean a avut loc, miercuri seara, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca, în organizarea comunității armene. Scopul a fost de a onora memoria celor care au suferit în această tragedie, subliniind, totodată, importanța educării publicului și a păstrării memoriei istorice.

,,Privitorule, aș vrea să să te poti împărtăși în și cu durerea noastră, a armenilor, să iei o bucățică din ea,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

INCENDIU la Sebeș. Mai multe deșeuri depozitate într-o clădire dezafectată au luat foc. Pompierii intervin cu două autospeciale

Publicat

incendiu la sebeș. mai multe deșeuri depozitate într o clădire dezafectată

Un incendiu a izbucnit joi după-amiaza în municipiul Sebeș. Mai multe deșeuri depozitate într-o clădire dezafectată au luat foc. 

Potrivit ISU Alba, Secția de pompieri Sebeș a fost solicitată să intervină pentru localizarea și stingerea unui incendiu în municipiul Sebeș.

La sosirea forțelor de intervenție la locul producerii incendiului acesta se manifesta la mai multe deșeuri depozitate într-o clădire dezafectată.

Pompierii au localizat incendiul și lucrează la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Admitere școala de subofițeri de pompieri 2024. Locuri disponibile, calendar înscrieri, acte necesare, condiții pentru candidați

Publicat

admitere școala de subofițeri de pompieri 2024. locuri disponibile, calendar

Admitere școala de subofițeri de pompieri 2024. Candidații interesați de carieră în cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență au la dispoziție 300 de locuri. Înscrierile se fac în perioada 24 aprilie – 14 mai. 

La Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti sunt disponibile:

  • 275 locuri pentru calificarea „subofiţer de pompieri şi protecţie civilă”
  • 25 de locuri, pentru calificarea „subofiţer…

    Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe