Connect with us

EVENIMENT

Studiu: Patru din zece companii ascund breşele de securitate

Publicat

laptop caiet examen interviu loc munca birou pixabay 1000x600.jpg

Potrivit unui studiu global realizat de o companie de securitate IT, 42% dintre specialiştii în securitate IT au declarat că liderii din companiile lor i-au îndemnat să păstreze confidenţiale breşele de securitate informatică, în loc să le raporteze, în timp ce 30% au ales să păstreze tăcerea în mod voluntar în legătură cu un astfel de incident.

Potrivit cercetării, 55% dintre respondenţi şi-au exprimat îngrijorarea faţă de consecinţele legale cu care compania lor s-ar putea confrunta din cauza unei breşe de securitate gestionate inadecvat.

„Până de curând, multe companii preferau să ascundă o breşă de securitate pentru a evita prejudicii financiare, juridice şi reputaţionale, dar şi pentru a folosi resursele în atenuarea daunelor şi nu pentru a raporta aceste incidente. Odată cu adoptarea mai multor legi care impun raportarea breşelor de securitate (în SUA şi UE), este de aşteptat ca situaţia să se schimbe”, se precizează într-un comunicat al Bitdefender.

98% dintre specialiştii în securitate informatică spun că nu sunt complet mulţumiţi de soluţiile actuale pe care le folosesc, iar mai mult de jumătate dintre ei (54%) susţin că organizaţia lor a achiziţionat un serviciu de securitate care nu s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor.

O altă provocare des întâlnită este cea legată de lipsa de competenţe în domeniul securităţii cibernetice care pare să se afecteze multe organizaţii în următoarele 12 luni.

59% dintre respondenţi spun că este necesar să lucreze în weekend din cauza problemelor de securitate cu care se confruntă compania lor.

Aproape toţi specialiştii în securitate IT (99%) se declară îngrijoraţi de ameninţările de securitate de la nivelul organizaţiilor în care lucrează.
Cel mai mult îi preocupă vulnerabilităţile software şi ameninţările zero-day (53%), urmate îndeaproape de cele de phishing/inginerie socială (52%).

Ameninţările care vizează lanţul de aprovizionare ocupă locul trei (49%), în timp ce atacurile de tip ransomware se situează pe locul patru (48,5%).

Studiu: Patru din zece companii ascund breşele de securitate. Studiul a fost realizat la comanda Bitdefender de către Censuswide

Principala provocare identificată se referă la extinderea capabilităţilor în mai multe medii (43%), urmată de complexitatea ameninţărilor (43%), lipsa de competenţe în domeniu (36%), incompatibilitatea cu alte soluţii de securitate (32%), capabilităţile de raportare (28%), numărul prea mare de alerte (27%), funcţionalităţi inutile (21,5%). Doar 2,66% din respondenţi spun că nu au întâlnit niciun fel de provocări.

„Rezultatele din acest raport evidenţiază presiunea imensă de pe organizaţii în lupta cu noi ameninţări, cum ar fi ransomware, vulnerabilităţi zero-day şi spionaj.

În acelaşi timp, observăm că printre provocări se numără complexitatea extinderii serviciilor de securitate şi deficitul de personal calificat.

Aceste constatări demonstrează, mai mult decât oricând, importanţa unei securităţi stratificate care asigură prevenţia, detecţia şi răspunsul la ameninţările avansate de la nivelul întregii companii şi care sporesc eficienţa prin reducerea volumului de lucru al echipelor de IT”, a declarat Andrei Florescu, vicepreşedinte pentru soluţii de business în cadrul Bitdefender.

Studiul a fost realizat la comanda Bitdefender de către Censuswide pe un eşantion de peste 400 de profesionişti în securitate informatică, în perioada decembrie 2022 – ianuarie 2023.

Respondenţii lucrează în poziţii care variază de la manageri până la directori de securitate a informaţiilor (CISO), în companii cu peste 1.000 de angajaţi din Franţa, Germania, Italia, Spania, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii.

Bitdefender este un lider în domeniul securităţii IT, care oferă soluţii superioare de prevenţie, detecţie şi răspuns la incidente de securitate cibernetică. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Târgul „Alba Green Energy” Alba Iulia: ce detalii despre energia regenerabilă au putut afla vizitatorii. Număr record de expozanți

Publicat

târgul „alba green energy” alba iulia: ce detalii despre energia

La Târgul „Alba Green Energy”, care s-a desfășurat în perioada 30 septembrie-1 octombrie, publicul s-a arătat interesat de tehnologiile legate de eficiența energetică și de producere a energiei regenerabile.

Au fost prezente firme expozante, într-un număr record, la a 11-a ediție a evenimentului.

Evenimentul este dedicat dezvoltării pieței locale în ceea ce privește soluțiile pentru eficiența energetică și de producere a energiei regenerabile. A urmărit și a atins…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Clinica Stomatologică Rotar – Locul care te lasă cu gura căscată, în toate privințele

Publicat

4 2 e1696322786199.jpg

Săptămâna trecută a avut loc deschiderea oficială – „Grand Opening” – a Clinicii Stomatologice Rotar. În cadrul unui eveniment de tip „uși deschise”, prieteni, colaboratori, membri ai comunității medicale, artiști plastici, arhitecți și designeri au putut interacționa, vizita și descoperi spațiile pline de lumină și eleganță ale clinicii. Pe lângă amfitrionii casei, Andi Moisescu a dezvăluit pas cu pas conceptul acestui eveniment, „DETALIUL EXECUTAT…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Riscul depresiei la copii crește odată cu creșterea perioadei petrecute pe rețelele sociale

Publicat

riscul depresiei la copii crește odată cu creșterea perioadei petrecute

Consilierul prezidenţial Diana Păun consideră că social media are un impact semnificativ asupra sănătăţii mintale şi bunăstării copiilor şi adolescenţilor şi afirmă că odată ce creşte timpul petrecut de minori pe social media, cresc riscurile depresiei şi anxietăţii, potrivit Agerpre.

„Observăm cu toţii expansiunea fără precedent a mediului virtual şi impactul semnificativ pe care acesta îl are asupra tinerilor şi asupra societăţii în general.

Odată cu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Despăgubiri de peste un milion de lei pentru sute de agricultori din Alba care au fost afectați de secetă pedologică

Publicat

despăgubiri de peste un milion de lei pentru sute de

Sute de agricultori din Alba au fost despăgubiți cu peste un milion de lei, pentru culturile agricole care au fost afectate de seceta pedologică din 2022. 

Mai exact este vorba despre 300 de utilizatori de terenuri cu destinație agricolă care au fost despăgubiți cu suma totală 1.200.000 lei, pentru culturile agricole înființate în primăvara anului 2022, în suprafață de 6914,08 hectare, afectate de seceta pedologică.

Este vorba despre agricultorii care au terenuri ce au fost…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe