Connect with us

ACTUALITATE

Studiu: Românii şi-au schimbat interesul de la smartphone-uri la laptopuri în timpul crizei coronavirus

Publicat

laptop calculator

Românii au căutat cel mai des pe Google, în luna aprilie, informaţii despre laptop-uri, depăşind maximul de căutare anual al Black Friday 2019 cu peste 30%, potrivit unui studiu realizat de o companie de consultanţă în management.

„În decursul lunii aprilie, căutările prin intermediul Google pentru „laptop” au atins cote culminante, acesta fiind cel mai utilizat cuvânt căutat în categoria computere & electronice. Cuvântul cheie „laptop” a înregistrat un scor de popularitate de 100%, atingând un nivel maxim la sfârşitul lunii aprilie. Interesant este că volumul de căutare pentru „laptop” în contextul coronavirus şi al muncii de acasă a depăşit interogările de căutare similare înregistrate în perioadele Black Friday şi Crăciun 2019 cu peste 30%”, relevă studiul realizat de Encompass Marketing Solutions (eMs) privind cele mai populare căutări Google ale românilor în timpul crizei cauzate de coronavirus în categoria computere şi electronice.

Studiul indică faptul că această creştere bruscă a interesului căutărilor pentru laptopuri este legată de tendinţa lucrului de acasă, în contextul pandemiei. Studiul realizat de eMs, în prima săptămână a lunii mai, mai arată că şi căutarea pentru „PC” a înregistrat o creştere notabilă în interesul românilor începând cu luna martie.

Potrivit studiului citat, spre deosebire de laptopuri, smartphone-urile nu au înregistrat aceeaşi creştere a volumului de căutare, ceea ce arată clar că, în scopuri de lucru, laptopurile şi computerele sunt încă dispozitivele preferate. Termenii „iPhone” şi „Samsung Galaxy” au marcat o creştere uşoară în volumul căutărilor online la jumătatea lunii aprilie, dar sunt în continuare sub medie, şi cu mult sub căutările totale pentru laptopuri.

Rezultatele studiului arată că românii caută informaţii despre laptopuri pe site-urile e-commerce ale eMAG sau Altex, cele două magazine online de top din România.

Encompass Marketing Solutions a comparat, de asemenea, şi popularitatea termenilor asociaţi cuvântului-cheie „laptop”, aşa cum au fost utilizaţi în căutările Google ale românilor în perioada octombrie 2019 – aprilie 2020.

Potrivit interogărilor de căutare pentru laptopuri, românii caută în cea mai mare parte brandul Asus, indicând că acesta se bucură de cel mai mare brand awareness, depăşind chiar căutările de top precum Emag (laptop emag) şi Altex (Laptop Altex). De asemenea, brandul chinez Lenovo s-a bucurat de o creştere a interesului, spre deosebire de HP, care, deşi a crescut în martie, a înregistrat o scădere în popularitatea căutărilor în aprilie.

„Datele colectate prin Google Trends arată că preferinţele de căutare Google ale românilor în timpul crizei coronavirus s-au schimbat, în corelaţie cu tendinţa muncii de la domiciliu şi distanţarea socială. În această perioadă, românii au preferat să investească în laptopuri, pentru a îşi asigura condiţii bune de lucru de acasă, în detrimentul smartphone-uri sau altor dispozitive electronice”, se mai arată în studiul citat. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Botoșani: Constructor desemnat pentru Linia Electrică Aeriană de 400 KV care va traversa sudul județului

Publicat

botoșani: constructor desemnat pentru linia electrică aeriană de 400 kv

Publicitate

Proiectul construirii Liniei Electrice Aeriene (LEA) de 400 kV Suceava – Bălți, care va traversa sudul județului nostru, a intrat în linie dreaptă. După trei luni de la stabilirea ofertei câștigătoare, comisia de achiziție din cadrul CNTEE „Transelectrica” a semnat contractul pentru proiectarea și execuția acestei linii de interconectare a sistemului energetic național cu cel din Republica Moldova.

„Realizarea LEA 400 kV Suceava – Bălți,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Festivitatea de deschidere a Olimpiadei Naționale de Matematică, ediția a LXXV-a, dedicată elevilor din clasele IX-XII

Publicat

botoșani: festivitatea de deschidere a olimpiadei naționale de matematică, ediția

Publicitate

În data de 1 aprilie 2025, municipiul Botoșani a fost gazda festivității de deschidere a Olimpiadei Naționale de Matematică, ediția a LXXV-a, dedicată elevilor din clasele IX-XII.

Evenimentul a fost marcat de o atmosferă de înaltă ținută academică, aducând împreună tineri pasionați de matematică din întreaga țară, profesori dedicați și oficialități locale care sprijină excelența educațională.

În cadrul festivității, au transmis…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

CALENDAR ORTODOX: Sfântul Cuvios Tit, făcătorul de minuni

Publicat

calendar ortodox: sfântul cuvios tit, făcătorul de minuni

Publicitate

Sfântul Cuvios Tit a trăit în timpul marilor tulburări provocate de iconoclasm (secolul al IX-lea), fiind un adevărat stâlp al Bisericii lui Hristos și al Ortodoxiei. Pentru marea sa credință, smerenie și curăție, Dumnezeu l-a învrednicit cu darul facerii de minuni, atât în timpul vieții, cât și după trecerea sa la cele veșnice.

Prăznuirea sa se face în Biserica Ortodoxă pe 2 aprilie. Acest fericit și sfânt părinte al nostru Tit, iubind…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

DEZASTRU: Un sfert dintre TINERII români nu au un loc de muncă. Rata șomajului a urcat la 5,6% în februarie 2025

Publicat

dezastru: un sfert dintre tinerii români nu au un loc

Publicitate

Institutul Național de Statistică (INS) a anunțat marți, 1 aprilie, că rata șomajului în România a ajuns în luna februarie 2025 la 5,6%, în creștere cu 0,1 puncte procentuale față de luna ianuarie. Tendința ascendentă este vizibilă și în comparație cu aceeași lună a anului trecut, când rata era de 5,3%.

Conform datelor oficiale, numărul total al șomerilor cu vârste între 15 și 74 de ani a fost estimat la 456.800 de persoane, față de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe