Connect with us

ACTUALITATE

Studiu: Românii sunt tot mai preocupaţi de starea mediului înconjurător

Publicat

Românii sunt tot mai preocupaţi de starea mediului înconjurător, astfel că 56% dintre ei au declarat că îşi colectează gunoiul menajer selectiv, potrivit unui studiu Reveal Marketing Research despre reciclare şi comportamentul românilor, remis, joi, AGERPRES.

„În contextul actual al schimbărilor climatice, acţiunile concrete în vederea combaterii acestora devin tot mai necesare. Aşa se explică faptul că românii se arată dornici să colecteze gunoiul menajer selectiv (56%). Dintre românii care colectează gunoiul menajer selectiv se evidenţiază într-o pondere mai mare respondenţii peste 55 de ani (60%) şi tinerii cu vârsta cuprinsă între 25 şi 34 de ani (76%) care declară că selectează deşeurile în cea mai mare măsură”, se arată în studiul citat.

Studiul mai arată că femeile comparativ cu segmentul bărbaţilor reciclează mai puţin

Studiul mai arată că femeile (55%), comparativ cu segmentul bărbaţilor (58%), reciclează mai puţin. Pe de altă parte, 25% dintre respondenţi declară că obişnuiesc să colecteze selectiv gunoiul menajer, dar nu mereu.

Întrebaţi care sunt variantele cu care rezonează cel mai mult, românii au răspuns că aleg mai degrabă produse din categoria eco în proporţie de 17%. Respondenţii care se orientează către produse eco sunt în special bărbaţii, care declară că au construit o casă în ultimii doi ani sau sunt în proces de construire a unei case (20%).

Ideal înseamnă sănătos şi sustenabil

Pentru 37% dintre cei care sunt în proces de construire a unei case, ideal înseamnă sănătos şi sustenabil (37%), arată studiul citat. Astfel, pentru 26% dintre respondenţi, BCA-ul constituie materialul principal de zidărie din punctul de vedere al sustenabilităţii.

De asemenea, românii declară că optează şi pentru produse cu tradiţie pe piaţă (16%), produse cunoscute (13%) şi produse inovatoare (13%). Produsele cu tradiţie pe piaţă sunt alese într-o pondere mai mare de respondenţii cu vârsta de peste 55 de ani (20%).

49% dintre respondenţi afirmă că folosesc în cea mai mare parte a timpului metode de transport ecologice

Din totalul eşantionului, 49% dintre respondenţi afirmă că folosesc în cea mai mare parte a timpului metode de transport ecologice. Se observă un procent uşor mai mare în rândul respondenţilor care au construit în ultimii doi ani o casă sau care sunt în proces de construire a unei case (54%), dar şi în rândul respondenţilor cu vârsta cuprinsă între 25 şi 34 de ani (53%).

Metoda de colectare pentru proiect este CAWI (computer assisted web interview), datele fiind colectate în perioada 15 – 26 aprilie 2021, pe un eşantion reprezentativ naţional (urban şi rural), respectiv 820 interviuri, iar 440 de interviuri au fost cu persoane care au construit o casă în ultimii doi ani sau sunt în proces de construcţie a unei case. Marja de eroare este de +/-3%.

Reveal Marketing Research este o companie de cercetare de piaţă full-service, specializată în marketing research, studii sociologice, customer insight, business strategy, market development.

Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Agrometeo: Seceta pedologică moderată și puternică se menține la porumbul neirigat; efecte negative asupra potențialului productiv

Publicat

agrometeo: seceta pedologică moderată și puternică se menține la porumbul

Publicitate

Seceta pedologică moderată și puternică se menține în cultura porumbului neirigat din regiunile Maramureș, Dobrogea și Banat, dar și în alte zone de cultură din țară, unde se va produce o depreciere treptată a stării de vegetație, potrivit prognozei de specialitate, publicată de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) pentru perioada 5 – 11 iulie 2025.

‘În cultura de porumb neirigat, rezerva de apă pe profilul de sol 0-100 cm, va…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani primește aplauze de la Guvern: Finanțare pentru viața culturală locală

Publicat

botoșani primește aplauze de la guvern: finanțare pentru viața culturală

Publicitate

Ministerul Dezvoltării vine în sprijinul a 66 de teatre, opere și filarmonici

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Guvernul a decis, în ședința de astăzi, alocarea sumei de 231.458.960,88 de lei pentru 66 de teatre, opere și filarmonici din 40 de localități, care funcționează în subordinea autorităților locale din 31 de județe.

‘Prin această măsură, venim în sprijinul teatrelor, operelor,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Femeie din Botoșani, dată dispărută după ce a plecat de acasă și nu s-a mai întors

Publicat

femeie din botoșani, dată dispărută după ce a plecat de

Publicitate

Maria Feraru, o femeie în vârstă de 44 de ani, domiciliată în satul Orășeni-Deal, comuna Curtești, județul Botoșani, a fost dată dispărută după ce a părăsit locuința în dimineața zilei de 2 iulie 2025, în jurul orei 10:00. De atunci, familia nu mai știe nimic despre ea.

Originară din Vatra Dornei, județul Suceava, Maria Feraru are cetățenie română și este cunoscută ca o persoană activă și comunicativă. Semnalmentele acesteia sunt:…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Copiii din Todireni au transformat vacanța în sărbătoare la prima ediție a Școlii de vară „Din inima satului”

Publicat

copiii din todireni au transformat vacanța în sărbătoare la prima

Publicitate

În primele zile ale lunii iulie, curtea Școlii Gimnaziale din Todireni a devenit un adevărat atelier de culoare și descoperire. Lansată cu emoție de profesorii coordonatori Elena Liliana Brașoveanu și Marineta Ciobanu, Școala de vară „Din inima satului” a reunit zeci de copii dornici să îmbine joaca, tradiția și experimentul într‑o experiență educativă cât o vacanță întreagă.

Aventură, tradiție și știință – în aceeași…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe