Connect with us

EVENIMENT

Studiu: Una din două persoane va suferi de o afecțiune mentală până la vârsta de 75 de ani

Publicat

doctor medic sanatate pixabay 1000x600.jpg
fotografie cu caracter ilustrativ

Conform unui studiu recent coordonat de cercetători de la Universitatea Queensland (UQ) din Australia și de la Facultatea de Medicină a Universității Harvard din Statele Unite, aproximativ o persoană din două, până la vârsta de 75 de ani, este estimată să sufere cel puțin de o maladie mentală. Agenția de presă Xinhua furnizează această informație.

Noul studiu, publicat duminică în revista Lancet Psychiatry, a inclus date colectate de la 156.331 de adulţi din 29 de ţări şi regiuni între anii 2001 şi 2022.

Autorii cercetării au descoperit că riscul de a dezvolta oricare dintre maladiile mintale până la vârsta de 75 de ani a fost de 46,4% pentru participanţii de sex masculin şi de 53,1% pentru participantele de sex feminin.

Potrivit studiului, „consumul de alcool” şi „depresia” sunt principalele tulburări detectate în rândul bărbaţilor, în timp ce „depresia” şi „fobia specifică” sunt cele mai comune în rândul femeilor.

De asemenea, autorii notează că aceste afecţiuni apar de obicei pentru prima dată în copilărie, adolescenţă sau în prima parte a vieţii de adult.

Studiu: Una din două persoane va suferi de o afecțiune mentală până la vârsta de 75 de ani. Vârsta maximă a primei manifestări a fost de 15 ani

Potrivit lui John McGrath, coordonatorul studiului şi profesor la Queensland Brain Institute din cadrul UQ, rezultatele demonstrează prevalenţa ridicată a afecţiunilor din registrul bolilor mintale, în contextul în care 50% din populaţie va dezvolta cel puţin o astfel de afecţiune până la împlinirea vârstei de 75 de ani.

„Vârsta maximă a primei manifestări a fost de 15 ani, iar vârsta medie a declanşării bolii a fost de 19 ani pentru bărbaţi şi de 20 de ani pentru femei.

Descoperirea noastră subliniază nevoia de a investi în ştiinţele neuronale de bază pentru a identifica motivul pentru care aceste boli se dezvoltă”, a declarat John McGrath.

Ronald Kessler, coautor al cercetării şi profesor la Harvard Medical School, a subliniat că prin înţelegerea vârstei la care aceste tulburări apar în mod obişnuit, experţii îşi pot adapta intervenţiile din domeniul sănătăţii publice şi să aloce resurse pentru a se asigura că un sprijin adecvat şi acordat în timp util va fi disponibil pentru persoanele ce prezintă acest risc. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO-VIDEO: A început ”Noaptea cercetătorilor” 2023 la Alba Iulia. Ateliere interactive, expoziție, jocuri, experimente. Program

Publicat

foto video: a început ”noaptea cercetătorilor” 2023 la alba iulia. ateliere

La Alba Iulia, pe strada Muzeului din Cetatea Alba Carolina, a început evenimentul ”Noaptea cercetătorilor”, în cadrul căruia aveți ocazia să descoperiți detalii interesante despre domenii de cercetare și știință.

Evenimentul se desfășoară în două locații diferite, zona Muzeului Național al Unirii și la Museikon pentru toți cei care își doresc să urmeze o carieră în cercetare sau sunt, pur și simplu, pasionați de știință.

Până la ora 22.00, vizitatorii sunt…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Fum la o grădiniță din Cluj-Napoca. 12 copii au fost EVACUAȚI. Au intervenit pompierii

Publicat

1695997787 pompieri incendiu bun bun.jpg

Pompierii de la Detașamentul 1 Cluj-Napoca au intervenit, vineri, la o grădiniță de pe strada 11 Octombrie, după ce s-a raportat fum la panoul electric al unității.

”Până la sosirea noastră, cadrele didactice au reacționat exemplar, evacuând în siguranță 12 copii. Niciunul dintre aceștia nu a necesitat îngrijiri medicale. Echipajele noastre au constatat faptul că au ars două fire de la respectivul panou electric. Din fericire, nu există alte pericole”,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Reînnoirea vizelor SUA fără interviu. Precizări din partea Ambasadei americane la București

Publicat

reînnoirea vizelor sua fără interviu. precizări din partea ambasadei americane

Secția Consulară a Ambasadei SUA din România promovează programul de reînnoire a vizelor fără interviu cu scopul de a aproba un număr record de vize pentru cetățenii români eligibili în anul fiscal 2024, au anunțat reprezentanții Ambasadei SUA.

”Avem plăcerea de a reaminti solicitanților de viză despre avantajele programului de reînnoire a vizelor fără interviu, ca parte a planului nostru de îmbunătățire și simplificare a serviciilor de viză.

Acest program permite…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Copii din 10 școli din Alba au participat la întâlniri cu polițiștii. Discuții despre grupuri de prieteni și absențe de la cursuri

Publicat

copii din 10 școli din alba au participat la întâlniri

Polițiștii din Alba au continuat, în perioada 25-29 septembrie, acțiunile dedicate elevilor. Au fost prezenți în 10 unități de învățământ din județ și au discutat cu elevii despre grupurile de prieteni, consecințele absențelor de la școală și evitarea conflictelor.

Polițiștii Biroului de Siguranță Școlară, alături de polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și reprezentanți ai Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe