Connect with us

ACTUALITATE

Studiu: Varianta Delta DUBLEAZĂ riscul de spitalizare

Publicat

Persoanele infectate cu varianta Delta a coronavirusului au un risc dublu de spitalizare pentru COVID-19 comparativ cu varianta Alfa, potrivit unui amplu studiu publicat sâmbătă de revista The Lancet Infectious Diseases, relatează agenţiile EFE şi AFP.

Cercetători ai Public Health England (PHE) şi ai Universităţii Cabridge au analizat cazurile clinice a 43.338 de persoane detectate pozitiv la COVID-19 în Marea Britanie, în perioada 29 martie – 23 mai 2021. Dintre acestea, 20 % (8.682) erau provocate de varianta Delta, identificată pentru prima dată în India în decembrie 2020, iar restul de 34.656 corespundeau variantei Alfa, depistată în Marea Britanie în noiembrie 2020.

Din totalul celor infectaţi, o persoană din cinci au fost internate cu COVID-19 după 14 zile de la testarea pozitivă la noul coronavirus. Dintre cei contagiaţi cu varianta Alfa au fost internaţi 2,2 % (764 de persoane), în timp ce dintre cei infectaţi cu varianta Delta au fost spitalizaţi 2,3 % (196 persoane)

Riscul de spitalizare crește de 2,26 ori în cazul infectării cu Varianta Delta

După ce au luat în calcul factorii ce ţin de predispoziţia personală pentru a dezvolta simptome grave de COVID-19, precum vârsta, originea etnică şi vaccinarea, cercetătorii au estimat că riscul de spitalizare creşte de 2,26 ori în cazul variantei Delta.

„Analiza noastră arată că în cazul în care nu se beneficiază de vaccinare, o epidemie provocată de varianta Delta exercită o presiune şi mai mare asupra sistemului de sănătate, decât în cazul variantei Alfa”, a declarat Anne Presanis, coautoare a studiului.

Se ştia deja că varianta Delta este cu între 40% şi  60% mai contagioasă decât varianta Alfa, însă nu existau informaţii privind severitatea sa, deşi datele preliminare din Scoţia şi Singapore sugerau o creştere a riscului de spitalizare şi unor forme grave de COVID-19 în cazul infectării cu această variantă.

Tinerii, predispuși la infectare cu varianta Delta

Pacienţii infectaţi cu varianta Delta erau mai ales tineri, cu vârsta medie de 29 de ani, faţă de cei cu vârsta de 31 de ani, în cazul variantei Alfa.

Ţinând cont de proporţia scăzută a persoanelor vaccinate în eşantionul studiat, „rezultatele acestui studiu arată mai ales riscul de spitalizare a celor care nu sunt vaccinaţi, sau care sunt parţial vaccinaţi”, a subliniat Anne Presanis, statistician la Universitatea din Cambridge.

Numeroase studii au demonstrat că vaccinurile au o eficacitate foarte ridicată împotriva formelor grave de COVID-19 asociate variantei Delta, cu condiţia vaccinării cu schema completă. Efectul lor este limitat în cazul unei singure doze.

„În condiţiile în care această variantă reprezintă deja 98% din cazurile de COVID-19 din Marea Britanie, este vital pentru cei care încă nu au primit ambele doze să completeze cât mai curând schema de vaccinare”, a subliniat Gavin Dabrera, coautor al studiului şi epidemiolog la Public Health England. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Primăriile din județul Botoșani care stau mereu cu mâna întinsă la Guvern. De ce este nevoie de o reformă administrativă

Publicat

index 8 1000x600.webp.webp

Publicitate

Zeci de primării de comună din județul Botoșani sunt total dependente de sumele primite de la Guvern, din fondurile de rezervă, fiind incapabile să acopere, din veniturile proprii, plata salariilor și a facturilor la utilități, scrie ADEVĂRULi.

Potrivit statisticilor, la nivel național, mai bine de două treimi din primăriile de comună din România nu reușesc să achite nici măcar salariile angajaților sau să achite facturile din fonduri proprii, riscând falimentul. An de an, sunt la mâna Guvernului, care le dă banii fără de care nu ar supraviețui.

Majoritatea comunelor aflate în asemenea situație sunt localități cu populație săracă, puțină,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Primăria Mihai Eminescu: Aducem la cunoștința locuitorilor obligația de a asigura buna gospodărire și de a păstra curățenia

Publicat

primaria eminescu 1000x600.jpg

Publicitate

  1. Primaria Comunei Mihai Eminescu va aduce la cunostinta ca, in conformitate cu prevederile Ordinul Prefectului Judetului Botosani nr. 200/19.03.2024 si  ale HCL -ului nr. 49/26.03.2024 luna APRILIE ESTE STABILITA LUNA CURATIENIEI PE INTREG TERITORIUL JUDETULUI BOTOSANI

aducem la cunostinta locuitorilor comunei ca au obligatia permanenta de a asigura buna gospodarire si de a pastra curatenia.

Potrivit Ordinului Prefectului Cetatenii au indatorirea  de a asigura intretinerea si curatenia locuintelor proprii si a anexelor gospodaresti, a curtilor si imprejmuirilor acestora, respectand masurile stabilite de catre Primaria Comunei Mihai Eminescu  pentru asigurarea igienei…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Prof. dr. Daniel Botezatu, candidat independent CL Botoșani

Publicat

botezatu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Daniel Botezatu, profesor doctor în istorie, candidat independent la Consiliul Local Botoșani.
Fost liberal și unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie de la Botoșani, Daniel Botezatu a decis să candideze din poziția de independent la Consiliul Local Botoșani, iar astăzi a vorbit despre ideile sale și despre șansa de a deveni consilier local din această poziție. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Acțiune comună a „Cutezătorilor” din Botoșani și „Cercetașilor” din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția, la Ștefănești

Publicat

img 8294 1000x600.jpg

Publicitate

Pe 21 aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează anual „Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovaţiei.” Cu acest prilej, la Muzeul „Ștefan Luchian” au avut loc o serie de activități desfășurate în parteneriat cu Cercetașii României, filiala „Cutezătorii” din Botoșani, și Cercetașii din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția.

Pe lângă vizitarea muzeului, s-a desfășurat și un atelier de pedagogie muzeală, unde participanții au pictat și desenat, punându-și astfel în valoare creativitatea.

Publicitate

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe