Connect with us

ACTUALITATE

Studiu World Vision despre copiii vulnerabili în pandemie: Profesorii semnalează că au elevi cu ”pierderi de învăţare”

Publicat

Profesorii semnalează că au elevi care înregistrează „pierderi de învăţare”, conform unui studiu despre educaţia şi viaţa copiilor vulnerabili în pandemie, realizat de Fundaţia World Vision România, în primele luni ale anului.

Potrivit unui comunicat al World Vision România transmis, joi, AGERPRES, 51% dintre profesori au afirmat că, la clasele unde predau, ponderea elevilor care înregistrează pierderi de învăţare este de cel mult 25%. Aproape o treime (31%) dintre cadrele didactice au spus că proporţia elevilor care înregistrează pierderi de învăţare se situează între un sfert şi o jumătate din totalul clasei, peste 10% au semnalat că între 50 şi 75% dintre elevi sunt în această situaţie, iar 6% au punctat că toţi copiii cărora le predau „au pierdut din materie”.

Realizat în 51 de unităţi de învăţământ din mediul rural, studiul fundaţiei mai relevă că, la fiecare 100 de copii, doi au abandonat cursurile în anul şcolar 2020 – 2021.

Aproape trei sferturi dintre profesori cred că în ultimii doi ani calitatea educaţiei din şcolile româneşti a scăzut. Majoritatea cadrelor didactice afirmă că aceasta fie a scăzut (73%), fie a rămas la acelaşi nivel ca înainte de pandemie (19%). Doar 8% au afirmat că, din 2020 până în prezent, calitatea educaţiei a crescut.

Ce a afirmat un procent de 48% dintre profesori

Un procent de 48% dintre profesori au afirmat că nivelul de calitate a învăţământului a rămas la fel, 39% au fost de părere că a scăzut, iar 13% au spus că aceasta a crescut.

În contextul pandemiei, orele online au funcţionat mai degrabă ca „o soluţie de avarie”. Astfel, în 2020 circa 64% dintre profesori au menţionat că au susţinut ore online, pondere care a crescut la 82% anul acesta.

În 2020, 55% dintre profesori au afirmat că au transmis teme şi exerciţii prin telefon sau prin aplicaţii de mesagerie online ca WhatsApp sau Facebook Messenger. Procentul a scăzut anul acesta la 47%.

Cei doi ani de funcţionare a şcolii în pandemie au lăsat o amprentă şi asupra sănătăţii mentale a copiilor

Cei doi ani de funcţionare a şcolii în pandemie au lăsat o amprentă şi asupra sănătăţii mentale a copiilor. Un procent de 23% dintre profesori au afirmat că nu au observat schimbări în comportamentul elevilor. 64% au precizat că elevii lor se concentrează mai greu la oră, iar o treime au observat că unii copii au devenit mai agresivi. 32% dintre cadrele didactice au constatat că unii elevi sunt mai retraşi.

Un procent de 48% dintre părinţi au afirmat că nivelul de calitate a învăţământului a rămas la fel, 39% au fost de părere că a scăzut, iar 13% au opinat că aceasta a crescut.

Conform studiului, în intervalul 2020-2022 s-a înregistrat o creştere de cinci până la zece ori a incidentelor familiale soldate adesea sau întotdeauna cu violenţe fizice. Copiii au resimţit izolarea, în circa 31% dintre cazuri petrecându-şi ultimul an singuri în faţa televizorului. Aproape o jumătate din ei (48%) au interacţionat cu prietenii mai mult online decât faţă în faţă.

Peste o treime dintre părinţi (35%) au declarat că în ultimii doi ani le-au scăzut veniturile, în vreme ce ponderea adulţilor care au probleme cu locul de muncă s-a majorat de la 46% în 2020 la 48% anul acesta, mai relevă studiul. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Atelier de încondeiat ouă la Mihălășeni. ,,Profesor” a fost meșterul popular Maria Ursulean

Publicat

fb img 1714146489852 1000x600.jpg

Publicitate

Joi, Centrul de Creatie Botosani a desfășurat un alt atelier de încondeiat ouă, de această dată în parteneriat cu Parohia Mihălășeni.

Meșterul popular Maria Ursulean din Bucecea i-a sprijinit pe micuții participanți să deslușească tainele încondeierii ouălor.
,,Mulțumim și celor patru tinere din Bucecea care au ajutat la desfășurarea atelierului!
Mulțumim frumos părintelui Petru Hrițac pentru invitație și ospitalitate, cadrelor didactice prezente, grupului vocal din Mihălășeni care ne-a încântat cu câteva cântări religioase și îi felicităm pe toți copiii care au participat la atelier!” , au transmis oficialii Centrului de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

,,Sacrul în artă”, expoziție la Muzeul Ștefănești

Publicat

fb img 1714127943595 1000x600.jpg

Publicitate

Muzeul Judetean Botosani, Secția de Artă Plastică – Etnografie organizează expoziția intitulată „Sacrul în artă”.

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a unui număr de 13 icoane din patrimoniul etnografic al Muzeului Județean Botoșani, precum și a lucrărilor semnate de artiștii vizuali Anca și Alina Albătoaie, Constantin Livadaru, Florin Grosu, Bebe Hetriuc, Ioana-Gina Poleac, Liviu Șoptelea, Cristina Turiceanu, Marius Vatamanu și Karmen Zaharia. Expoziția, etalată la #Muzeul „#Ștefan_Luchian”…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

14 mai, ultima zi în care se mai pot face înscrieri la școala de agenți de poliție în 2024. Acte, calendar, condiții candidați

Publicat

academia de politie.jpg

Publicitate

Școala de Agenți de Poliție a anunțat că până pe 14 mai, cei interesați să devină agenți de poliție sunt invitați să trimită cereri de înscriere. Există un total de 1880 de locuri disponibile la cele trei școli postliceale. Procesul de admitere are loc în perioada aprilie – iulie, relatează alba24.ro. Cererile de înscriere trebuie trimise la inspectoratele de poliție județene, în funcție de domiciliu.

Înscrierile se fac doar electronic (cerere de înscriere trimisă prin e-mail la IPJ, compartiment resurse umane) până în 14 mai. Apoi, până în 21 mai se depun actele pentru dosarele de recrutare, tot la inspectoratele de poliție.

Proba…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Amenzi pentru șoferi depistați cu microbuzul ticsit cu călători

Publicat

maxi 696x555 1.jpg

Publicitate

În cadrul activităților desfășurate a fost verificată legalitatea transportatorilor de persoane, prilej cu care au fost depistate două microbuze de transport călători, care aveau peste 22 de persoane, respectiv peste 16 persoane în plus față de numărul de locuri.

 

Cei doi conducători auto au fost sancționați contravențional cu amendă în cuantum de 8.000 de lei fiecare, iar persoanele care erau în plus au coborât și au așteptat un nou transport pentru a se deplasa la destinație.

Publicitate

Fotografie cu caracter ilustrativ


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe