Connect with us

EVENIMENT

Șoferii români, fruntași în Europa cu privire la condusul pe timp de iarnă (studiu)

Publicat

Românii au rezultat cei mai pregătiți și informați șoferi din Europa cu privire la condusul pe timp de iarnă, conform unui studiu cu privire la atitudinile și obiceiurile șoferilor europeni față de condusul în sezonul rece.

Studiul Goodyear citat de MEDIAFAX cu privire la comportamentul de condus pe timp de iarnă a vizat atitudinile și obiceiurile șoferilor europeni față de condusul în sezonul rece și a arătat că românii sunt cei mai pregătiți și informați șoferi din Europa cu privire la condusul pe timp de iarnă.

La studiu au participat 4.000 de șoferi din opt țări europene. Studiul arată că 76% dintre șoferii români își schimbă anvelopele cu cele de iarnă o dată cu trecerea la anotimpul rece.

Sondajul a adresat respondenților o serie de întrebări cu privire la experiența acestora de condus, cunoștințele pe care le dețin despre anvelope și despre legislația locală.

Șoferii români, fruntași în Europa cu privire la condusul pe timp de iarnă. 76% dintre șoferii români își schimbă anvelope în funcție de sezon

Procentul șoferilor români care au înțeles beneficiile și diferențele dintre anvelopele de iarnă și cele all-season a fost de 79%, semnificativ mai mare decât în alte țări europene. Țări precum Franța și Italia au raportat cunoștințe mult mai scăzute, fiind de acord că știau diferența dintre cele 2 tipuri de anvelope în 56%, respectiv, 69% din timp. În Marea Britanie, procentul a scăzut la doar 34%.

De asemenea, conform sondajului, 76% dintre șoferii români au trecut de la anvelopele de vară la cele de iarnă o dată cu schimbarea anotimpului. Șoferii români sunt printre cei mai puțin predispuși să folosească același tip de anvelope pe tot parcursul anului – doar 18% dintre participanții la studiu au declarat că nu au nevoie de anvelope speciale de iarnă pentru zonele unde locuiesc.

Dintre țările europene, doar Luxemburg și Polonia au avut rezultate similare, multe alte țări folosind anvelope all-season sau chiar de vară pe tot parcursul anului.

În mod semnificativ, acest aspect a variat în funcție de kilometrajul anual realizat de șoferi. 73% dintre românii care conduc sub 10.000 km pe an au schimbat anvelopele o dată cu schimbarea anotimpului, procentul crescând la 86% pentru cei care conduc peste 72.000 km pe an.

73% dintre șoferii români au declarat că verifică reglementările privind anvelopele atunci când călătoresc în afara țării.

De acest procent s-a apropiat doar Polonia, unde șoferii o fac în 66% din timp. În Spania, 38% dintre cei ce conduc verifică astfel de informații, iar în Marea Britanie aproape jumătate dintre șoferi.

Studiul a analizat și percepția asupra diferitelor condiții meteo. Perspectiva de a conduce la temperaturi sub zero grade este mai înspăimântătoare pentru șoferii români decât cea a condusului pe zăpadă, ploaie sau ceață,- 34% dintre aceștia declarând că se simt inconfortabil să conducă în condiții de polei, iar 9% refuză complet să conducă în astfel de condiții. În schimb, 48% dintre românii chestionați se simt foarte comfortabil atunci când conduc pe zăpadă. Singurii șoferi din Europa care s-au declarat mai încrezători au fost cei din Luxembourg.

Șoferii români, fruntași în Europa cu privire la condusul pe timp de iarnă. Doar 7% dintre șoferi nu ar conduce niciodată pe zăpadă

Totuși, 7% dintre românii care au participat la studiu au declarat că nu ar conduce niciodată pe zăpadă sau în condiții de ceață, fapt ce sugerează că există o parte a populației ce este intimidată șă conducă în anumite condiții meteo, chiar dacă majoritatea rămâne complet indiferentă. Cifrele sunt în concordanță cu restul țărilor europene, deși în ceea ce privește Italia, un procent impresionant de 19% dintre șoferi nu ar conduce niciodată în condiții de polei sau ceață.

sursa: Mediafax

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Copil de 2 ani, CĂZUT de la etajul 2 al unui bloc din Cluj-Napoca. A fost dus la SPITAL

Publicat

smurd 1 e1624876742592.jpg

Un copil în vârstă de 2 ani a căzut, sâmbătă, de la etajul 2 al unui bloc de pe str. Mureșului din Cluj-Napoca. Acesta a fost transportat la spital conștient și cooperant.

„Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit în această dimineață, alături de un echipaj SMURD, pentru a acorda asistență medicală de urgență unui copil în vârstă de doi ani, căzut de la etajul doi al unui bloc de locuințe, situat pe strada Mureșului din…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Retro Parada Primăverii la Alba Iulia: Bijuterii pe roți în Cetatea Marii Uniri. Ce mașini de colecție sunt expuse

Publicat

retro parada primăverii la alba iulia: bijuterii pe roți în

Retro Parada Primăverii a început sâmbătă la Alba Iulia. Pasionații de mașini de colecție pot admira peste 80 de exponate de epocă, pe esplanada Obeliscului din Cetatea Alba Carolina.

Printre ele, modele de mașini deosebite, de la unele fabricate în 1923 la altele din anii `80.

Reprezentantul Retromobil Club România, filiala Alba, Mircea Ștefan Grava, este unul dintre cei care promovează în rândul publicului, pasiunea pentru automobilele de epocă.

Evenimentul poate fi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Nokian Tyres relochează la Oradea o fabrică de anvelope din Rusia. Construcția, aproape finalizată

Publicat

nokian tyres relochează la oradea o fabrică de anvelope din

Compania finlandeză Nokian Tyres relochează la Oradea o fabrică de anvelope din Rusia, o investiție de 650 milioane euro. Fabrica este aproape de finalizare. 

Nokian Tyres s-a retras din Rusia, iar producția mondială a companiei a scăzut cu 80%, potrivit Hotnews.

Firma cu o cifră de afaceri de peste 1 miliard de euro pe an avea fabrici mari în Finlanda, SUA și Rusia.

Era urgent nevoie de un sit de producție așa că finlandezii au ales Oradea.

Prima anvelopă va fi produsă…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Concert al Corului Madrigal la Catedrala Greco – Catolică „Sfânta Treime” din Blaj. Invitat: Constantin Chiriac, directorul FITS

Publicat

concert al corului madrigal la catedrala greco – catolică „sfânta

Concert al Corului Madrigal la Catedrala Greco – Catolică „Sfânta Treime” din Blaj, avându-l ca invitat special pe Constantin Chiriac, fondatorul și directorul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. 

Concertul a făcut parte din seria de evenimente prin care Biserica Greco-Catolică marchează aniversarea a 5 ani de la Vizita Apostolică a Sfântului Părinte Papa Francisc, care a celebrat, în data de 2 iunie 2019, pe Câmpia Libertății din Blaj, Sfânta Liturghie de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe