Connect with us

ACTUALITATE

SUA a depășit pragul de 10 milioane de infectări cu COVID-19. Al treilea val de cazuri se extinde

PublicatStatele Unite au devenit prima naţiune care a depăşit pragul de 10 milioane de infecţii cu noul coronavirus de la începerea pandemiei, conform unui bilanţ realizat duminică de Reuters, pe măsură ce al treilea val de cazuri de COVID-19 se extinde în întreaga ţară.

Punctul de referinţă sumbru a fost atins în aceeaşi zi în care la nivel mondial s-a depăşit pragul de 50 de milioane de cazuri de coronavirus.

Statele Unite au raportat aproximativ un milion de cazuri în ultimele zece zile, cea mai mare rată de infectare de la momentul în care ţara a anunţat primul său caz de coronavirus nou, în statul Washington, în urmă cu 293 de zile.

Ţara a raportat sâmbătă un număr record de 131.420 de cazuri de COVID-19 şi peste 100.000 de infecţii zilnice de cinci ori în ultimele şapte zile, potrivit unui bilanţ al Reuters.

Media pe şapte zile de 105.600 de cazuri zilnice înregistrată în SUA – o creştere cu cel puţin 29% – este mai mare decât media combinată din India şi Franţa, două dintre cele mai afectate ţări din Asia şi Europa.

Peste 237.000 de americani au murit de COVID-19 de la momentul în care boala provocată de coronavirus a apărut pentru prima dată în China, la finalul anului trecut.

Media zilnică de noi decese raportate în Statele Unite reprezintă unu din unsprezece decese înregistrate la nivel mondial în fiecare zi, conform unei analize Reuters.

Numărul deceselor raportate la nivel naţional a crescut cu mai mult de 1.000 pentru a cincea zi consecutiv, sâmbătă, o tendinţă observată ultima dată la jumătatea lunii august, potrivit unui bilanţ al Reuters.

Conform experţilor sanitari, numărul deceselor tinde să crească între patru şi şase săptămâni după o înmulţire a cazurilor de infectare.

Preşedintele ales al SUA, Joe Biden, care a criticat în mare parte din campania sa modul în care preşedintele Donald Trump a gestionat pandemia, s-a angajat sâmbătă ca lupta contra COVID-19 să devină o prioritate absolută.

Biden va anunţa luni un grup operaţional pentru gestionarea pandemiei, format din doisprezece membri, condus de fostul chirurg general Vivek Murthy şi fostul comisar al Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA) David Kessler. Grupul operaţional pentru coronavirus va fi însărcinat cu dezvoltarea unui plan pentru limitarea răspândirii bolii odată ce Biden va prelua atribuţiile asociate funcţiei, în luna ianuarie.

Zona centrală a SUA, denumită Midwest, rămâne cea mai afectată regiune, cu cele mai numeroase cazuri pe cap de locuitor, Dakota de Nord, Dakota de Sud, Wisconsin, Iowa şi Nebraska fiind primele cinci state americane cele mai afectate de pandemie.

Illinois este noul epicentru din Midwest, statul raportând peste 60.000 de infecţii COVID-19 în ultimele şapte zile, cea mai mare cifră înregistrată în ţară, potrivit Reuters. Statul a raportat sâmbătă peste 12.454 de cazuri noi, cel mai mare număr consemnat până în prezent într-o singură zi.

Texas, cu 10% din totalul cazurilor din SUA, este cel mai afectat stat din SUA, devenind sâmbătă primul care a depăşit un milion cazuri de coronavirus.

Conform unei analize Reuters, în regiunea din sudul SUA au fost consemnate aproape 43% dintre cazurile din Statele Unite de la începutul pandemiei, cu aproape 4,3 milioane de cazuri doar în această regiune, urmată de Midwest, statele din vest şi cele din nord-est.

New York, cu peste 33.000 de morţi, rămâne statul cu cel mai mare număr de decese şi reprezintă aproximativ 14% din totalul deceselor din SUA.

În Statele Unite au fost efectuate aproximativ 10,5 milioane de teste pentru coronavirus în primele şapte zile ale lunii noiembrie, dintre care 6,22% au avut rezultate pozitive, comparativ cu 6,17% în perioada anterioară de şapte zile, conform datelor cuprinse în “The COVID Tracking Project” de monitorizare pe bază de voluntariat a epidemiei. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Italia va lansa o campanie de vaccinare anti-COVID gratuită la începutul lui 2021

Publicat

Italia va lansa o campanie de vaccinare anti-COVID gratuită şi la scară largă la începutul anului viitor, iar cadrele medicale şi persoanele în vârstă vor avea prioritate, a declarat miercuri, în Parlament, ministrul Sănătăţii Roberto Speranza, relatează Reuters.

“În sfârşit vedem uscatul, avem un traseu clar spre un port sigur… Este probabil ca din ianuarie să înceapă primele vaccinări”, a declarat el în Senat.

Speranza a afirmat că guvernul italian are opţiunea de a cumpăra 202 milioane de vaccinuri anti-COVID19 de la diferite companii şi aşteaptă autorizarea din partea Agenţiei Europene pentru Medicamente pentru utilizarea lor.

Italia a fost prima ţară occidentală în care a apărut noul coronavirus, înregistrând 56.361 de decese asociate COVID-19 de la izbucnirea pandemiei de coronavirus în luna februarie şi fiind a doua cea mai afectată ţară din Europa în ceea ce priveşte numărul de decese, după Marea Britanie. Italia a înregistrat până în prezent 1,62 milioane de cazuri de COVID-19.

Personalul medical, persoanele în vârstă şi cei care trăiesc în căminele de bătrâni vor fi primii vaccinaţi, a spus Speranza, adăugând că prima parte a campaniei de vaccinare se va desfăşura între primăvara şi vara lui 2021.

La începutul lunii noiembrie, Italia a decis să impună noi restricţii pentru stoparea celui de-al doilea val de COVID-19, instituind un lockdown parţial în zona de nord a ţării şi limitând activităţile de afaceri. Numărul cazurilor zilnice a scăzut săptămâna trecută, însă guvernul intenţionează să limiteze deplasările de Crăciun şi Anul Nou pentru a preveni orice nouă creştere a numărului de infectări.

“Intenţia noastră este de a limita călătoriile în străinătate şi între regiuni în timpul sărbătorilor de iarnă”, a declarat Speranza.AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Preşedintele Consiliului Județean Hunedoara a fost testat pozitiv la infecţia cu COVID-19

Publicat

Facebook/LaurentiuNistorPresedinteCJHunedoara

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor, a fost confirmat pozitiv, miercuri, 2 decembrie, la testul pentru infecţia cu noul coronavirus, el urmând să fie tratat de COVID-19 la domiciliu, sub monitorizarea medicului de familie, deoarece prezintă simptome uşoare ale bolii.

“Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, domnul Laurenţiu Nistor, a fost confirmat pozitiv la testul COVID-19, deşi a respectat toate măsurile de protecţie sanitară în vigoare, atât la sediul instituţiei, cât şi în afara acesteia”, se arată într-un comunicat al CJ Hunedoara, remis AGERPRES.

Atribuţiile preşedintelui CJ Hunedoara vor fi delegate, joi, 3 decembrie, în cadrul unei şedinţe extraordinare, unuia dintre consilierii judeţeni în funcţie.

Preşedintele CJ Hunedoara roagă persoanele cu care a intrat în contact să ia măsurile necesare pentru limitarea răspândirii virusului. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Municipiul Suceava a ieşit din zona roşie COVID-19, cu o rată de infectare de 2,93 la mia de locuitori

Publicat

Municipiul Suceava a ieşit din zona roşie COVID-19, miercuri, 2 decembrie, după ce incidenţa cazurilor pozitive de infectare cu SARS-CoV-2 a scăzut la 2,93 la mia de locuitori în municipiul reşedinţă.

Primarul Ion Lungu a declarat, într-o conferinţă de presă, că Suceava intră în zona galbenă şi speră să nu mai treacă pragul de infectări de 3 la mia de locuitori, pentru a nu se impune din nou restricţii severe.

Trecerea în scenariul galben înseamnă că restaurantele la interior, cinematografele şi sălile de jocuri de noroc pot funcţiona la 30% din capacitatea maximă.

”Iată că, probabil, şi măsurile luate în ultima perioadă, cele contestate chiar, cele privind închiderea pieţelor, închiderea unităţilor de învăţământ, au dat roade până la urmă. (…)

Le mulţumesc din nou sucevenilor pentru că fac eforturi să respecte măsurile necesare şi îi rog în continuare să respecte regulile de protecţie, în mod special purtatul măştii, păstrarea distanţei sociale, a celei fizice şi igiena personală. (…) Sunt aceste veşti bune, Guvernul a dat deja 12 milioane de euro pentru vaccinul anti-COVID.

Sunt şanse să vină până la sfârşitul lunii şi să se distribuie până în primăvară-vară pentru toată populaţia României, cu speranţa ca, din vară, să scăpăm de acest coronavirus. Până atunci trebuie să respectăm aceste reguli”, a spus Lungu. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Focar de COVID-19 la Unitatea Medico-Socială din comuna Suliţa județul Botoșani

Publicat

Rata de infectare cu virusul COVID-19 în comuna Suliţa din judeţul Botoşani a ajuns, miercuri, la 6,28 cazuri la 1.000 de locuitori, în urma unui focar înregistrat la Unitatea de Asistenţă Medico-Socială (UAMS) din localitate, a declarat, pentru AGERRPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), medicul Monica Adăscăliţei.

Potrivit sursei citate, 33 dintre persoanele beneficiare de servicii de asistenţă socială şi medicală de la UAMS Suliţa au fost confirmate pozitiv la testul SARS-CoV-2. La nivelul comunei Suliţa există, în total, 52 de persoane care au contactat noul coronavirus în ultimele 14 zile.

De asemenea, un focar de COVID-19 a fost înregistrat la un cămin de bătrâni din comuna Stăuceni, acolo 48 de persoane sunt infectate. Indicele de infectare la nivelul comunei a crescut la 4,52 cazuri la 1.000 de locuitori.

Datele transmise miercuri de DSP arată că rata de infectare la nivelul judeţului Botoşani este de 2,41 cazuri la 1.000 de locuitori. În ultimele 24 de ore, în judeţ au fost înregistrate 76 noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus. AGERPRES

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate