Connect with us

ACTUALITATE

SUA marchează 20 de ani de la 11 septembrie, o aniversare umbrită de retragerea din Afganistan

Publicat

Statele Unite marchează două decenii de la atentatele din 11 septembrie 2001. Aniversarea este umbrită de retragerea trupelor din Afganistan, în contextul în care au revenit la putere forţele islamiste care le-au oferit susţinere autorilor atacurilor teroriste, notează agenţia Associated Press.

„În urmă cu 20 de ani, ziua de 11 septembrie începea ca o simplă dată din calendar. Însă, până la sfârşitul zilei, devenea 11 Septembrie, începutul brusc al unei noi ere a terorismului, războiului, politicii, patriotismului şi tragediei”, comentează agenţia Associated Press.

„Statele Unite marchează sâmbătă aniversarea atentatelor sub semnul pandemiei şi în umbra retragerii controversate din Afganistan, ţară care a ajuns sub conducerea aceluiaşi regim islamist care le-a oferit adăpost organizatorilor atacurilor din 2001”, notează Associated Press.

„Este o situaţie dificilă, dat fiind că am fi sperat că acum ar fi un moment diferit, o lume diferită. Dar, uneori, istoria începe să se repete şi nu în cele mai bune moduri”, afirmă Thea Trinidad, care şi-a pierdut tatăl în atacuri şi care va participa la ceremonia comemorativă de la New York.

 

Preşedintele Joseph Biden urmează să se deplaseze sâmbătă la cele trei locuri ale atacurilor

 

Preşedintele Joseph Biden urmează să se deplaseze sâmbătă la cele trei locuri ale atacurilor: în zona World Trade Center din New York, la sediul Pentagonului şi în Shanksville, Pennsylvania.

Într-o înregistrare video difuzată vineri, preşedintele SUA a omagiat pierderile suferite pe 11 septembrie 2001. „Copiii au crescut fără părinţi, iar părinţii au suferit fără copii”, a declarat Biden, prieten din copilărie cu tatăl unei victime din 11 septembrie, Davis Grier Sezna jr.

Liderul de la Casa Albă a notat că „principala lecţie” de la 11 septembrie este că, „în momentele vulnerabile, unitatea este cea mai mare forţă”.

 

Fostul preşedinte George W. Bush va merge la memorialul din Pennsylvania

 

Fostul preşedinte George W. Bush, care era liderul SUA pe 11 septembrie 2001, se va deplasa la memorialul din Pennsylvania, iar succesorul acestuia, Barack Obama, în zona WTC din New York. Fostul preşedinte Donald Trump se va afla la New York, dar va comenta şi un meci de box în Florida, în cursul serii.

La două decenii după ce a participat la trierea victimelor de la Pentagon, colonelul în retragere Malcolm Bruce Westcott este întristat şi frustat de ameninţarea continuă a terorismului. „Am simţit permanent că generaţia mea, colegii mei militari, se vor ocupa de această problemă, fără a o pasa altcuiva. Dar am pasat-o altcuiva”, afirmă Westcott.

Atacurile de la 11 septembrie 2001, atribuite reţelei teroriste Al-Qaida, au vizat complexul World Trade Center din New York şi sediul Pentagonului. Unul dintre avioanele deturnate de terorişti s-a prăbuşit în statul Pennsylvania. Bilanţul atentatelor a fost de 2.977 de morţi şi 25.000 de răniţi. Atacurile au fost comise de 19 terorişti sinucigaşi. MEDIAFAX

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Se oprește apa la marginea municipiului Botoșani. Anunțul Nova Apaserv

Publicat

1711463397 nova apaserv.jpg

Din cauza unei avarii apărută pe conducta de distribuție apă din Azbo Dn 125 mm, localizată în zona străzii Parcul Tineretului,  S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a oprit sistemul de alimentare cu apă, astăzi 26 martie 2024 începând cu ora 14:00, până mâine 27 martie 2024 ora 10:00, către utilizatorii din municipiul Botoșani strada Parcul Tineretului nr. 3, scările A, B, C, Aleea Parcul Tineretului nr. 8, scările A, B, Aleea Zimbrului.

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat prin această intervenție bruscă!”, au transmis reprezentanții Nova APaserv.

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ludoteca de la Botoșani, proiectul unic care dă speranțe copiilor cu probleme de vedere sau de auz

Publicat

index 7 1000x600.webp.webp

În municipiul Botoșani se află un centru educațional unicat în România. Este vorba despre o ludotecă specializată pentru copii cu deficiențe de auz și văz. Ludoteca beneficiază de jocuri și materiale didactice personalizate pentru aceste deficiențe, dar și de creații originale, scrie Adevărul.

Copiii la joacă FOTO Adevărul
Copiii la joacă FOTO Adevărul

În România, sunt numeroși copii cu deficiențe de văz și auz care nu au parte de o șansă reală de integrare în societate, mai ales din cauza lipsei spațiilor gratuite pentru terapie sau a materialelor educaționale adaptate nevoilor acestora.

În județul Botoșani, o echipă de voluntari condusă de Laura Dănilă, un apreciat specialist în logopedie și psihologie pediatrică, a reușit, în 2021 să deschisă prima…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Beat criță, așa a condus un bărbat din municipiul Botoșani. Polițiștii l-au dat jos de la volan la Stăuceni

Publicat

razie 4 1000x600.jpeg

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit luni pe drumul național, DN 29D, în comuna Stăuceni, un autoturism condus de un bărbat, de 62 de ani, din municipiul Botoșani.

 

În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior,  bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe botosani24

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Locuri de muncă disponibile la Botoșani. 492 de locuri pe LISTA comunicată de AJOFM

Publicat

bucatar1.jpg

AJOFM Botoșani a anunțat astăzi că nu mai puțin de 492 locuri de muncă sunt disponibile astăzi la nivelul județului Botoșani, conform datelor centralizate de de la agenții economici.

Iată și lista completă cu locurile de muncă comunicate de AJOFM Botoșani:

UNITATEA
DIRECTOR TEHNIC SC TAMIŞTEF SRL

Str. Pacea nr.37A

E-mail:tamistef@yahoo.com

DIRECTOR TEHNIC SC ELLY FOOD TRADITIONAL SRL; Flamanzi

Tel:0231/552255

MANAGER SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA „MAVROMATI” BOTOSANI

Str. Marchian nr. 11

Tel:0231/518812

SEF FERMA AGRICOLA SC ELLY FOOD TRADITIONAL SRL; Flamanzi

Tel:0231/552255

INGINER CONSTRUCTII CIVILE,INDUSTRIALE SI AGRICOLE SC BRAMIS REBUILD SRL

Str. O. Onicescu nr.3,parter

Tel. 0745521363

INGINER CONSTRUCTII CIVILE,INDUSTRIALE SI…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe