Connect with us

ACTUALITATE

SUA se îndreaptă spre o singură campanie de vaccinare împotriva COVID-19 în fiecare an

Publicat

syringe inserted into a vaccine vial
fotografie cu caracter ilustrativ

Cu excepţia situaţiei în care virusul SARS-CoV-2 va avea o evoluţie prea rapidă, autorităţile sanitare din Statele Unite au declarat marţi că doresc să organizeze în viitor o singură campanie de vaccinare anti-COVID-19 în fiecare an, după modelul vaccinării împotriva gripei sezoniere, informează AFP.

Statele Unite au autorizat săptămâna trecută noile versiuni ale vaccinurilor anti-COVID-19 dezvoltate de Pfizer şi Moderna pentru a combate varianta Omicron şi, în special, subvariantele BA.4 şi BA.5, care circulă în prezent pe teritoriul ţării.

Dozele cu aceste vaccinuri adaptate au început deja să fie distribuite, pentru ca o amplă campanie de vaccinare planificată de Guvernul american pentru a ţine sub control un eventual nou val epidemiologic în această iarnă să poată să înceapă încă din această săptămână.

Cu excepţia situaţiei în care o variantă „foarte diferită” a virusului ar apărea în mod brusc, „ne vom îndrepta probabil spre o cadenţă de vaccinare similară cu vaccinarea anuală împotriva gripei, cu doze de rapel anti-COVID-19 actualizate pentru a combate cea mai nouă tulpină aflată în circulaţie”, a declarat într-o conferinţă de presă medicul Anthony Fauci, consilier principal pe probleme de sănătate la Casa Albă.

SUA se îndreaptă spre o singură campanie de vaccinare împotriva COVID-19 în fiecare an: Această perspectivă ar putea contribui ca dozele de rapel să fie mai bine acceptate

Această perspectivă ar putea contribui ca dozele de rapel să fie mai bine acceptate, în contextul în care doar jumătate din persoanele eligibile din Statele Unite s-au vaccinat până în prezent cu doze booster.

Cu toate acestea, populaţiile considerate fragile, precum persoanele vârstnice sau cele imunodeprimate, ar putea avea nevoie de rapeluri mai frecvente, a precizat Anthony Fauci.

În condiţiile în care precedentele două sezoane de iarnă au fost sinonime cu importante valuri de infectări şi de decese, „nu la fel s-a întâmplat şi în această iarnă”, a declarat preşedintele Joe Biden într-un comunicat publicat marţi seară.

„Dacă aveţi cel puţin 12 ani, veţi primi o doză de rapel anti-COVID-19 în această toamnă”, a adăugat preşedintele american.

 SUA se îndreaptă spre o singură campanie de vaccinare împotriva COVID-19 în fiecare an: Două braţe, două vaccinuri

Americanii sunt încurajaţi să îşi facă în acelaşi timp şi vaccinul antigripal.

„Cred cu adevărat că este motivul pentru care Dumnezeu ne-a dat două braţe, unul pentru vaccinul antigripal şi unul pentru vaccinul anti-COVID”, a declarat Ashish Jha, coordonatorul grupului de lucru pentru combaterea pandemiei de coronavirus din cadrul Guvernului Statelor Unite.

„Ne aşteptăm ca milioane de persoane să îşi primească vaccinul în această lună”, a adăugat el.

Potrivit secretarului de stat pentru Sănătate, Xavier Becerra, peste 90% dintre americani vor locui la o distanţă mai mică de 8 kilometri în raport cu un centru de vaccinare până la sfârşitul acestei săptămâni.

SUA se îndreaptă spre o singură campanie de vaccinare împotriva COVID-19 în fiecare an: Vaccinul actualizat de Pfizer pentru a combate varianta Omicron,  autorizat pentru toate persoanele de peste 12 ani

Vaccinul actualizat de Pfizer pentru a combate varianta Omicron a fost autorizat pentru toate persoanele de peste 12 ani, iar serul actualizat de Moderna a fost aprobat pentru toate persoanele cu vârste de peste 18 ani. Aceste vaccinuri adaptate trebuie administrate într-o singură doză şi la cel puţin două luni după inocularea dozei precedente din schema de vaccinare.

Variantele BA.4 şi BA.5 alcătuiesc în prezent peste 99% din cele 80.000 de infectări noi zilnice raportate în Statele Unite.

Potrivit unor prognoze computerizate, aproximativ 10.000 de spitalizări şi 9.000 de decese ar putea fi evitate dacă vaccinările cu doze booster anti-COVID-19 vor fi realizate într-un procent similar cu vaccinările împotriva gripei în această toamnă, a subliniat directoarea Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite (CDC), Rochelle Walensky. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Primăria Mihai Eminescu: Aducem la cunoștința locuitorilor obligația de a asigura buna gospodărire și de a păstra curățenia

Publicat

primaria eminescu 1000x600.jpg

Publicitate

  1. Primaria Comunei Mihai Eminescu va aduce la cunostinta ca, in conformitate cu prevederile Ordinul Prefectului Judetului Botosani nr. 200/19.03.2024 si  ale HCL -ului nr. 49/26.03.2024 luna APRILIE ESTE STABILITA LUNA CURATIENIEI PE INTREG TERITORIUL JUDETULUI BOTOSANI

aducem la cunostinta locuitorilor comunei ca au obligatia permanenta de a asigura buna gospodarire si de a pastra curatenia.

Potrivit Ordinului Prefectului Cetatenii au indatorirea  de a asigura intretinerea si curatenia locuintelor proprii si a anexelor gospodaresti, a curtilor si imprejmuirilor acestora, respectand masurile stabilite de catre Primaria Comunei Mihai Eminescu  pentru asigurarea igienei…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Prof. dr. Daniel Botezatu, candidat independent CL Botoșani

Publicat

botezatu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Daniel Botezatu, profesor doctor în istorie, candidat independent la Consiliul Local Botoșani.
Fost liberal și unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie de la Botoșani, Daniel Botezatu a decis să candideze din poziția de independent la Consiliul Local Botoșani, iar astăzi a vorbit despre ideile sale și despre șansa de a deveni consilier local din această poziție. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Acțiune comună a „Cutezătorilor” din Botoșani și „Cercetașilor” din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția, la Ștefănești

Publicat

img 8294 1000x600.jpg

Publicitate

Pe 21 aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează anual „Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovaţiei.” Cu acest prilej, la Muzeul „Ștefan Luchian” au avut loc o serie de activități desfășurate în parteneriat cu Cercetașii României, filiala „Cutezătorii” din Botoșani, și Cercetașii din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția.

Pe lângă vizitarea muzeului, s-a desfășurat și un atelier de pedagogie muzeală, unde participanții au pictat și desenat, punându-și astfel în valoare creativitatea.

Publicitate

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Orașul catacombelor din nordul Moldovei, redescoperit cu ajutorul tehnologiei. Detaliile confirmării științifice a unei legende

Publicat

index 7 1000x600.webp.webp

Una dintre cele mai misterioase legende urbane din nordul Moldovei a fost confirmată. Catacombele Botoșaniului, o rețea de beciuri adânci, întinsă pe kilometri întregi, a fost scanată cu ajutorul tehnologiei moderne. Aceste catacombe de refugiu din calea năvălitorilor vor putea fi vizitate, scrie ADEVĂRUL.

Municipiul Botoșani are o vechime considerabilă fiind atestat documentar, ca târg, încă din secolul al XV-lea. Din punct de vedere arheologic, Botoșaniul este atestat chiar mai devreme, începând cu secolele XIII-XIV.

Oraș multi-etnic, târgul  a fost un hub comercial important până la începutul secolului XX. Și astăzi orașul este împânzit de case și monumente istorice care evocă acele vremuri. Tocmai datorită vechimii sale, Botoșaniul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe