Connect with us

ACTUALITATE

SUA se îndreaptă spre o singură campanie de vaccinare împotriva COVID-19 în fiecare an

Publicat

syringe inserted into a vaccine vial
fotografie cu caracter ilustrativ

Cu excepţia situaţiei în care virusul SARS-CoV-2 va avea o evoluţie prea rapidă, autorităţile sanitare din Statele Unite au declarat marţi că doresc să organizeze în viitor o singură campanie de vaccinare anti-COVID-19 în fiecare an, după modelul vaccinării împotriva gripei sezoniere, informează AFP.

Statele Unite au autorizat săptămâna trecută noile versiuni ale vaccinurilor anti-COVID-19 dezvoltate de Pfizer şi Moderna pentru a combate varianta Omicron şi, în special, subvariantele BA.4 şi BA.5, care circulă în prezent pe teritoriul ţării.

Dozele cu aceste vaccinuri adaptate au început deja să fie distribuite, pentru ca o amplă campanie de vaccinare planificată de Guvernul american pentru a ţine sub control un eventual nou val epidemiologic în această iarnă să poată să înceapă încă din această săptămână.

Cu excepţia situaţiei în care o variantă „foarte diferită” a virusului ar apărea în mod brusc, „ne vom îndrepta probabil spre o cadenţă de vaccinare similară cu vaccinarea anuală împotriva gripei, cu doze de rapel anti-COVID-19 actualizate pentru a combate cea mai nouă tulpină aflată în circulaţie”, a declarat într-o conferinţă de presă medicul Anthony Fauci, consilier principal pe probleme de sănătate la Casa Albă.

SUA se îndreaptă spre o singură campanie de vaccinare împotriva COVID-19 în fiecare an: Această perspectivă ar putea contribui ca dozele de rapel să fie mai bine acceptate

Această perspectivă ar putea contribui ca dozele de rapel să fie mai bine acceptate, în contextul în care doar jumătate din persoanele eligibile din Statele Unite s-au vaccinat până în prezent cu doze booster.

Cu toate acestea, populaţiile considerate fragile, precum persoanele vârstnice sau cele imunodeprimate, ar putea avea nevoie de rapeluri mai frecvente, a precizat Anthony Fauci.

În condiţiile în care precedentele două sezoane de iarnă au fost sinonime cu importante valuri de infectări şi de decese, „nu la fel s-a întâmplat şi în această iarnă”, a declarat preşedintele Joe Biden într-un comunicat publicat marţi seară.

„Dacă aveţi cel puţin 12 ani, veţi primi o doză de rapel anti-COVID-19 în această toamnă”, a adăugat preşedintele american.

 SUA se îndreaptă spre o singură campanie de vaccinare împotriva COVID-19 în fiecare an: Două braţe, două vaccinuri

Americanii sunt încurajaţi să îşi facă în acelaşi timp şi vaccinul antigripal.

„Cred cu adevărat că este motivul pentru care Dumnezeu ne-a dat două braţe, unul pentru vaccinul antigripal şi unul pentru vaccinul anti-COVID”, a declarat Ashish Jha, coordonatorul grupului de lucru pentru combaterea pandemiei de coronavirus din cadrul Guvernului Statelor Unite.

„Ne aşteptăm ca milioane de persoane să îşi primească vaccinul în această lună”, a adăugat el.

Potrivit secretarului de stat pentru Sănătate, Xavier Becerra, peste 90% dintre americani vor locui la o distanţă mai mică de 8 kilometri în raport cu un centru de vaccinare până la sfârşitul acestei săptămâni.

SUA se îndreaptă spre o singură campanie de vaccinare împotriva COVID-19 în fiecare an: Vaccinul actualizat de Pfizer pentru a combate varianta Omicron,  autorizat pentru toate persoanele de peste 12 ani

Vaccinul actualizat de Pfizer pentru a combate varianta Omicron a fost autorizat pentru toate persoanele de peste 12 ani, iar serul actualizat de Moderna a fost aprobat pentru toate persoanele cu vârste de peste 18 ani. Aceste vaccinuri adaptate trebuie administrate într-o singură doză şi la cel puţin două luni după inocularea dozei precedente din schema de vaccinare.

Variantele BA.4 şi BA.5 alcătuiesc în prezent peste 99% din cele 80.000 de infectări noi zilnice raportate în Statele Unite.

Potrivit unor prognoze computerizate, aproximativ 10.000 de spitalizări şi 9.000 de decese ar putea fi evitate dacă vaccinările cu doze booster anti-COVID-19 vor fi realizate într-un procent similar cu vaccinările împotriva gripei în această toamnă, a subliniat directoarea Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite (CDC), Rochelle Walensky. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

APIA dă bani apicultorilor. Se primesc cereri de plată pentru intervenţiile aferente sectorului apicol 2024

Publicat

apia fundal deschis sau transp.png

Publicitate

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Centrul Judetean Botosani informează potențialii beneficiari că până la data de 31 iulie 2024 inclusiv, pot depune cererile de plată şi documentele doveditoare pentru intervenţiile aferente sectorului apicol 2024 din cadrul Planului Strategic PAC 2023-2027, finanţate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat.

Solicitanţii depun o singură cerere de plată la Centrele APIA, direct sau prin intermediul persoanei împuternicite notarial/reprezentantul legal, însoţită de documentele justificative….

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Bărbat de 57 de ani, din comuna Hănești, arestat după ce ar fi înjunghiat un consătean

Publicat

retinut.jpg

Publicitate

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 9 Vlăsinești au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat, de 57 de ani, din comuna Hănești, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală. Ulterior, față de acesta a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Din cercetări, a reieșit faptul că acesta, în data de 8 iulie a.c., pe fondul unui conflict spontan, a lovit victima, un bărbat de 52 de ani, din localitatea Borolea, comuna Hănești, cu un obiect înțepător, provocându-i acestuia leziuni care au necesitat îngrijiri medicale.

Bărbatul a fost introdus în Centrul de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Zeci de pietoni amendați, după o acțiune a polițiștilor din Botoșani

Publicat

pietoni.jpg

Publicitate

Joi, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au acționat pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere în zona trecerilor pentru pietoni, fiind vizați atât conducătorii auto care nu acordă prioritate de trecere persoanelor care au acest drept, cât și pietonii indisciplinați. 

În cadrul activităților desfășurate au fost aplicate 53 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 7.150 de lei, 32 dintre acestea  fiind aplicate pentru indisciplina pietonilor iar celelalte au fost aplicate pentru alte abateri la regimul rutier (viteză neregulamentară, ITP expirat).


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

BLOCADA Botoșani: Peste o sută de amenzi aplicate de polițiști după ultima acțiune

Publicat

whatsapp image 2023 07 13 at 12.46.08 3 1000x600.jpeg

Publicitate

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 3 acțiuni punctuale, în cadrul acțiunii BLOCADA, beneficiind de sprijinul jandarmilor și au intervenit la 63 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112.

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise, în cadrul acestora fiind aplicate 118 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 66.095 de lei și reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 6 permise de conducere.


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe