Connect with us

EVENIMENT

SUA și NATO, posibile atacuri aeriene cu bombe convenționale asupra trupelor ruse. Ministrul polonez de Externe: „Armele pot fi lansate cu rachete adecvate”

Publicat

sua și nato, posibile atacuri aeriene cu bombe convenționale asupra

Războiul dus de Rusia în Ucraina începe să capete proporții uriașe, iar în prezent, ministrul polonez de Externe a ținut să facă un avertisment dur, spunând că dacă se vor folosi arme nucleare tactice (de mici dimensiuni) în Ucraina, atunci SUA și NATO o să fie nevoite să atace pe cale aerului cu bombe convenționale trupele ruse din această țară.

Rusia, amenințată de SUA și NATO cu bombe convenționale

Este posibilă și o intervenție la sol în Ucraina a trupelor NATO, însă ministrul polonez de Externe este de părere că aceasta nu ar fi neapărat necesară.

„Nu poate fi exclus, dar trebuie spus și că nu ar fi neapărat o procedură necesară, deoarece armele convenționale pot fi folosite, de exemplu de aviație, sau pot fi lansate cu rachete adecvate, nu neapărat de la sol, de pe pământ…

Citește mai mult pe impact.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

CUTREMUR în sănătate! Virgil Musta, trimis în judecată. Ce ar fi făcut

Publicat

Medicul șef secție la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Dr.Victor Babeș” Timișoara, Virgil Musta, a fost trimis în judecată, alături de directorul medical al spitalului, un medic și o asistentă. Musta e suspectat că a convins 3 asistente să lucreze pentru firma sa, în timpul serviciului.

Procurorii DNA anunță că au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Musta Virgil Filaret, asociat la o societate comercială cu profil medical și medic șef secție la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr.Victor Babeș” Timișoara, pentru instigare la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

În judecată au mai fost trimiși:

Manolescu Diana Luminița, director medical al spitalului menționat anterior și Albu Maria Diana, asistent medical coordonator al Ambulatoriului de boli infecțioase în același spital, fiecare pentru infracțiunea de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul,

Paica Dana Mihaela, medic la societatea comercială la care asociat era inculpatul prim menționat, pentru infracțiunea de instigare la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

CUTREMUR în sănătate! Virgil Musta, trimis în judecată. Ce ar fi făcut: acuzațiile

În rechizitoriu, procurorii arată că, în perioada 21 iulie – 9 noiembrie 2020, Musta, cu intenție, ar fi determinat trei asistente medicale să presteze servicii medicale în beneficiul societății la care el era asociat, în timp ce acestea se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu la unitatea publică, respectiv Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr.Victor Babeș Timișoara.

Folosindu-se de influența pe care o avea în calitatea sa de medic șef de secție, Musta le-ar fi determinat pe cele trei asistente, în mod direct sau prin intermediul Danei Paica, să preleveze probe biologice în vederea depistării infecției cu virusul SARS CoV-2, să încaseze contravaloarea testelor RT-PCR și să elibereze bonuri fiscale în beneficiul societății comerciale private la care acesta era asociat (utilizând o casă de marcat mobilă).

Deși zilnic, în intervalul orar 7.00 – 10.00, ar fi prestat servicii medicale pentru societatea comercială menționată, cele trei asistente ar fi încasat integral drepturile salariale plătite de spital.

CUTREMUR în sănătate! Virgil Musta, trimis în judecată. Ce ar fi făcut: DNA

„La instigarea inculpatului Musta Virgil Filaret, în calitățile lor de director medical, respectiv asistent medical coordonator al Ambulatoriului de Boli Infecțioase, Manolescu Diana Luminița și Albu Maria Diana și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu în sensul că nu au făcut niciun demers pentru constatarea abaterilor disciplinare și aplicarea sancțiunilor corespunzătoare sau, după caz, sesizarea Comisiei de cercetare disciplinară în vederea sancționării celor trei asistente medicale. Mai mult, inculpata Albu Maria Diana ar fi întocmit iar inculpata Manolescu Diana Luminița ar fi aprobat foile colective de prezență în conținutul cărora au fost evidențiate formal orele lucrate de cele trei asistente. Astfel, inculpatul Musta Virgil Filaret le-ar fi determinat pe cele trei asistente să își încalce atribuțiile de serviciu reglementate de dispozițiile din Codul Muncii, Regulamentul intern al spitalului și fișa postului”, informează DNA.

Prejudiciu ajunge la de 12.173 lei, în dauna Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr.Victor Babeș” Timișoara.

Pe de altă parte, societatea privată la care asociat este Musta ar fi obținut foloase necuvenite în valoare totală de 172.508 de lei.

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr.Victor Babeș Timișoara a comunicat Direcției Naționale Anticorupție că nu se constituie parte civilă în prezenta cauză.

S-a dispus măsura sechestrului asigurător asupra sumei de 12.173 de lei aparținând lui Musta, aflată într-un cont bancar.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalul Timiș cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse. Mediafax

Citește mai departe

EVENIMENT

După hârtie igienică și drojdie, românii au epuizat stocurile unui alt produs. Totul a pornit de la declarațiile lui Raed Arafat

Publicat

după hârtie igienică și drojdie, românii au epuizat stocurile unui

Un nou anunț făcut de Raed Arafat a panicat oamenii din toată România, însă în special pe cei din Constanța, care au dat iama în magazine și au umplu coșurile până la refuz. Panica creată este asemănătoate cu cea din perioada pandemiei cu noul Coronavirus, atunci când oamenii au cumpărat toate stocurile de hărtie igienică și drojdie.

Panică printre cetățeni după un îndemn al lui Raed Arafat

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a rugat cetățenii să se aprovizioneze cu apă și alimente, iar asta pentru că lipsa pe termen lung a energiei electrice poate să ducă la oprirea alimentării cu apă potabilă. Oamenii s-au panicat după acest anunț așa că s-au grăbit să golească rafturile magazinelor de generatoare, iar în Constanța, aproape niciun magazin nu mai are pe stoc…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

REVOLUȚIE la Ferrari! Conducătorul scuderiei Mattia Binotto şi-a prezentat demisia

Publicat

f

Conducătorul scuderiei Ferrari, Mattia Binotto, şi-a prezentat demisia. Va părăsi funcția de director din 31 decembrie.

„Începe procesul de identificare a noului director al scuderiei Ferrari”, au spus cei de la Maranello.

„Aș dori să-i mulțumesc lui Mattia pentru numeroasele sale contribuții fundamentale de-a lungul celor 28 de ani petrecuți la Ferrari și, în special, pentru conducerea sa care a condus echipa să fie din nou competitivă în sezonul trecut. Datorită acestui lucru, suntem într-o poziție puternică pentru a ne reînnoi angajamentul, în primul rând față de fanii noștri incredibili din întreaga lume, de a câștiga cel mai important trofeu din motorsport. Noi toți cei de la scuderia și din comunitatea Ferrari îi dorim lui Mattia toate cele bune pentru viitor”, a comentat, conform agenției ANSA, Benedetto Vigna, CEO-ul Ferrari.

„Cu regretul pe care îl implică acest lucru, am decis să pun capăt colaborării mele cu Ferrari. Plec dintr-o companie pe care o iubesc, din care fac parte de 28 de ani, cu seninătatea care vine din convingerea că am depus toate eforturile pentru a atinge obiectivele stabilite. Las o echipă unită și în creștere”, a spus Mattia Binotto, directorul echipei: „O echipă puternică, pregătită, sunt sigur, să atingă cele mai înalte obiective, căreia îi doresc toate cele bune pentru viitor. Cred că este corect să fac acest pas, oricât de dificilă a fost decizia pentru mine”.

Conform „Gazzetta dello Sport”, principalul favorit să ia locul lui Binotto este Frederic Vasseur. Mediafax

Citește mai departe

EVENIMENT

Cel mai mare secret păstrat în timpul vieții Elisabetei a II-a. Adevărul despre moartea suveranei, ce s-ar fi întâmplat în ultimele sale clipe

Publicat

cel mai mare secret păstrat în timpul vieții elisabetei a

O întreagă națiune a fost în doliu la începutul acestui toamne, când Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a stins din viață pe 8 septembrie. Potrivit certificatului de deces, suverana a murit de bătrânețe, la vârsta de 96 de ani. Cu toate acestea, mulți continuă să se întrebe care a fost, de fapt, cauza morții, cu atât mai mult cu cât recent a ieșit la iveală un secret bine păstrat în timpul vieții. Ce s-ar fi întâmplat în ultima perioadă cu monarhul.

Cauza morții Reginei Elisabeta a II-a

După moartea suveranei, Palatul Buckingham a transmis că monarhul s-a confruntat cu probleme de mobilitate în ultimele luni de viață. Ulterior, a apărut și certificatul de deces care anunța cauza oficială a morții reginei Elisabeta a II-a: suverana a murit de bătrânețe, la vârsta de 96 de ani, la…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe