Connect with us

EVENIMENT

SUBIECTELE primite de elevi la SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2019, proba scrisă de Limba şi Literatura Română, clasele VII-VIII

Publicat

examen

Elevii din clasele VII-VIII au susţinut luni testările în cadrul sesiunii de simulare a examenului de Evaluare Naţională 2019. Marţi va fi simularea probei scrise la Matematică, miercuri pentru limba maternă, iar în 22 martie vor fi afişate notele.

Acestea pot fi trecute în catalog la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui acestuia.

Vezi subiectele, integral: SUBIECTE la simularea examenului de Evaluare Naţională 2019, clasele a VIII-a şi a VII-a, proba scrisă la ROMÂNĂ

SUBIECTELE primite – clasa a VIII-a:

Subiectul I: elevii au avut de precizat câte un sinonim potrivit câtorva cuvinte dintr-un text dat (un fragment dintr-o poezie), de menţionat rolul unei virgule dintr-un vers, de notat patru cuvinte din familia lexicală a cuvântului „suflet”, potrivit observator.tv.

Citește și Simulare Evaluare Națională 2022: Luni, elevii din clasa a VIII-a susțin proba scrisă la Română. REGULI și MODELE SUBIECTE

Au mai avut de despărţit în silabe cuvinte, de transcris două cuvinte utilizate cu sens figurat dintr-o strofă şi de explicat, în 30 – 50 de cuvinte, utilizarea unui anumit adverb.

Au mai avut de redactat o compunere de cel puţin 150 de cuvinte, în care să motiveze apartenenţa la genul liric a poeziei „Stai ş-asculţi sub ramuri…”, de Şt. O. Iosif.

Subiectul II: text scris de Andrei Vişan, numit „Cum s-a înfiinţat Grădina Botanică din Bucureşti”. Una dintre cerinţe au fost redactarea unei naraţiuni de 150 – 300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare petrecută într-un muzeu.

SUBIECTELE primite – clasa a VII-a:

Subiectul I: fragment din “Făt Frumos”; de notat câte un sinonim potrivit pentru sensul cuvintelor: faima, trist. De menţionat rolul virgulei din enunţul: – Ştii ce. tată?

De menţionat modul de formare a unor cuvinte subliniate şi de transcris două cuvinte care conţin diftong din secvenţa: A doua zi, se duse-n herghelie şi se uită la toţi caii, potrivit observator.tv.

De ilustrat, cu câte un exemplu din text, două trăsături ale genului epic şi de precizat, într-un enunţ, un motiv pentru care craiul este trist şi plânge.

De redactat, în 100 – 180 de cuvinte, rezumatul textului dat.

Subiectul II: fragment din articol „Spiriduşi, zâne şi alte creaturi din basm. Supercalifragilistic”, de Ileana Bârsan, apărut în revista „Dilema Veche”.

Citește și Evaluare Națională 2022: Toate TESTELE de ANTRENAMENT publicate de Ministerul Educației. Alte MODELE de SUBIECTE pentru examen

De precizat funcţia sintactică a unor cuvinte, modul şi timpul unor verbe din text, de indentificat numărul de propoziţii într-o frază, de alcătuit o propoziţie în care cuvântul film să aibă funcţie sintactică de nume predicativ.

De redactat o naraţiune de 150-300 de cuvinte, în care să prezinte o întâmplare petrecută la un atelier organizat în şcoală în timpul unei activităţi extraşcolare.

Potrivit Ministerului Educaţiei, simulările sunt organizate pentru familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naționale și cu scopul de a optimiza rezultatele obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale. “Simularea evaluării naționale se organizează pentru elevii claselor a VIII-a, la care participă și elevii clasei a VII-a”, se arată în ordin.

Vezi Modele de subiecte la Simulare Evaluare Națională 2019 pe Alba24.ro

Simulare Evaluare Naţională 2019 – clasa a VIII-a – proba de Matematică – conţinuturi exceptate

– din capitolul Numere reale: rapoarte de numere reale reprezentate prin litere; operaţii cu acestea (adunare, scădere, înmulţire, împărţire, ridicare la putere)

– capitolul Funcţii

– din capitolul Ecuaţii inecuaţii şi sisteme de ecuaţii

– din capitolul Proiecţii ortogonale pe un plan: calculul unor distanţe în interiorul corpurilor studiate

– capitolul Calcularea de arii şi volume.

Examenul propriu-zis de Evaluare Naţională pentru clasa a VIII-a în 2019 se desfăşoară în luna iunie.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Amenzi de aproape 100.000 de lei date de polițiști și jandarmi în Alba, în 24 de ore. Verificări în trafic, permise reținute

Publicat

peste 40 de șoferi testați pentru alcool sau droguri la

Polițiștii și jandarmii din județul Alba au aplicat amenzi de aproape 100.000 de lei, în cadrul acțiunilor în sistem integrat din ultimele 24 de ore. Au fost verificări în trafic, iar unii șoferi au rămas fără permise.

Potrivit IPJ Alba, au fost efectuate, prin intermediul aplicației eDAC, 393 de verificări de persoane și 201 verificări de autovehicule, pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale.

Au fost constatate 197 abateri de natură contravențională, majoritatea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Lucrări de 5,5 milioane de lei pe DJ 109Z din Cluj. Sectorul Coasta-Tăușeni va fi ASFALTAT în totalitate

Publicat

asfalt asfaltare drum judetean 2.jpg

Au demarat lucrările de întreținere pe drumul județean DJ 109Z (DJ 109D) Coasta – Tăușeni – DJ 161K.

La final, sectorul Coasta – Tăușeni va fi asfaltat în totalitate, anunță reprezentanții Consiliului Județean Cluj.

Drumul județean Coasta-Tăușeni va fi asfaltat

Potrivit reprezentanților CJ Cluj, operațiunile vizează sectorul în lungime de aproape cinci kilometri, cuprins între pozițiile kilometrice 0+000 și 4+765, și se vor finaliza cu asfaltarea…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

O judecătoare a Curții de Apel Alba Iulia s-a pensionat pentru a doua oară în carieră. A acumulat peste 36 de ani de experiență

Publicat

o judecătoare a curții de apel alba iulia s a pensionat

O judecătoare a Curții de Apel Alba Iulia s-a pensionat pentru a doua oară în cariera de magistrat. Este vorba despre judecătoarea Carmen Marilena Popa, în vârstă de 67 de ani, care a fost eliberată din funcție miercuri, 14 mai 2025. 

Este pentru a doua oară când un președinte, în acest caz, președintele interimar Ilie Bolojan, semnează un decret de pensionare pe numele judecătoarei în cauză. 

Acesta a mai ieșit la pensie și în 2019, decretul fiind atunci semnat de Klaus…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Vineri, 16 mai: Tururile ghidate gratuite revin în Cetatea Alba Carolina. Program și informații pentru turiști

Publicat

vineri, 16 mai: tururile ghidate gratuite revin în cetatea alba

Tururile ghidate gratuite revin în Cetatea Alba Carolina. Unul dintre cele mai apreciate servicii turistice oferite de Centrul de Informare și Promovare Turistică Alba Iulia va fi reluat începând de vineri, 16 mai.

Este vorba despre tururile ghidate gratuite în Cetatea Alba Carolina, care vor oferi atât localnicilor cât și turiștilor oportunitatea de a descoperi bogăția istorică și culturală a acestui simbol al orașului.

Program și informații pentru turiști

Potrivit…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe