Connect with us

EVENIMENT

SUBIECTELE primite de elevi la SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2019, proba scrisă de Limba şi Literatura Română, clasele VII-VIII

Publicat

examen

Elevii din clasele VII-VIII au susţinut luni testările în cadrul sesiunii de simulare a examenului de Evaluare Naţională 2019. Marţi va fi simularea probei scrise la Matematică, miercuri pentru limba maternă, iar în 22 martie vor fi afişate notele.

Acestea pot fi trecute în catalog la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui acestuia.

Vezi subiectele, integral: SUBIECTE la simularea examenului de Evaluare Naţională 2019, clasele a VIII-a şi a VII-a, proba scrisă la ROMÂNĂ

SUBIECTELE primite – clasa a VIII-a:

Subiectul I: elevii au avut de precizat câte un sinonim potrivit câtorva cuvinte dintr-un text dat (un fragment dintr-o poezie), de menţionat rolul unei virgule dintr-un vers, de notat patru cuvinte din familia lexicală a cuvântului „suflet”, potrivit observator.tv.

Citește și Simulare Evaluare Națională 2022: Luni, elevii din clasa a VIII-a susțin proba scrisă la Română. REGULI și MODELE SUBIECTE

Au mai avut de despărţit în silabe cuvinte, de transcris două cuvinte utilizate cu sens figurat dintr-o strofă şi de explicat, în 30 – 50 de cuvinte, utilizarea unui anumit adverb.

Au mai avut de redactat o compunere de cel puţin 150 de cuvinte, în care să motiveze apartenenţa la genul liric a poeziei „Stai ş-asculţi sub ramuri…”, de Şt. O. Iosif.

Subiectul II: text scris de Andrei Vişan, numit „Cum s-a înfiinţat Grădina Botanică din Bucureşti”. Una dintre cerinţe au fost redactarea unei naraţiuni de 150 – 300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare petrecută într-un muzeu.

SUBIECTELE primite – clasa a VII-a:

Subiectul I: fragment din “Făt Frumos”; de notat câte un sinonim potrivit pentru sensul cuvintelor: faima, trist. De menţionat rolul virgulei din enunţul: – Ştii ce. tată?

De menţionat modul de formare a unor cuvinte subliniate şi de transcris două cuvinte care conţin diftong din secvenţa: A doua zi, se duse-n herghelie şi se uită la toţi caii, potrivit observator.tv.

De ilustrat, cu câte un exemplu din text, două trăsături ale genului epic şi de precizat, într-un enunţ, un motiv pentru care craiul este trist şi plânge.

De redactat, în 100 – 180 de cuvinte, rezumatul textului dat.

Subiectul II: fragment din articol „Spiriduşi, zâne şi alte creaturi din basm. Supercalifragilistic”, de Ileana Bârsan, apărut în revista „Dilema Veche”.

Citește și Evaluare Națională 2022: Toate TESTELE de ANTRENAMENT publicate de Ministerul Educației. Alte MODELE de SUBIECTE pentru examen

De precizat funcţia sintactică a unor cuvinte, modul şi timpul unor verbe din text, de indentificat numărul de propoziţii într-o frază, de alcătuit o propoziţie în care cuvântul film să aibă funcţie sintactică de nume predicativ.

De redactat o naraţiune de 150-300 de cuvinte, în care să prezinte o întâmplare petrecută la un atelier organizat în şcoală în timpul unei activităţi extraşcolare.

Potrivit Ministerului Educaţiei, simulările sunt organizate pentru familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naționale și cu scopul de a optimiza rezultatele obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale. “Simularea evaluării naționale se organizează pentru elevii claselor a VIII-a, la care participă și elevii clasei a VII-a”, se arată în ordin.

Vezi Modele de subiecte la Simulare Evaluare Națională 2019 pe Alba24.ro

Simulare Evaluare Naţională 2019 – clasa a VIII-a – proba de Matematică – conţinuturi exceptate

– din capitolul Numere reale: rapoarte de numere reale reprezentate prin litere; operaţii cu acestea (adunare, scădere, înmulţire, împărţire, ridicare la putere)

– capitolul Funcţii

– din capitolul Ecuaţii inecuaţii şi sisteme de ecuaţii

– din capitolul Proiecţii ortogonale pe un plan: calculul unor distanţe în interiorul corpurilor studiate

– capitolul Calcularea de arii şi volume.

Examenul propriu-zis de Evaluare Naţională pentru clasa a VIII-a în 2019 se desfăşoară în luna iunie.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Mai multe vulpi găsite moarte sau în stare gravă, în Cluj-Napoca. Posibilă amplasare de otravă în cartierul Bună Ziua

Publicat

vulpi scaled.jpg

Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului (OPMCB) Cluj trage un semnal de alarmă în urma unei serii de cazuri de intoxicație a unor vulpi în cartierul Bună Ziua din Cluj-Napoca. În mai puțin de o lună, trei vulpi au fost descoperite fie în stare gravă, fie moarte, în apropierea străzilor Măceșului, Fagului și Mihai Românul.

Cazurile au ridicat suspiciuni serioase privind posibila amplasare intenționată de substanțe toxice în zona…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident pe DN1F, pe direcția Zalău – Cluj-Napoca. Un motociclist a fost lovit de un șofer neatent

Publicat

politia 5 bun e1649668125144.jpg

Un accident între o mașină și o motocicletă a avut loc duminică după-amiază, pe DN1F. Motociclistul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. 

În data de 6 iulie, pe DN1F, pe direcția de deplasare Zalău – Cluj-Napoca, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate un autoturism și o motocicletă.

„Din primele verificări, un tânăr de 28 de ani, din județul Sălaj, aflat la volanul unui autoturism, ar fi inițiat o manevră de depășire,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cluj-Napoca va fi gazda Olimpiadei Central Europene de Informatică (CEOI), în perioada 7-13 iulie 2025

Publicat

foto elevi cluj.jpg

În perioada 7-13 iulie 2025 se va desfășura la Cluj-Napoca cea de-a XXXII-a ediție a Olimpiadei Central Europene de Informatică (CEOI).

Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (CEOI – Central European Olympiad in Informatics) este inclusă în Calendarul Olimpiadelor și concursurilor școlare internaționale desfășurate în România și în străinătate, la care participă și elevi români, prima ediție  a acestei competiții internaționale fiind organizată la…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Terapie prin artă a studenților UAD Cluj pentru pacienții unui spital. Creația, transformată în vindecare

Publicat

whatsapp image 2025 07 04 at 14.08.04 2.jpeg

Universitatea de Artă și Design (UAD) Cluj – Napoca este una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior artistic din România, cu o tradiție de aproape un secol în formarea viitorilor artiști plastici și designeri. Însă, pe lângă activitatea academică, universitatea se implică constant în diverse proiecte și concursuri, explorând, astfel, rolul artei sociale în comunitate, inclusiv în terapie prin artă pentru pacienții unui spital.

În…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe