Connect with us

EVENIMENT

Sud-europenii se înghesuie să cumpere aparate de aer condiţionat, pe fondul caniculei

Publicat

Arhivă foto

Pe fondul unei canicule persistente în țările din sudul Europei, oamenii s-au grabit să achiziționeze ventilatoare și chiar să investească în aparate de aer condiționat pentru a-și găsi o răgaz răcoritor, informează Reuters.

Instalaţiile de aer condiţionat incluse în corpul clădirilor sunt mult mai puţin răspândite în Europa decât în SUA, oamenii sunt mai dependenţi de metodele tradiţionale pentru a face faţă căldurii, precum închiderea obloanelor şi siesta din mijlocul zilei.

Însă cele mai recente date arată că din ce în ce mai mulţi italieni şi spanioli optează pentru soluţii de răcire mai eficiente pe măsură ce verile devin din ce în ce mai caniculare.

Retailerul italian de electrocasnice Unieuro, care are peste 500 de magazine în peninsulă, spune că vânzările de aparate de aer condiţionat s-au dublat în săptămâna 17-21 iulie, comparativ cu aceeaşi săptămână a anului trecut.

Similar, El Corte Inglés, unul dintre cele mai mari lanţuri de magazine universale din Spania, a informat că până la mijlocul lunii iulie a vândut cu 15% mai multe aparate de aer condiţionat decât în primele opt luni ale anului trecut.

„Am cumpărat un aparat de aer condiţionat portabil săptămâna trecută pentru că familia mea era disperată”, a spus Angela Lonardo, în timp ce vizita un magazin Leroy Merlin de la periferia Madridului.

După ce a cheltuit 320 de euro pentru un aparat de aer condiţionat în living, Angela Lonardo căuta un al doilea aparat pe care să îl pună în dormitor. „Nu vrem să ne petrecem o nouă vară fierbinte în care să suferim nopţile”, a spus Angela Lonardo.

 Sud-europenii se înghesuie să cumpere aparate de aer condiţionat pe fondul caniculei. Prețuri

Anul trecut, creşterea preţurilor la electricitate poate că i-a descurajat pe oameni să investească în aparate fixe de aer condiţionat însă valurile succesive de căldură din vara acestui an i-a făcut pe oameni să ia în considerare instalarea unor astfel de aparate, susţine OCU, o organizaţie care apără drepturile consumatorilor din Spania.

Numărul mediu de ore în care instalaţiile de aer condiţionat au fost pornite a crescut cu 26,5% în Sevilia, în perioada 15 mai-15 iunie, comparativ cu perioada similară a anului trecut, susţine firma Sensibo, care comercializează dispozitive care ajută oamenii să reducă consumul de electricitate al aparatelor de aer condiţionat.

Mulţi sud-europeni optează pentru ventilatoare care sunt mai uşor de instalat.

De exemplu, un ventilator de tavan cu un preţ de 139,95 euro se numără printre primele zece cele mai vândute aparate electrocasnice pe pagina web a Amazon Spain, în timp ce în Italia un aparat de aer condiţionat portabil cu un preţ de 319 euro este al 17-lea cel mai bine vândut produs în aceeaşi categorie.

Companiile investesc şi ele în aparate de aer condiţionat.

Amazon Business, unde companiile pot plasa comenzi, a înregistrat o creştere de 20% a vânzărilor de aparate de aer condiţionat portabile în luna aceasta în Spania, Italia şi Franţa, comparativ cu luna iulie a anului trecut.

Dispozitivele mai mici, precum ventilatoare de mână, se vând şi ele foarte bine iar animalele de companie nu au fost nici ele uitate.

El Corte Inglés a spus că luna aceasta saltele de răcire pentru câini şi pisici s-au numărat printre cele mai bine vândute produse. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO. Ce animale de COMPANIE mai au clujenii?

Publicat

alpaca.jpg

Căței, pisici, pești, hamsteri, râme, păianjeni și mai nou, alpaca. Cu alte cuvinte, gama animalelor de companie se diversifică. Clujenii se simt bine alături de partenerii necuvântători, ca atare, aceștia devin nelipsiți din viața de zi cu zi a stăpânilor.

Acasă, pe stradă ori în mijloacele de transport, animalele își însoțesc prietenii umani, devenind parte integrantă a stilului de viață a acestora.

VIDEO. Ce animale de COMPANIE mai au…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Situația taximetriștilor de la Aeroportul Cluj, scăpată de sub control? Sesizare pe MyCluj: „Ne-a dat jos!”

Publicat

taxi aeroport1.jpg

Un clujean cu un copil mic a fost dat jos din mașină de către un șofer de taxi care, potrivit sesizării depuse pe platforma MyCluj, a refuzat să ofere explicații și a reacționat agresiv verbal.

„O nouă călătorie cu avionul, o nouă aventură la sosire cu taximetriștii. Minunat să îți bată cineva joc de tine când ajungi acasă. De data aceasta, domnul Isidor din câte spunea un coleg de-al dânsului, nu a avut loc să ne puna toate bagajele în portbagaj (au ramas…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Start Up Nation 2025: lista furnizorilor de formare profesională, publicată de minister. Cum se fac înscrieri

Publicat

zile libere 2025: sărbători legale și minivacanțe pentru români. zilele

Start Up Nation 2025: Ministerul Economiei, Digitalizării, Antreprenoriatului și Turismului (MEDAT) a publicat lista celor 151 de furnizori de formare profesională selectați. Aceștia care vor organiza cursuri de pregătire antreprenorială pentru persoanele interesate să obțină finanțare prin intermediul programului Start-Up Nation.

”Pentru prima dată, finanțăm în Start-Up Nation nu doar afacerile aflate la început de drum, ci și cursuri gratuite de formare antreprenorială.

O…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Curățenia de primăvară, la Cugir. Angajații Primăriei au adunat aproximativ 100 de saci cu deșeuri dintr-o zonă a orașului

Publicat

foto: curățenia de primăvară, la cugir. angajații primăriei au adunat

La Cugir a avut loc vineri, 4 aprilie, o nouă acțiune din cadrul campaniei de primăvară, un demers al administrației locale menit să încurajeze grija față de mediul înconjurător și implicarea activă în comunitate.

Angajații Primăriei Cugir și ai instituțiilor subordonate s-au mobilizat și au intervenit într-o zonă a orașului care a inclus: Stadionul Nou, Pârâul Gugului și Calea Murelor, unde au adunat deșeurile abandonate.

În urma efortului comun, s-au adunat…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe