Connect with us

ACTUALITATE

Suedia: Sute de persoane au protestat la Stockholm împotriva restricţiilor

Publicat

sursa foto: Facebook

Mai multe sute de persoane au protestat sâmbătă la Stockholm împotriva restricţiilor introduse împotriva pandemiei de coronavirus în Suedia, încâlcând o interdicţie privind adunările publice, relatează DPA.

Demonstraţia nu a fost autorizată. La scurt timp după ce protestatarii s-au adunat într-una din principalele pieţe din capitala Suediei, forţele de ordine le-au cerut să se disperseze.

Poliţia a transmis prin portavoci că, în timpul pandemiei, nu pot avea loc adunări publice mai mari de opt persoane.

Protestul a fost pregătit pe reţelele de socializare de un grup numit Suedia Liberă, ai cărui susţinători sunt critici şi sceptici în privinţa restricţiilor şi informaţiilor autorităţilor.

„Atât de multe persoane din Suedia s-au săturat de aceste restricţii, care sunt nefondate, şi vor să ia o poziţie”, a spus unul dintre organizatori, Filip Sjostrom, pentru cotidianul Expressen de la Stockholm.

După un timp, mulţimea a părăsit piaţa Medborgarplatsen din cartierul Sodermalm şi a mărşăluit spre parcul central Kungstradgarden în spatele unui banner mare pe care era scris ‘Pentru libertate şi adevăr’.

Unii protestatari au avut pancarte cu texte care criticau vaccinările.

În Kungstradgarden, poliţia a reluat apelurile ca mulţimea să se disperseze.

Treptat, adunarea s-a dispersat, conform imaginilor transmise de televiziuni.

Până vineri, aproximativ 7% din populaţia adultă din Suedia a primit prima doză de vaccin, a anunţat Autoritatea Sanitară Publică.

În Suedia, ţară cu 10,3 milioane de locuitori, s-au înregistrat 684.000 de cazuri de infectare şi 13.003 de decese legate de coronavirus. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

AJOFM Botoșani: Lansarea proiectului „Tineri NEETs în acţiune-TIN ACT”

Publicat

ajofm botoșani: lansarea proiectului „tineri neets în acţiune tin act”

Publicitate

 Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de muncă Botoșani, în calitate de Lider, împreună cu ASOCIAŢIA „INSTITUTUL PENTRU PARTENERIAT SOCIAL BUCOVINA” în calitate de Partener, anunță lansarea proiectului „Tineri NEETs în acţiune-TIN ACT” – cod SMIS 337798.

Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul Social European Plus – Programul Educație și Ocupare (PEO) 2021 – 2027 și a fost depus în cadrul Apelului…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Un bărbat de 39 de ani, din Răchiți, și-a bătut nevasta și a primit interdicție de a intra în casă timp de 5 zile

Publicat

un bărbat de 39 de ani, din răchiți, și a bătut

Publicitate

Ordin de protecție emis de către polițiști pentru violență în familie

La data de 1 iulie 2025, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani  au emis ordin de protecție provizoriu față de un bărbat, de 39 de ani, din comuna Răchiți, pentru faptul că, în timp ce se afla la domiciliu, pe fondul unui conflict, ar fi agresat-o fizic pe soția sa.

Ordinul de protecție a fost emis pe o perioadă de 5 zile, iar bărbatul are…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Medicii atrag atenția asupra scăderii vârstei persoanelor care suferă de accidente vasculare cerebrale

Publicat

botoșani: medicii atrag atenția asupra scăderii vârstei persoanelor care suferă

Publicitate

Vârsta persoanelor care suferă accidente vasculare cerebrale (AVC) a scăzut până la 35 de ani, a declarat, miercuri, medicul neurolog Cristina Luchian de la Spitalul Județean de Urgență ‘Mavromati’ Botoșani.

Potrivit sursei citate, în 2024 au fost înregistrate la unitatea medicală din Botoșani aproximativ 700 de cazuri de AVC, fie ischemic, fie hemoragic. Înmulțirea numărului de astfel de cazuri este pusă pe seama modului de viață.

‘Cea mai…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Când pot angajații declanșa un conflict colectiv de muncă? Tot ce trebuie să știi

Publicat

când pot angajații declanșa un conflict colectiv de muncă? tot

Publicitate

Conflictul colectiv de muncă apare atunci când între angajați și angajatori intervin neînțelegeri legate de negocierea, desfășurarea sau încheierea contractelor ori acordurilor colective de muncă.

Legea garantează lucrătorilor dreptul de a iniția astfel de conflicte în contextul negocierilor contractuale. Totuși, revendicările care necesită modificarea legislației sau adoptarea unor acte normative nu pot face obiectul unui conflict…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe