EVENIMENT
Suma pentru care a vândut Roman Abramovich clubul de fotbal Chelsea

Oligarhul rus Roman Abramovich a vândut celebrul club de fotbal Chelsea lui Todd Boehly pentru 5,2 miliarde de dolari, scrie Bloomberg.
Tranzacţia de 4,25 miliarde de lire sterline (5,25 miliarde de dolari) include o achiziţie de 2,5 miliarde de lire sterline de acţiuni la Chelsea plus 1,75 miliarde de lire sterline pentru investiţii suplimentare în beneficiul clubului, potrivit unui comunicat de vineri care confirmă rapoartele anterioare ale Bloomberg News.
Consorţiul condus de Todd Boehly şi Clearlake Capital a ajuns la un acord pentru a cumpăra Chelsea Football Club, care va face din Chelsea a zecea echipă din Premier League susţinută în totalitate sau parţial de investiţii americane.
Veniturile vânzării vor fi depuse într-un cont bancar îngheţat din Regatul Unit, cu intenţia de a dona 100% din ele unor cauze caritabile, aşa cum a confirmat Abramovich . Va fi necesară aprobarea guvernului britanic pentru ca veniturile să fie transferate din acel cont, a declarat reprezentanţii Chelsea.
Cele 1,75 miliarde de lire sterline care vor fi investite de grupul lui Boehly vor fi direcţionate pentru stadioanele Stamford Bridge şi Kingsmeadow ale clubului, precum şi către echipa sa feminină, academia de dezvoltare a jucătorilor de tineret şi Fundaţia Chelsea, potrivit comunicatului.
Consorţiul care a cumpărat clubul îl include pe omul de afaceri elveţian Hansjoerg Wyss şi directorul executiv al Guggenheim Partners Mark Walter, a informat Bloomberg News. Clearlake Capital va deţine un pachet de circa 61%, conform unei surse apropiate tranzacţiei.
Boehly şi Walter sunt coproprietari ai Los Angeles Dodgers de la Major League Baseball. Grupul nu şi-a declarat oficial membrii sau participaţiile acestora.
Chelsea a fost una dintre cele mai bune echipe ale Europei în ultimii 20 de ani, iar sub Abramovich a devenit campioana europeană a sezonului trecut. În ciuda succesului său pe teren, clubul pierdea în continuare 1,2 milioane de dolari pe săptămână, potrivit lui Kieran Maguire, lector în finanţarea fotbalului la Universitatea Liverpool.
EVENIMENT
Gradație de merit 2025: înscrieri, în luna mai. Modificări de punctaj la dosar pentru unele activități. Calendarul concursului

Gradație de merit 2025: înscrierile pentru concursul de gradație de merit ar urma să fie organizate în luna mai. Sunt modificări de punctaj pentru anumite activități derulate de profesori.
Datele se regăsesc în proiectul de metodologie ce urmează să fie discutat de Comisia de Dialog Social, potrivit edupedu.ro
Gradația de merit se acordă pentru o perioadă de 5 ani, prin concurs. La aceasta au acces profesorii, directorii și personalul didactic auxiliar. Pe baza gradației de…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Parcările publice și private, reglementate în Codul rutier. Inițiativă legislativă, la Senat

Parcările publice și private, reglementate în Codul rutier. Parlamentarii propun introducerea în Codul rutier a unor reglementări privind parcările publice și private, în prezent dispersate în mai multe acte normative. Astfel, un proiect de lege pentru modificarea și completarea OUG 195/2002 definește clar parcările publice și private.
Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea art.63, alin.(4) și a art.65 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.195/2002…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Rareș Bogdan: Cutremur global. 2 aprilie este „Ziua eliberării” anunțată de Trump. Cum mută Europa?

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan vorbește despre ”Ziua Eliberării”, anunțată de președintele SUA Donald Trump, cea în care trebuie să fie introdusă taxă de 25% pe produsele din Europa, inclusiv asupra care nu sunt fabricate peste Ocean.
”Care vor fi țările cele mai afectate? Va fi un conflict comercial fără precedent, o negociere la sânge urmată de pace sau un tsunami economic?” Rareș Bogdan face un tablou al relațiilor dintre SUA și UE.
Rareș Bogdan:…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Dosarul Mineriada: Iliescu, Roman, Miron Cozma, Sârbu și Voiculescu, trimiși în judecată pentru infracțiuni contra umanității

Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Adrian Sârbu, Miron Cozma și mai mulți generali de armată au fost trimiși în judecată în Dosarul “Mineriada din 13 – 15 iunie 1990”.
Aceștia sunt acuzați că au conceput și orchestrat un atac sistematic și generalizat împotriva populației civile din București, folosind forțe ale Ministerului de Interne, ale Armatei, ale SRI, dar și peste 10.000 de mineri și muncitori aduși din alte zone ale țării.
Ministerul Public…
Citește mai mult pe Alba24.ro