Connect with us

EVENIMENT

Sunt așteptate temperaturi în creștere, dar și furtuni. Prognoza meteo pe regiuni, pe două săptămâni, până în 30 aprilie

Publicat

primavara pomi nou

Adminstrația Națională de Meteorologie a emis luni la amiază, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, în intervalul 17 aprilie –  30 aprilie.

Începând cu data de 20 aprilie, temperaturile vor crește, iar cele mai mari valori se vor situa în jurul a 21 de grade. Se prognozează furtuni în fiecare zi, cele mai intense fiind așteptate între 17 și 20 aprilie. Iată prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni pentru fiecare regiune.

Vă prezentăm prognoza meteo pe regiuni, în perioada 17 – 30 aprilie:

Prognoza meteo pe regiuni. BANAT

În primele trei zile valorile termice vor fi apropiate de cele specifice perioadei, media maximelor fiind de 15…17 grade, iar a minimelor în jurul a 7 grade. Între 20 și 24 aprilie temperaturile diurne vor crește treptat, media celor maxime urcând de la 17 grade în prima zi, până în jurul a 20 de grade în ultima.

În acest interval, media temperaturilor minime va avea variații între 5 și 8 grade. În zilele care vor urma, până la finalul intervalului de prognoză, maximele termice vor fi în medie între 18 și 22 de grade, iar minimele, în medie, între 6 și 10 grade. Vor fi averse și descărcări electrice în fiecare zi, mai frecvente și mai intense între 17 și 20 aprilie și din data de 25 aprilie.

Prognoza meteo pe regiuni. CRIŞANA

Până spre finalul primei săptămâni valorile termice vor avea variații în jurul normelor climatologice din această perioadă, astfel că media temperaturilor maxime va fi între 15 și 18 grade, iar a minimelor între 5 și 7 grade.

În zilele care vor urma se va încălzi ușor, astfel că maximele termice vor fi în medie între 17 și 21 de grade, iar minimele termice, în medie, între 6 și 9 grade. Vor fi averse și descărcări electrice aproape în fiecare zi, mai frecvente și mai intense în primele zile ale intervalului de prognoză și după data de 24 aprilie.

Prognoza meteo pe regiuni. TRANSILVANIA

Între 17 și 22 aprilie valorile termice nu vor avea variații semnificative, media maximelor termice se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar a minimelor va fi în jur de 6 grade.

În intervalul următor se va încălzi ușor și treptat, astfel că, în medie, maximele termice vor fi de la 16 la 20 de grade, iar minimele vor fi cuprinse, în general, între 6 și 8 grade. Vor fi averse și descărcări electrice aproape în fiecare zi, mai frecvente și mai intense între 17 și 20 aprilie și după data de 25 aprilie.

Prognoza meteo pe regiuni. MARAMUREŞ

Vremea va fi normală din punct de vedere termic în prima săptămână, când, în medie, maximele termice vor fi de 15…17 grade, iar minimele de 4…6 grade și ușor mai caldă în cea de a doua, cu medii ale temperaturilor maxime ce se vor situa între 18 și 20 de grade și ale minimelor între 5 și 7 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată între 17 și 20 aprilie și după data de 24 aprilie.

Prognoza meteo pe regiuni. MOLDOVA

Media maximelor termice va fi mai scăzută decât în mod normal la această dată până în 21 aprilie și se va situa, în general, între 12 și 15 grade, apoi ușor mai ridicată și va avea valori cuprinse între 17 și 20 de grade.

Minimele termice vor fi peste mediile climatologice specifice datei și se vor situa, în marea lor majoritate, între 6 și 8 grade. Temporar vor fi averse și descărcări electrice aproape în fiecare zi, mai intense și mai frecvente între 17 și 20 aprilie.

Prognoza meteo pe regiuni. DOBROGEA

În prima parte a intervalului media maximelor termice va fi între 13 și 16 grade, iar a minimelor între 6 și 8 grade, iar în cea de a doua, în general, maximele termice vor avea, în medie, valori cuprinse între 15 și 18 grade și minimele între 7 și 9 grade. Probabilitatea mai mare pentru averse și descărcări electrice va fi până în jurul datei de 21 aprilie.

Prognoza meteo pe regiuni. MUNTENIA

Până spre finalul primei săptămâni valorile termice maxime vor fi normale sau ușor mai scăzute decât în mod normal la această dată, iar media lor va fi de 15…16 grade.

În intervalul următor vremea se va încălzi ușor și treptat, iar în medie, maximele termice, vor fi de 18…21 de grade. Minimele termice vor fi în general mai ridicate decât cele specifice perioadei și vor avea variații, în general, între 6 și 8 grade. Vor fi averse și descărcări electrice aproape în fiecare zi, mai frecvente și mai intense până în jurul datei de 21 aprilie și după data de 25 aprilie.

Prognoza meteo pe regiuni. OLTENIA

Valorile termice diurne vor fi, în general, în creștere, media maximelor având valori de la aproximativ 15 grade în primele zile, până spre 21 de grade în ultimele.

Minimele termice vor avea în medie valori cuprinse între 6 și 9 grade. Vor fi averse și descărcări electrice aproape în fiecare zi, mai frecvente și mai intense până în jurul datei de 21 aprilie și după data de 24 aprilie.

Prognoza meteo pe regiuni. LA MUNTE

În prima săptămână din interval, mediile temperaturilor maxime vor fi cuprinse între 5 și 7 grade, iar a minimelor între -2 și 1 grad. În cea de a doua săptămână se va încălzi ușor, astfel că maximele vor fi în medie între 8 și 11 grade, iar minimele între -1 și 3 grade. Temporar vor fi precipitații în fiecare zi, sub formă de ploaie, iar în prima săptămână, la altitudini mari și lapoviță și ninsoare. Acestea vor avea și caracter de avesă și vor fi însoțite de descărcări electrice.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Un copil de șapte ani din Câmpeni, surpriza Campionatelor Nationale de Șah pentru juniori. Stan Vlad a luat aur

Publicat

un copil de șapte ani din câmpeni, surpriza campionatelor nationale

Stan Vlad, un copil de șapte ani din Câmpeni este surpriza Campionatelor Nationale de Sah de șah pentru juniori. La vârsta de doar 7 ani este marea surpriză a Campionatelor Nationale de Sah de șah pentru juniori. Vlad Stan a câștigat titlul național în proba de dezlegări. 

Stan Vlad este un junior din Câmpeni antrenat de Mihnea Costachi și David Cordea, care la doar 7 ani a obtinut medalia de aur la Campionatele Nationale de copii si juniori, proba de dezlegari.

În perioada…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Camion RĂSTURNAT în Turda. Transporta sare. Șoferul a fost dus la spital

Publicat

canion rasturnat2.jpg

Camion răsturnat în urma unui accident care a avut loc marți la Turda. Sarea transportată în camion a ajuns pe drum.

Șoferul camionului, care a fost rănit, a fost transportat la spital.

FOTO. Camion RĂSTURNAT în Turda. Transporta sare. Șoferul a fost dus la spital

Accidentul rutier a avut loc pe strada A.I. Cuza din municipiul Turda.

La fața locului au ajuns două autospeciale și un echipaj SAJ din Turda, unde au găsit un autocamion răsturnat pe partea…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Cum se produce săpunul din lapte de capră, la Rimetea. Secretele unui produs cosmetic natural explicate de Zsuzsa Tulit

Publicat

video: cum se produce săpunul din lapte de capră, la

Zsuzsa Tulit face la Rimetea săpun natural. Însă nu orice fel de săpun, ci unul făcut din lapte de capră. Capre care pășunesc plante medicinale. Săpunul pe care în produce, îl scoate la vânzare în magazinul de suveniriuri.

Magazin care este situat la subsolul uneia dintre cele mai vechi pensiuni din Rimetea.

Am stat de vorbă cu Zsuzsa la deschiderea sezonului turistic de la Rimetea, iar aceasta ne-a explicat care este secretul din spatele produsului pe care îl…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

U-BT s-a CALIFICAT în semifinalele Ligii Naționale de Baschet, după ce învins-o pe Dinamo București

Publicat

u bt.jpg

U-Banca Transilvania a câștigat, marți, meciul trei cu Dinamo București, din playoff-ul Ligii Naționale de Baschet Masculin

Meciul din sferturile de finală a Ligii, care s-a disputat la București, s-a încheiat cu scorul de 48-97.

U-BT s-a CALIFICAT în semifinalele Ligii Naționale de Baschet, după ce învins-o pe Dinamo București

Clujenii s-au calificat astfel, fără probleme în semifinale și va juca pentru titlu.

La pauză, scorul a fost 22-48.

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe