Connect with us

EVENIMENT

Suprafaţa afectată de incendiile înregistrate în primele două luni în județul Tulcea, de două ori mai mică decât cea din anul 2022

Publicat

10 persoane evacuate, printre care 4 copii, la cluj, după

Suprafaţa afectată de incendiile înregistrate în primele două luni în judeţul Tulcea este de aproape două ori mai mică decât cea din perioada similară a anului 2022, arată datele statistice furnizate AGERPRES de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta.

Astfel, dacă în primele două luni ale anului trecut circa 1.000 de hectare de vegetaţie uscată şi stuf au ars în timpul unor evenimente provocate cel mai probabil, anul acesta suprafaţa totală incendiată în judeţ a fost de circa 500 de hectare.

„Este o scădere importantă, iar vremea a fost un aliat.

Faţă de anul trecut avem o perioadă destul de umedă, am avut precipitaţii şi zăpezi care s-au topit destul de greu pe câmpuri, dar şi în zona de Deltă, şi am avut destul de multe zile cu ploaie ori zile ceţoase, iar umiditatea a ţinut pe aceste suprafeţe de stuf şi vegetaţie uscată”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta, Daniel Năstase.

El a mai spus că o altă posibilă cauză a scăderii numărului incendiilor înregistrate în primele două luni ale anului este numărul mare al acţiunilor de informare făcute de lucrătorii ISU Delta împreună cu angajaţii primăriilor în rândul populaţiei cu privire la efectele incendiilor de vegetaţie uscată şi stuf.

Potrivit sursei, anul trecut, în judeţ au fost incendiate circa 3.000 de hectare de vegetaţie uscată şi stuf, cauza acestor evenimente fiind utilizarea focului deschis în spaţii deschise.

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a înaintat anul trecut două sesizări penale Inspectoratului de Poliţie Judeţean, în urma numeroaselor incendii înregistrate în Deltă. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO. George Simion (AUR): N-am văzut în sprijinul lui Georgescu susținerea din Rusia, dar reclame plătite de PNL am văzut.

Publicat

whatsapp image 2025 03 31 at 14.02.06.jpeg

Candidatul AUR la prezidențiale, președintele partidului, George Simion, vorbește în podcastul Contraste de pe Cluj24, realizat de Florin Danciu, despre suveranism, despre relația cu UE și cu SUA, dar și despre Călin Georgescu și Rusia.

Mai jos, câteva declarații ale lui George Simion.

”Au fost la Cluj 45 de lideri conservatori din Uniunea Europeană, din Marea Britanie și din Statele Unite, sub egida Partidului Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (ECR Party)….

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Simularea examenului de Evaluare Națională. Niciun elev din Cluj nu a luat nota 10. Rezultatele evaluării

Publicat

1743015040 examen ai generated pixabay.jpg

Elevii claselor a VIII-a din județul Cluj, care au susținut probele scrise din cadrul simulării examenului de Evaluarea Națională, au aflat luni, 31 martie 2025, rezultatele obținute.

La nivelul județului Cluj, simularea examenului de Evaluare Națională 2025 s-a desfășura în 112 unități de învățământ preuniversitar, dintre care 45 de unități de învățământ sunt din Cluj-Napoca.

Niciun elev din Cluj nu a luat nota 10 la simularea examenului de Evaluare…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ce nu poți să faci la bloc, dacă nu ai ACORDUL vecinilor. AMENZI usturătoare

Publicat

blocuri 3 scaled e1743325935457.jpg

Dacă stai la bloc și vrei să-ți deschizi o afacere, trebuie să ții cont de anumite reguli, dar mai ales de vecini, atunci când spune legea. 

Pentru a putea transforma un apartament în spațiu comercial, românii trebuie să țină cont de câteva reguli. Înainte de a începe o afacere, propietarul este nevoit să înființeze o societate și să stabilească un sediu social, scrie Fanatik.

Ce nu poți să faci la bloc, dacă nu ai ACORDUL vecinilor. AMENZI…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Credințe străvechi despre primăvară în satele transilvănene

Publicat

tree 164915 1280.jpg

Primăvara, vechile credințe ale satelor transilvănene prind viață. Oamenii locului au păstrat, din generație în generație, învățături despre schimbarea anotimpurilor, menite să protejeze sănătatea și să aducă belșug.

În satul Boju, din județul Cluj, bătrânii spun că primele semne ale primăverii trebuie respectate cu grijă, altfel natura își poate cere tributul.

„În satul clujean Boju, bătrânii spun că «primăvara, până nu plouă bine, să se…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe