Connect with us

EVENIMENT

”Surpriza” polițiștilor și a inspectorilor RAR pe șosele. Peste 5.000 de sancțiuni aplicate și aproape 400 de permise de conducere reținute

Publicat

mud and snow ms anvelope cauciucuri fb rar.jpg

Direcția Rutieră, împreună cu Regia Autonomă – Registrul Auto Român (RAR), a organizat o acțiune comună, pentru reducerea cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecințe grave, produse pe fondul deficiențelor tehnice ale autovehiculelor. În doar doă zile, au fost aplicate peste 5.000 de sancțiuni contravenționale, au fost reținute aproape 400 de permise de conducere și peste 1.000 de certificate de înmatriculare.

Echipaje mixte de control, formate din polițiști și inspectori ai RAR au făcut controale în trafic în perioada 8 – 10 decembrie.

Acțiunile au vizat reducerea riscului rutier, prin sancționarea nerespectării normelor rutiere și a deficiențelor tehnice, constatate în cazul autovehiculelor destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone, al celor cu capacitatea de transport mai mică sau egală cu 8+1 locuri și al celor destinate transportului de persoane în regim de taxi, precum și transportului alternativ.

Au fost controlate 9.389 de autovehicule, iar, pentru deficiențele constatate, au fost aplicate 5.432 de sancțiuni contravenționale, reținute 396 de permise de conducere și 1.082 de certificate de înmatriculare.

Surpriza polițiștilor și a inspectorilor RAR pe șosele: peste 100 de infracțiuni

De asemenea, în cadrul activităților, a fost dispusă măsura imobilizării vehiculului în 20 de cazuri și au fost constatate 117 infracțiuni, dintre care 96 la regimul rutier și 21 de altă natură.

Astfel, la data de 10 decembrie, în jurul orei 10.00, în municipiul Huși, județul Vaslui, un echipaj de poliție rutieră din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene a oprit, pentru control, un autovehicul condus de către o femeie, în vârstă de 36 de ani. În urma verificării stării tehnice de către reprezentanții RAR Vaslui, s-a constatat faptul că vehiculul are înmatricularea suspendată ca urmare a expirării ITP-ului, prezintă deficiențe la sistemul de lumini și are montate folii neomologate pe geamurile laterale față.

Acesteia i-a fost reținut certificatul de înmatriculare și a fost sancționată contravențional cu amendă de 2.610 lei.

În aceeași zi, la ora 20.20, a fost identificat un bărbat, în timp ce conducea un autoturism pe strada Victoriei din municipiul Târgu Jiu, județul Gorj, care ar fi avut un comportament agresiv în trafic. Astfel, a fost efectuată inspecția autoturismului de către lucrătorii RAR Gorj, care au stabilit că autovehiculul avea montate anvelope de alte dimensiuni și caracteristici, iar sistemul de evacuare a noxelor prezenta modificări.

În cauză, a fost dispusă suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, pentru 30 de zile, reținerea certificatului de înmatriculare, precum și sancționarea contravențională.

Surpriza polițiștilor și a inspectorilor RAR pe șosele: exemple

În 9 decembrie, în jurul orei 9.20, în localitatea Galbeni, județul Bacău, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene a oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat, posesor al unui permis de conducere categoria B, eliberat de autorităţile italiene.

Astfel, șoferul a prezentat certificatul de înmatriculare al autoturismului, iar, în urma verificării în baza de date, s-a stabilit că acesta avea ITP-ul expirat din data de 7 aprilie 2022, deşi pe certificat apărea menţiunea că autovehiculul are inspecția tehnică periodică până la data de 6 aprilie 2023.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

La data de 8 decembrie, un tânăr, de 23 de ani, din București, ar fi circulat cu o autoutilitară având o masă maximă care nu depășește 3,5 tone, în zona Șoseaua Colentina. În urma controlului efectuat de polițiștii rutieri, s-a constatat că acesta efectuează transport contra cost de marfă, fără să dețină pentru aceasta copie conformă eliberată de Autoritatea Rutieră Română.

De asemenea, urmare a controlului efectuat de specialiști din cadrul RAR București, s-a constatat că vehiculul prezintă deficiențe majore la sistemul de frânare, iar elementele componente ale caroseriei sunt corodate excesiv.

Persoana în cauză a fost sancționată contravențional, cu amendă de 9.000 de lei, fiind dispusă reținerea certificatului de înmatriculare, până la remedierea deficiențelor constatate, precum și suspendarea exercitării dreptului de utilizare a vehiculului pentru 6 luni.

Mediafax

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

JOI: Expoziția „Pentru slava mai mare a lui Dumnezeu. Iezuiții în Transilvania”, la Muzeul Unirii din Alba Iulia

Publicat

joi: expoziția „pentru slava mai mare a lui dumnezeu. iezuiții

La Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia va fi vernisată joi, 25 aprilie, de la ora 15:00, expoziția „Pentru slava mai mare a lui Dumnezeu. Iezuiții în Transilvania”.

Înființat în secolul al XVI-lea de către Ignațiu de Loyola, Ordinul iezuit a jucat un rol important în viața ecleziastică și culturală a Europei, implicit a Transilvaniei. Societatea lui Isus, așa cum mai este cunoscut ordinul, a întemeiat școli, a construit biserici și a înființat…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Bărbat din Sebeș, trimis în judecată după ce a spart geamurile unui BMW și și-a agresat fosta soție

Publicat

bărbat din sebeș, trimis în judecată după ce a spart

Un bărbat din Sebeș a fost trimis în judecată pentru distrugere și violență în familie. Dosarul a primit ”undă verde” din partea magistraților din oraș, în data de 16 aprilie 2024. 

Faptele pentru care acesta va fi judecat sunt vechi, din 2019. însă dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară în urmă cu câteva zile. 

Potrivit magistraților, victima era pe atunci fosta soție cu care se afla în prag de divorț.

Una dintre fapte s-a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Ce factori influențează sănătatea mintală a tinerilor în România – noul raport al Being Initiative lansat de la Cluj

Publicat

be 1.jpeg

Raportul Being, ce surprinde imaginea de ansamblu a sănătății mintale a tinerilor din 13 țări, dintre care și România, a fost făcut public. Cercetarea a identificat problemele de sănătate mintală a tinerilor cu vârste cuprinse între 10-24 ani și factorii care influențează sănătatea mintală a acestora.

În contextul îngrijorărilor globale tot mai mari legate de sănătatea mintală a tinerilor, noul raport al Being, intitulat „Mapping Youth Mental…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

OFICIAL: Pensiile pe luna mai 2024, plătite înainte de sărbători. Când vor fi virați banii. HG în ședința de joi

Publicat

oficial: pensiile pe luna mai 2024, plătite înainte de sărbători.

OFICIAL: Pensiile pe luna mai, plătite în avans. Plata pensiilor şi a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024, vor ajunge la pensionari înainte de sărbători. 

Guvernul va aproba proiectul de Hotărâre în acest sens, care a fost pus pe ordinea de zi a ședinței de joi.

Proiectul propune devansarea plăţilor cu pensii şi alte drepturi prevăzute de legi cu caracter special în valoare totală de peste 9,331 miliarde de lei.

Astfel, urmează să fie…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe