Connect with us

EVENIMENT

SUSPICIUNE privind prezenţa noii tulpini de coronavirus într-o localitate din Botoșani. Rată RECOD de infectare

Publicat

Autorităţile sanitare din judeţul Botoşani au solicitat analize suplimentare ale probelor recoltate de la pacienţii din localitatea Havârna, care au fost confirmaţi pozitiv la testul COVID-19, existând suspiciunea prezenţei unei noi tulpini a virusului.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică, medicul Monica Adăscăliţei, a declarat, vineri, că probele au fost transmise la laboratorul de la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, ca urmare a faptului că testele PCR indică o contagiozitate ridicată.

Citește și O localitate din Botoșani intră în carantină. Rata de infectare cu SARS-CoV-2 a ajuns la 12,78 la mia de locuitori

„După anchetele epidemiologice care s-au desfăşurat în ultimele zile, faptul că pacienţii au fost foarte contagioşi şi un număr foarte mare de persoane s-au contaminat în ultimele două săptămâni şi am avut un număr extrem de mare pentru o localitate atât de mică ne-a dus cu gândul să cerem un test suplimentar pentru pacienţii care au fost testaţi la Havârna. Toate probele care au fost recoltate la Havârna au fost trimise la Universitatea din Suceava, care face acea secvenţialitate a probei pentru a extrage dacă apare tulpina nouă.

Pe testul PCR acea curbă de amplificare care apare pe aparat demonstrează că acea tulpină, că o fi tulpina din Marea Britanie, că o fi altă tulpină, este extrem de contagioasă, cu o încărcătură virală foarte mare”, a afirmat Adăscăliţei.

Rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în localitatea Havârna, localitate care se află în carantină, a atins, vineri, un nou record, ea ajungând la 13,48 cazuri la 1.000 de locuitori. La nivelul municipiului Botoşani indicele de infectare a scăzut la 2,09 la mie, în timp ce media la nivel judeţean era, joi, de 1,52 la mie. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Grădinița „Dumbrava Minunată” din Alba Iulia va fi echipată cu panouri fotovoltaice. A câștigat un proiect pilot

Publicat

grădinița „dumbrava minunată” din alba iulia va fi echipată cu

Grădinița cu Program Prelungit „Dumbrava Minunată” din Alba Iulia va fi echipată cu sisteme performante de panouri fotovoltaice. Instituția a câștigat un proiect pilot derulat de Asociația Inspiraction, denumit „Gesturi mici pentru practici mari”. Campania este axată pe promovarea educației despre economie circulară în grădinițe sau școli și a inclus un concurs de reciclare între acestea. 

Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de aprobat, în ședința din 29…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Un livrator Bolt Food din Sri Lanka a intrat cu mopedul pe roșu într-o intersecție din centrul Clujului. E la spital

Publicat

bolt 4.jpeg

Polițiștii clujeni anunță că marți seara fost înregistrat un accident de circulație la intersecția dintre Piața Ștefan cel Mare și Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca.

”Din primele cercetări efectuate a rezultat că, un tânăr de 22 de ani, cetățean străin, care conducea un moped dinspre Piața Timotei Cipariu, ar fi pătruns în intersecția cu Bulevardul Eroilor pe culoare roșie a semaforului electric, fiind acroșat de un autoturism, condus de un bărbat de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Rețele de alimentare cu apă și canalizare menajeră la Galda de Sus și Cetea. Licitația pentru lucrări, lansată în SEAP

Publicat

rețele de alimentare cu apă și canalizare menajeră la galda

Rețele de alimentare cu apă și canalizare menajeră la Galda de Sus și Cetea. Locuitorii din satele Galda de Sus și Cetea din comuna Galda de Jos vor beneficia de rețele de alimentare cu apă și de canalizare, printr-o investiție de peste 13,4 milioane de lei. 

Primăria Galda de Jos a lansat pe 19 aprilie, în SEAP, o licitație pentru realizarea sistemului de alimentare cu apă și rețele de canalizare menajeră în localitățile Galda de Sus și Cetea.

Valoarea totală a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

24 aprilie: Ilie Iorest, Simion Ștefan și Sava Brancovici, mitropoliții Transilvaniei. Sfinții ierarhi din Cetatea Alba Iulia

Publicat

24 aprilie: ilie iorest, simion Ștefan și sava brancovici, mitropoliții

24 aprilie: Ilie Iorest, Simion Ștefan și Sava Brancovici, mitropoliții Transilvaniei. Cei trei sfinții ierarhi și legăturilor lor cu Cetatea Alba Iulia.

Ei au legături cu orașul Alba Iulia. Basilica, agenția de știri a Patriarhiei Ortodoxe, le-a dedicat un documentar cu prilejul acestei zile.

24 aprilie: Sfântul Ierarh Iorest

Sfântul Ierarh Iorest s-a născut în Transilvania, din părinţi ortodocşi, primind la botez numele de Ilie. A învăţat carte la Mănăstirea Putna,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe