EVENIMENT
Sute de angajaţi din dispeceratele şi subunităţile de intervenţie ale ISU Constanța, reinstruiţi

Aproximativ 800 de angajaţi din dispeceratele şi subunităţile de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea” sunt reinstruiţi, începând cu 19 februarie, au informat, vineri, reprezentanţii instituţiei.
„Începând cu această dimineaţă, de la ora 8.30, personalul din dispeceratul ISU a fost reinstruit cu privire la sistemul aplicabil în domeniul de competenţă. Totodată, aceste reinstruiri urmează să aibă loc în zilele următoare şi în dispeceratele din cadrul celorlalte subunităţi din cadrul ISU ‘Dobrogea’ al judeţului Constanţa, iar ulterior vor avea loc reinstruiri cu oameni din operativ, din subunităţile de intervenţie privind procedurile operaţionale în cazul situaţiilor de urgenţă”, a declarat purtătoarea de cuvânt a ISU „Dobrogea”, Anamaria Stoica.
Potrivit acesteia, lucrătorii ISU sunt instruiţi periodic, reinstruirea actuală făcându-se ca urmare a ordinului şefului Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).
„ISU ‘Dobrogea’ are 954 de angajaţi din care 800 de oameni lucrează în operativ. Aşadar, aproximativ 800 de oameni urmează să fie reinstruiţi. Facem menţiunea că personalul inspectoratului era instruit periodic, această reinstruire care practic se reaplică de astăzi este ca urmare a ordinului inspectorului general. (…) Aceştia sunt instruiţi lunar, iar colegii din operativ, pompierii, care intervin zilnic în domeniul situaţiilor de urgenţă, fac antrenamente zilnice atunci când nu au intervenţii la diverse cazuri”, a menţionat Stoica.
IGSU a dispus luarea mai multor măsuri după ce a constatat o serie de disfuncţionalităţi privind modul de intervenţie al ISU „Dobrogea”, în cazul incendiului din municipiul Constanţa în urma căruia o femeie a murit după ce a căzut de la etajul şase al blocului unde locuia, în încercarea de a se salva. AGERPRES
EVENIMENT
Rețea de canalizare și stație de epurare, în comuna Ocoliș. Acord de mediu, solicitat la APM Alba

Rețea de canalizare și stație de epurare, în comuna Ocoliș. Primăria comunei Ocoliș se pregătește pentru o investiție majoră în infrastructura de mediu, prin realizarea unei rețele de canalizare și a unei stații de epurare. Investiția este estimată la 12.147.000 de lei și va permite un management eficient al apelor uzate, oferind beneficii pe termen lung atât locuitorilor cât și investitorilor din zonă.
Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat la finalul…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
VIDEO FOTO. Caritate în modă: o nouă ediție ReClothing la Cluj-Napoca, pentru o cauză nobilă

Patru zile de târg și peste 1.000 de articole vestimentare care își așteaptă noii proprietari vor fi prezente la Iulius Mall Cluj-Napoca în perioada 1-4 aprilie. Proiectul ReClothing aduce o nouă ediție anul acesta, împreună cu o nouă cauză caritabilă, îmbinând moda sustenabilă cu faptele bune.
Anul acesta, vânzările se vor duce către asociația Gabrielle, care este alături de femeile care suferă de orice formă de cancer.
La târg puteți găsi și haine de…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Trei elevi ai Colegiului Național „Lucian Blaga” Sebeș, calificați la Olimpiada Națională de Geografie. Cine sunt

Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș are și în acest an școlar elevi calificați la faza națională a Olimpiadei de Geografie, care se va desfășura la Arad, în perioada 22–27 aprilie 2025.
Acești elevi au dezvoltat o adevărată pasiune pentru geografie încă din clasele a V-a – a VII-a, prin participarea la concursuri de profil, dar și prin efort personal, perseverență și pregătire intensă sub îndrumarea unui profesor de geografie dedicat: Ștef Vasile.
Din cei…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Despăgubiri pentru zboruri întârziate sau anulate: cum pot fi obținute compensații de până la 600 de euro. Ghid pas cu pas

Tot mai mulți pasageri se confruntă cu întârzieri sau anulări ale zborurilor, fără a cunoaște drepturile pe care le au conform legislației europene. Regulamentul (CE) 261/2004 prevede compensații de până la 600 de euro în anumite condiții, însă procesul de revendicare poate fi anevoios. În practică, companiile aeriene invocă frecvent excepții sau impun proceduri birocratice care descurajează pasagerii.
Articolul de față explică în ce situații se pot solicita…
Citește mai mult pe Alba24.ro