EVENIMENT
Sute de călători, mulţi refugiaţi ucraineni, aşteaptă în Arad câteva ore la frontieră să intre în Ungaria
Sute de călători, mulţi refugiaţi ucraineni, aşteaptă câteva ore, joi, să intre în Ungaria prin judeţul Arad, în condiţiile în care ţara vecină alocă personal insuficient pentru formarea echipelor comune de control româno-ungare la cel mai mare punct de trecere, cel de la Nădlac II.
În Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II se aşteaptă cel puţin 150 de minute pentru formalităţile de trecere în Ungaria, pe cele cinci artere disponibile.
Poliţia de Frontieră Română informează pe site, pe aplicaţia de monitorizare a timpilor de aşteptare la graniţe, că există un „număr mare de autoturisme prezente la verificările de frontieră pe sensul de ieşire din ţară” şi „lipsă personal autorităţile de frontieră maghiare pe ambele sensuri”.
La PTF Nădlac I, timpul de aşteptare este de cel puţin 180 minute pe trei benzi de ieşire.
Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au precizat, la solicitarea AGERPRES, că mulţi dintre cei care ajung la punctele de trecere din judeţ sunt cetăţeni ucraineni.
Miercuri, timp de câteva ore, Ungaria blocase accesul cetăţenilor din ţări terţe care nu îndeplinesc condiţiile de intrare în Schengen, implicit pentru refugiaţi. În aceste condiţii, la Nădlac I şi Nădlac II s-au adunat multe maşini care nu au mai putut trece.
Ungaria anunţase autorităţile române că măsura a fost aplicată miercuri începând cu ora 15,45 (ora României), însă în cursul serii Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat că, în urma discuţiei avute cu omologul său ungar, Peter Szijjarto, acesta l-a informat că Ungaria a decis să revină asupra deciziei. Astfel, ţara vecină nu mai blochează accesul cetăţenilor ucraineni fără paşapoarte biometrice. AGERPRES
EVENIMENT
Șofer din Cluj, sub control judiciar după ce a refuzat testarea pentru alcool și droguri. Polițiștii au găsit și alte nereguli
Un clujean de 55 de ani a stat 24 de ore după gratii, iar apoi a fost pus sub control judiciar, după ce a fost oprit de polițiștii rutieri în trafic.
Bărbatul, care a refuzat categoric prelevarea de mostre biologice, este cercetat acum și pentru alte infracțiuni.
Șofer din Cluj, sub control judiciar după ce a refuzat testarea pentru alcool și droguri. Polițiștii au găsit și alte nereguli
Bărbatul, care este din comuna Aghireșu, a fost oprit în trafic, în…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
VIDEO FOTO. Echipa de măcelari de elită a României se antrenează la Cluj-Napoca pentru Campionatul Mondial de la Paris din 2025
Echipa de măcelari de elită a României se antrenează la Cluj-Napoca pentru Campionatul Mondial –World Butchers’ Challenge (WBC), care va avea loc la Paris în primăvara anului viitor și unde speră să facă o figură frumoasă, chiar dacă va fi vorba de prima participare.
Din echipă fac parte 6 măcelari din toată țara, la care se adaugă 4 rezerve, plus 2 juniori, care vor participa la competiție la secțiunea juniorilor.
Echipa a fost prezentată, oficial…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
Președintele PNL al Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, destabilizează una dintre cele mai solide companii din România, Tetarom. Este vorba de compania care administrează cele mai performante parcuri industriale din România, potrivit presei internaționale.
Într-o conferință de presă, Alin Tișe a declarat două lucruri grave. Primul este acela că Tetarom trebuie privatizată, iar al doilea lucru este că terenurile din parcurile industriale Tetarom trebuie vândute…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Tradiții transilvane. Dacii considerau că morții sunt doar „plecați”, ca mesageri pe lângă divinitatea supremă
La 1 noiembrie, în Transilvania sunt comemorați cei trecuți la cele veșnice. Astăzi este Ziua Morților sau Luminația, obicei care a pătruns la noi doar de câteva veacuri.
Potrivit obiceiurilor și credințelor vechi din satele românești, strămoșii erau chemați și așteptați în fiecare zi.
Tradiții transilvane. Dacii considerau că morții sunt doar „plecați”, ca mesageri pe lângă divinitatea supremă
La 1 noiembrie se comemorează strămoșii, un…
Citește mai mult pe Cluj24.ro