Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Sute de metri cubi de deşeuri adunate de drumari, din apropierea punctelor de frontieră Nădlac I şi Nădlac II

Publicat

Angajaţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara adună, în ultimele luni, cantităţi foarte mari de deşeuri din zona de frontieră, mai ales de lângă punctele de trecere Nădlac I şi Nădlac II, unde adesea se formează coloane de maşini care aşteaptă mult pentru tranzitare, timp în care unii călători aruncă gunoaie lângă şosea.

Reprezentanţii DRDP Timişoara au declarat, marţi, pentru AGERPRES, că cele mai mari probleme sunt la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, în special din cauza traficului greu. Aici sunt frecvent coloane de camioane pe sensul de ieşire din România, iar într-o lună se adună, de pe marginea autostrăzii A1, sute de metri cubi de deşeuri. În perioada 15 martie – 15 aprilie, drumarii au strâns 410 metri cubi de deşeuri de pe o distanţă de doar un kilometru înainte de vamă.

GUNOAIE

Ulterior, cantitatea a mai scăzut pentru că PTF Nădlac II a fost rezervat doar camioanelor, iar traficul uşor a fost direcţionat către Nădlac I. Astfel, între 16 aprilie şi 15 mai s-au adunat 240 metri cubi de gunoaie de lângă autostrada A1, de pe o distanţă de un kilometru înainte de graniţă. Totuşi, chiar şi această cantitate este mai mare decât era adunată lunar, în 2019, de pe o distanţă de 55 de ori mai mare. Astfel, de pe 55 de kilometri de drumuri din zona Pecica – frontiera cu Ungaria se strângeau anul trecut 225 de metri cubi de gunoaie.

„Problema întâmpinată este faptul că participanţii la trafic aruncă deşeurile pe jos, inclusiv cele posibil contaminate (măşti, mănuşi de unică folosinţă), deşi există coşuri de gunoi, tomberoane, containere în toate spaţiile de repaus de pe drumurile naţionale sau autostradă”, a declarat, pentru AGERPRES, şeful DRDP Timişoara, Horaţiu Simion.

La Nădlac I, în două luni, respectiv între 15 martie şi 15 mai, drumarii au strâns 15 metri cubi de gunoaie de pe marginea DN7 şi din parcări, tot de pe o distanţă de un kilometru.

Primarul oraşului Nădlac, Ioan Mărginean, a precizat că au existat probleme şi în ultimele zece zile, după încheierea stării de urgenţă, când a fost înregistrat un număr mare de intrări şi ieşiri din ţară.

„Acţiunile de curăţare a drumurilor naţionale şi a autostrăzii intră în competenţa DRDP, însă, din cauza cantităţilor mari de deşeuri, am alocat şi noi oameni pentru a ajuta. Într-o singură zi, din zona PTF Nădlac I, Primăria a adunat 45 de saci mari de gunoi, fiecare de 245 de litri. Asta după o zi de weekend cu aglomeraţie mare la ieşirea din ţară”, a spus primarul.

Conform acestuia, la Nădlac I au fost aduse suplimentar 25 de pubele de 240 de litri, însă mulţi dintre călători aruncă în continuare deşeuri pe drum. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Atenționare meteo de VREME REA: Cod galben în Alba și alte județe din țară. Ploi abundente și vânt puternic

Publicat

vremea în alba în săptămâna 11 – 17 decembrie 2023:

Atenționare meteo de VREME REA: Cod galben de ploi abundente. La munte, rafale de vânt de 100 de kilometri pe oră. Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo cod galben de vreme rea valabilă în Alba și alte județe din țară.

Meteorologii anunță că vor fi ploi însemnate cantitativ. La munte, vântul va bate cu putere, vor fi rafale de 90 – 100 de kilometri pe oră.

Potrivit ANM, avertizarea meteo este valabilă în intervalul 23 aprilie, începând cu ora…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Masă de aer încărcată cu praf saharian deasupra României. Unde și când vor putea fi observate depuneri de praf

Publicat

un nou val de praf saharian deasupra româniei. unde și

O nouă masă de aer încărcată cu praf saharian traversează România. Meteorologii atenționează asupra perioadelor în care vor putea fi observate depunerile de praf.

În perioada 23 aprilie ora 9-24 aprilie ora 13.00, circulația aerului, predominant sud-vestică, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană.

Aceasta va avansa către sud-estul Europei.

Va fi deasupra României marți (23 aprilie) și în prima…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: „Ziua Planetei Pământ”, sărbătorită de copiii din Sebeș. Atelier de creație, la Centrul Cultural „Lucian Blaga”

Publicat

foto: „ziua planetei pământ”, sărbătorită de copiii din sebeș. atelier

„Ziua Pământului”, sărbătorită în fiecare an pe 22 aprilie, este un moment dedicat recunoașterii și aprecierii planetei noastre, dar și un prilej de a sensibiliza publicul cu privire la importanța protecției mediului înconjurător. Această zi ne reamintește de responsabilitatea colectivă de a promova armonia cu natura și de a susține un mediu sănătos pentru generațiile viitoare.

În acest sens, Primăria Municipiului Sebeș și Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

EXCLUSIV. Pizza Comasata, lansată de o pizzerie din Cluj-Napoca special pentru alegerile din 9 iunie

Publicat

pizza 8.jpeg

O pizzerie din Cluj-Napoca lansează pizza Comasata, special pentru alegerile europarlamentare și locale din 9 iunie, aceasta având ingrediente care reflectă culorile partidelor din coaliția PSD-PNL.

Cristian Hoza, manager locație al pizzeriei Artizan din Cluj-Napoca, a declarat pentru Cluj24 că noul sortiment de pizza combină două din preferințele clienților.

Pizza, preferata românilor

pizza comasata

”Lansăm pentru clienții noștri pizza Comasata, special pentru…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe