Connect with us

EVENIMENT

Sute de milioane de numere de telefon asociate conturilor Facebook ar fi fost expuse online

Publicat

facebook

Numerele de telefon asociate cu peste 400 de milioane de conturi de Facebook stocate în mediul online ar fi fost expuse la utilizarea cu rea intenţie, cea mai recentă încălcare de către grupul american a protecţiei datelor cu caracter personal, a anunţat miercuri site-ul TechCrunch, citat de AFP.

Un server vulnerabil ar fi stocat 419 milioane de informaţii de contact ale utilizatorilor celei mai mari reţele de socializare din lume în mai multe baze de date, printre acestea numărându-se 133 milioane de conturi din Statele Unite, peste 50 de milioane de conturi din Vietnam şi 18 milioane din Marea Britanie, potrivit site-ului american.

Bazele de date conţineau identităţile utilizatorilor de Facebook – o combinaţie de cifre unică pentru fiecare cont -, precum şi numerele de telefon asociate profilurilor, sexul unor utilizatori şi zona lor geografică.

Serverul nu era protejat cu parolă, ceea ce înseamnă că oricine putea accesa bazele de date. El a rămas online până miercuri seara târziu, când TechCrunch a contactat firma care oferea găzduirea serverului.

Facebook a confirmat parţial informaţiile TechCrunch, însă a minimizat incidentul, dând asigurări că, potrivit stadiului actual al verificărilor, numărul de conturi vizate ar fi de doar jumătate din cele 419 milioane anunţate.

Grupul a adăugat că multe dintre conturi erau copii şi că datele erau vechi. „Toate aceste date au fost retrase şi nu am identificat niciun semn care să indice faptul că securitatea acestor conturi de Facebook a fost compromisă”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al companiei.

După scandalul Cambridge Analytica din martie 2018, care a dezvăluit exploatarea în scopuri politice a datelor a milioane de utilizatori Facebook fără ştiinţa lor, grupul a eliminat o funcţionalitate ce permitea căutări pe platformă cu ajutorul numerelor de telefon.

Publicarea online a numerelor de telefon expune utilizatorii la apeluri nesolicitate sau la atacuri ale hackerilor – aşa cum i s-a întâmplat recent şi directorului Twitter, Jack Dorsey, aminteşte AFP.

La sfârşitul lunii august, Facebook a dezvăluit testele pentru o nouă caracteristică ce permite utilizatorilor să controleze datele personale preluate de compania americană de pe reţeaua de socializare. Acest anunţ a venit la mai puţin de o săptămână după publicarea unor noi informaţii privind practicile Facebook, care a confirmat că a transcris mesajele audio ale utilizatorilor serviciilor sale, după ce a negat mult timp acest lucru.

La sfârşitul lunii iulie, Facebook a fost amendată cu o sumă record de 5 miliarde de dolari din partea Comisiei Federale de Comerţ (FTC) din Statele Unite pentru că nu a protejat datele personale ale utilizatorilor săi. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Ce prevede documentul de Securitate semnat astăzi de România, Franța și Olanda. Ministrul Bogdan Aurescu întărește speranța aderării la Schengen

Publicat

ce prevede documentul de securitate semnat astăzi de românia, franța

România, Franța și Olanda au semnat vineri, 27 ianuarie, o declaraţie comună privind cooperarea în domeniul securităţii. Documentul a fost semnat de miniştrii de Externe ai celor trei ţări. Este vorba despre Bogdan Aurescu, Catherine Colonna şi Wopke Hoekstra. Iată ce prevede actul!

România, Franța și Olanda au semnat un document de Securitate

Zi importantă astăzi pentru țara noastră. Ministerul român de Externe, Bogdan Aurescu, s-a întâlnit astăzi, pe data de 27 ianuarie, cu Catherine Colonna şi Wopke Hoekstra, ministrul de Externe al Franței și cel al Olandei.

Cei trei oficiali au semnat o declaraţie comună privind cooperarea în domeniul securităţii și, totodată, au discutat despre aderarea țării noastre la spațiul Schengen. Miniștrii francez și olandez au spus că vor sprijini activ România…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Piața muncii se transformă. Meseriile aflate pe cale de dispariție, alte ocupații le iau locul în rândul preferințelor românilor

Publicat

piața muncii se transformă. meseriile aflate pe cale de dispariție,

Vrei o carieră pe termen lung? Atunci este important să te bazezi pe ceea ce știi, dar și să ții cont de ce se caută pe piața muncii la nivel local și internațional. Piața muncii din țara noastră se va schimba, iar unele meserii vor dispărea în viitorul apropiat, dar sunt altele care nu vor fi mereu la mare căutare. Care sunt meseriile care vor dispărea.

Ce meserii vor dispărea

Dacă esti la început de drum și vrei să-și faci o carieră de viitor pe termen lung, trebuie să ții cont de meseriile care se caută pe piață, deoarece unele joburi vor dispărea atât în România, cât și la nivel internațional. Atât patronii cât şi angajaţii sunt de părere că vor fi transformări majore pe piaţa muncii în acest an, la noi în țară.

Există meserii pentru care angajările se vor diminua drastic şi așa…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Iarna și-a intrat serios în drepturi și a dat peste cap traficul. Mai multe sectoare de drum, blocate. Drumarii trag un semnal de alarmă pentru toți șoferii

Publicat

iarna și a intrat serios în drepturi și a dat peste

Iarna a început să-și arate colții în România. De ieri ninge fără oprire în mai multe județe din țară, astfel că mai multe drumuri au fost acoperite de nămeți, iar traficul a fost dat peste cap. În aceste condițiții, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a tras un semnal de alarmă pentru toți șoferii. Iată despre ce este vorba!

Iarna își arată adevărata față. Drumuri și zone complet blocate de nămeți

Fulgii de nea care au căzut în noaptea de joi spre vineri, dar și viscolul au făcut ca în anumite județe ale României unele drumuri să fie deja blocate.

Din păcate, utilajele de dezăpezire nu au apucat să intervină din cauza autoturismelor blocate pe carosabil, astfel că CNAIR a făcut un apel către cetățeni.

„Facem apel la toţi conducătorii auto să nu mai…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Mândria României, cea mai ospitalieră destinație turistică. A întrecut locații de top ale lumii

Publicat

mândria româniei, cea mai ospitalieră destinație turistică. a întrecut locații

Peisajele din țara noastră sunt întotdeauna lăudate de călătorii din întreaga lume. De cele mai multe ori, acestea sunt apreciate pentru frumusețea lor naturală, nu, însă, și pentru calitatea experienței. Totuşi, de data aceasta, un județ din România a fost recunoscut ca fiind unul dintre cele mai ospitaliere destinații turistice din lume.

Un județ din România, în topul celor mai ospitaliere destinații turistice din lume

Un județ din țara noastră se află în topul celor mai primitoare zone turistice de pe întregul mapamond. Conform unui raport realizat de Booking’s Traveler Review Awards 2023.

Mai mult de 240 de milioane de persoane care accesează platforma au scris recenzii, iar pe baza acestora judeţul Mureş s-a clasat pe locul cinnci în lume la capitolul ospitalitate, notează cei de la Booking.com….

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe