Connect with us

ACTUALITATE

Sute de participanţi la o manifestaţie împotriva vaccinării obligatorii, în faţa Palatului Parlamentului

Publicat

Sursă foto: Arhivă, Alianța Părinților

Sute de manifestanţi au venit, duminică după amiază, la o acţiune de protest faţă de proiectul de lege referitor la vaccinarea obligatorie, aflat în dezbatere parlamentară, organizarea acestei întruniri fiind a Alianţei Părinţilor.

„Nu împotriva vaccinării, dar pentru LIBERTATEA de a decide”, a fost sloganul anunţat de către iniţiatorii acţiunii – Alianţa Părinţilor şi alte patru asociaţii, Pro Consumatori, Medici pentru Consimţământ Informat, Neam Unit şi Pro Decizii Informate.

Cei prezenţi au spus că sunt nemulţumiţi că în proiectul de lege privind vaccinarea persoanelor în România aflat în dezbaterea Camerei Deputaţilor sunt conţinute prevederi referitoare la obligativitatea vaccinării pentru întreaga populaţie, atât copii cât şi pentru adulţi, dar şi la unele amenzi uriaşe în caz de refuz.

La manifestaţia care a început în jurul orei 15,00 în Parcul Izvor din faţa Palatului Parlamentului s-au alăturat şi membri ai formaţiunii politice Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), printre care şi copreşedinţii partidului – Claudiu Târziu şi George Simion.

Avocatul Marina Ioana Alexandru, secretar general al Alianţei Părinţilor din România, a spus că, prin proiectul de lege a vaccinării, consimţământul este viciat prin „toate formele de manipulare”.

„Libertatea de a mai dispune de tine însuţi este anulată, autoritatea părintească este atacată în mod flagrant, pentru că părinţii urmează să fie acuzaţi, dacă nu îşi vaccinează copiii, după informări repetate. (…) nimeni nu răspunde pentru reacţii adverse post-vaccinare”, a spus Marina Ioana Alexandru.

În opinia sa, este bine să existe o lege care să reglementeze vaccinarea, însă nu în forma aceasta. Ea a subliniat că vaccinarea trebuie să rămână un act medical opţional, nu obligatoriu şi nu „la grămadă”, pentru este nevoie de teste de imunitate şi sunt multe alte aspecte care trebuie luate în discuţie.

Potrivit acesteia, protestul a fost autorizat până la ora 22,00, inclusiv cu un marş în jurul Palatului Parlamentului.

Psihologul Adrian Aciu, membru al Alianţei Părinţilor din România, a spus că vaccinarea obligatorie încalcă foarte multe drepturi constituţionale.

„Proiectul privind vaccinarea nu lasă dreptul la alegere, în al doilea rând, vaccinează în masă, fără să ţină cont de particularităţile şi de specificul fiecărei persoane. Sunt persoane care au contraindicaţii la vaccinare, sunt persoane care ulterior produc reacţii adverse”, a spus Adrian Aciu.

El a precizat că protestul este apolitic.

Copreşedintele AUR George Simion a declarat că a venit la această manifestaţie ca să protesteze „pentru libertate”. „Nimeni nu întreabă românii dacă sunt de acord cu starea de alertă, de urgenţă, nimeni nu întreabă românii dacă sunt de acord să fie impusă obligativitatea vaccinării. Noi nu suntem împotriva vaccinării, suntem pentru liberă alegere (…) am venit ca român simplu, pentru a lupta cu orice formă de restricţie care se încearcă să fie introdusă. Manifestaţia de azi e organizată de Alianţa Familiilor pentru a se opune obligativităţii vaccinării în general. Este o lege depusă în 2017 în Parlamentul României, care a intrat pe rolul Camerei Deputaţilor, noi am depus amendamente la ea şi vom vota împotriva ei”, a declarat George Simion.

El a adăugat că, la nivel european, se încearcă impunerea unui paşaport de vaccinare despre care a opinat că „ar restricţiona grav” libertăţile fundamentale ale omului.

Copreşedintele AUR Claudiu Târziu a spus că a venit din solidaritate cu societatea civilă. „Eu provin din societatea civilă şi acum, dacă sunt parlamentar, nu înseamnă că nu mai sunt solidar cu idealurile ei şi am venit să le spun că vom face ce depinde de noi în Parlament pentru a le satisface revendicările cu care suntem de acord”, a declarat Claudiu Târziu.

Protestatarii au scandat printre altele: „Libertate!”, „Fără vaccinare!”, „Obligativitatea distruge libertatea!”, „Jos masca!” şi au avut pancarte cu mesaje precum: „Dacă statul impune, libertatea apune”, „Vaccinarea obligatorie=Genocid”, Dacă există risc, trebuie să existe alegere, libertate!”.

Acţiuni similare de protest au fost organizate duminică după amiază şi în alte oraşe din ţară, cum ar fi Oradea şi Sibiu, la care participarea a fost mai redusă, de câteva zeci de persoane. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Tânăr din Corni, cu permisul suspendat și 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, aventuri în trafic la oraș, în Botoșani

Publicat

etilotest bun.jpg

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani-Biroul Rutier au anunțat astăzi că la data de 23 martie 2024 oprit pentru control, pe  Bulevardul Mihai Eminescu un autoturism condus de un tânăr, de 33 de ani, din comuna Corni.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta avea anulat dreptul de a conduce autovehicule.

Mai mult decât atât, în urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

“Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Placheta de onoare a Poliției Române pentru cei trei polițiști de la Botoșani care l-au găsit pe micuțul Aryan Mahmood

Publicat

politisti premiati.jpg

Cei trei polițiști care l-au găsit pe Aryan Mahmood, în timpul căutărilor desfășurate în pădurea din apropierea localității Tudora, au primit distincții din partea Inspectoratului General al Poliției Române.

Anunțul a fost făcut astăzi de Inspectoratul de Poliție al Județului Botoșani, care a organizat întreaga operațiune de căutare a micuțului de doi anișori Aryan Mahmood, care s-a pierdut de bunici săptămâna trecută la Tudora.

“Aceștia au primit Placheta de onoare a Poliției Române pentru merite deosebite în activitatea desfășurată”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșăneanul de 55 de ani, care și-a omorât nevasta în scara blocului, a fost reținut

Publicat

retinut.jpg

Astazi, 22 martie, în urma probatoriului administrat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore, față de bărbatul de 55 de ani, din municipiul Botoșani, cercetat pentru comiterea infracțiunii de omor calificat.

Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J Botoșani.

Botoșăneanul și-a ucis soția cu două lovituri de cuțit. Supărat că a introdus divorț, bărbatul a așteptat-o în scara blocului și i-a luat viața.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Tânăr din Dângeni, beat și fără permis, dat jos de la volan de polițiști la Ungureni. Cum a făcut rost de mașină

Publicat

razie 4 1000x600.jpeg

Joi, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 9 Vlăsinești au oprit pentru control, pe drumul național DN 29, în comuna Ungureni, un autoturism condus de un tânăr, din comuna Dângeni.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar autoturismul pe care îl conducea a fost sustras de la un alt tânăr de 23 de ani.

 

Mai mult decât atât, fiind testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere sub  influența alcoolului, conducere fără permis și furt în scop de folosință.


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe