EVENIMENT
Sute de persoane și 42 de vehicule, ce făceau obiectul unor semnalări în SIS, depistate de poliţiştii români în ultima săptămână

În perioada 21-27 aprilie, polițiștii români și partenerii din statele membre Schengen au descoperit 716 persoane, 42 de vehicule și 41 de documente căutate prin intermediul semnalărilor din Sistemul Informatic Schengen.
Potrivit IGPR, au fost localizate în România 526 de persoane care fac obiectul unor semnalări în SIS (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE.
Poliţiştii români au pus în aplicare 17 mandate europene de arestare, fiind depistate 107 persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, 235 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 10 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.
De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 26 de documente, au fost găsite 38 de autovehicule şi 2 plăcuţe de înmatriculare, ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.
Totodată, 190 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor.
Dintre acestea, 22 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 17 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, alte 31 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 10 erau semnalate dispărute de autorităţile române.
Totodată, partenerii străini au descoperit pe teritoriul lor 4 autovehicule şi 15 documente căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.
Sursa: MediaFax

Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Poliția Cluj verifică anunțurile suspecte semnalate de studenții FSPAC. Bănuieli de racolare a tinerelor în scop sexual

Poliția Cluj anunță că întreprinde verificări în legătură cu informațiile apărute în spațiul public, referitoare la anunțuri publice cu un conținut suspect, semnalate de mai mulți studenți de la FSPAC care aveau suspiciuni că se încerca racolarea în scopuri sexuale a unor tinere.
”Situația în cauză a fost expusă ieri, 25 septembrie a.c., polițiștilor din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, prin intermediul unui redactor al unei publicații…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Licitație pentru amplasarea a două automate bancare (ATM) la Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj

Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj organizează în 5 octombrie o licitație publică pentru închirierea unor spații comerciale destinate amplasării unor automate bancare (ATM-uri).
Astfel, se închiriază 2 mp în lotul 1, pentru instalarea unui automat bancar (ATM) în Terminal Pasageri Sosiri parter zonă publică, având o suprafață de 2 mp, în partea de est, lângă uşa automată 1, și 2 mp în lotul 2 pentru un ATM similar în partea de vest,…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Jumătate dintre satele româneşti pot deveni ”smart” până în anul 2030. De ce factori depinde rata de digitalizare

Jumătate dintre satele din România pot deveni inteligente până în anul 2030, însă rata de digitalizare depinde de mai mulţi factori.
Cum ar fi gradul de implicare a autorităţilor locale, accesul la finanţare şi gradul de adopţie a tehnologiei în zonele rurale, inclusiv dezvoltarea competenţelor digitale necesare, susţin specialiştii Asociaţiei Române pentru Smart City (ARSC).
„Când vorbim despre sate inteligente exemplul care ne vine cel mai rapid în minte este Ciugud,…
Citește mai mult pe Alba24.ro