Connect with us

EVENIMENT

Sute de români, şoferi de TIR şi turişti, blocaţi în trafic între Marea Britanie şi Franţa

Publicat

sursa foto: Facebook VOLUNTARI IN EUROPA

Sute de români – turişti din cel puţin 5 autocare şi şoferi de TIR – sunt blocaţi în trafic între Marea Britanie şi Franţa, la traversarea Canalului Mânecii, în urma interdicţiilor de circulaţie impuse de autorităţile din Franţa, se menţionează într-un comunicat remis luni de asociaţia civică „Voluntari în Europa”.

„Sute de români, şoferi de TIR, dar şi turişti sunt blocaţi în trafic, la traversarea Canalului Mânecii, dinspre Marea Britanie spre Europa. Cauza: măsurile luate de autorităţile din Franţa pentru a împiedica răspândirea noii tulpini agresive Covid19”, se precizează în comunicatul organizaţiei de voluntari.

Citește și Reprezentanțele Ministerului Afacerilor Externe, pregătite să acorde sprijin românilor blocați în Marea Britanie

În urma acestui eveniment, membrii din Anglia ai asociaţiei „Voluntari în Europa” s-au mobilizat duminică pentru a putea ajuta cu apă, alimente sau cu orice fel de ajutor „atât şoferii de TIR, cât şi călătorii a cel puţin cinci autocare de români care se întorc acasă de sărbători”, potrivit comunicatului.

Voluntarii asociaţiei se află în contact prin internet cu românii blocaţi, sau prin staţiile radio instalate pe camioane, comunicarea fiind intermediată inclusiv de şoferii britanici aflaţi în traficul blocat.

„Asociaţia „Voluntari în Europa” face apel către Ministerul Afacerilor Externe, Ministrul Transporturilor, Ministerul Sănătăţii să ia în considerare resurse speciale pentru asistenţă consulară la frontieră şi intervenţie în cazul în care unii dintre şoferi sau pasagerii autocarelor ar urma să intre în carantină sau în izolare.

Pe toată perioada de criză declanşată în Marea Britanie, echipa „Voluntari în Europa” în Europa rămâne în legătură cu persoanele în nevoie prin intermediul canalelor cunoscute de comunicare şi îşi exprimă disponibilitatea de a păstra legătura şi cu Guvernul României, pentru a diminua la maximum eventuale situaţii neplăcute sau de risc, în care s-ar putea afla românii în tranzit”, se menţionează în comunicat.

Asociaţia „Voluntari în Europa” este o organizaţie formată din peste 53.500 de români din diaspora şi din ţară, dedicată tuturor românilor din Europa care au nevoie de sprijin în situaţii speciale. Asociaţia organizează în mod constant acţiuni sociale şi de sănătate şi activităţi de democraţie participativă, precum asistenţă acordată în înţelegerea procesului de vot în străinătate şi transport efectiv spre secţiile de vot din diaspora pentru românii cu drept de vot aflaţi în străinătate.

Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. Sorin Naș, candidat din partea partidului SOS la Primăria Cluj-Napoca. E susținut de Șoșoacă

Publicat

nachi 1.jpeg

Partidul SOS România, condus de Diana Șoșoacă, l-a desemnat pe președintele filialei județene, Sorin Naș, să candideze pentru funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca la alegerile locale din 9 iunie.

Sorin Naș, care are experiență politică, după ce a fost secretar general al Prefecturii Cluj în perioada Convenției Democrate și a candidat și în urmă cu 4 ani la Primărie din partea Partidului Forța Națională, a declarat pentru Cluj24 că va deschide și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Zeci de elevi liceeni, PARTICIPANȚI la „Maratonul pentru Educația Antreprenorială” de la Cluj-Napoca

Publicat

maraton antreprenorial 5 e1713887403307.jpg

Zeci de elevi liceeni au participat la „Maratonul pentru Educația Antreprenorială” organizat la Cluj-Napoca. „Maratonul pentru Educație Antreprenorială” este programul inițiat în 2023 de Asociația Națională a Antreprenorilor (ANAA), în parteneriat Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF).

Anul acesta CONAF Sucursala Cluj, împreună cu ISJ Cluj, au organizat ore de educație antreprenorială în 4 licee din Cluj Napoca pentru aprox 700…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Clujul are un NOU subprefect. Acesta este Florentin Burz, din partea PSD

Publicat

florentin burz e1713899561965.jpg

Guvernul a numit, marți, un nou subprefect de Cluj în locul lui Răzvan Ciortea, care a demisionat pentru a candida la Primăria Turda. Acesta este Florentin Burz, din partea PSD.

Florentin Burz are 45 de ani și era consilier în Consiliul Local al primăriei comunei Valea Ierii. Originar din Valea Ierii, deține poziția de Șef Serviciu la Compania de Pază și Protecție a Consiliului Județean Cluj.

hotarare de guvernhotarare de guvern

Clujul are un NOU subprefect. Acesta este Florentin Burz, din…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Prima de Paște: Câți bani vor primi angajații români. 7 din 10 angajatori vor oferi beneficii. Sondaj realizat pe 120 de companii

Publicat

prima de paște: câți bani vor primi angajații români. 7

Prima de Paște: Câți bani vor primi angajații. 7 din 10 angajatori vor oferi angajaților beneficii cu ocazia sărbătorilor pascale, potrivit unui sondaj realizat pe un număr de 120 de companii.

Primele în bani, voucherele cadou și coșurile cu produse de sezon se află în vârful listei. Pe lângă acestea, angajații și-ar dori o zi liberă suplimentară, pe 2 mai

71,2% dintre angajatorii care au participat la cel mai recent sondaj derulat de eJobs spun că vor oferi anul acesta,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe