Connect with us

EVENIMENT

Sute de sibieni au protestat față de triplarea taxei de salubritate

Publicat

Sute de oameni au protestat, duminică, în Piața Mare din Sibiu, față de triplarea taxei de salubritate. Sibienii au spus că este ilegal și imoral ca o persoană singură să plătească la fel ca o familie cu 6 membri.

Protestatarii adunați în centrul Sibiului, în Piața Mare, au spus că nu sunt de acord cu majorarea taxei de salubritate. Oamenii spun că este ilegal și imoral ca cei care locuiesc singuri să plătească tot atât cât o familie care are 4 – 5 – 6 sau mai multe persoane.

„Eu trebuie să plătesc de trei ori mai mult și mie nu îmi convine. Eu locuiesc singură. Cum să plătesc cât o familie cu 6 membri? Este ilegal și imoral”, a spus o femeie prezentă la protest.

Un sibian care are o locuință în care nu stă nimeni și pentru care va trebui să plătească taxa de salubritate de 430 de lei pe an a propus, în glumă, să plătească atât cât se impune, dar cu un amendament: „Să îmi dea și mie Primăria Sibiu o indemnizație pe lună ca să nu fac absolut nimic. Cum pe mine mă taxează deși nu produc niciun deșeu, deci pentru zidurile mele firma de salubritate nu face nimic, dar vrea bani, să îmi dea și mie Primăria niște bani ca să nu fac nimic”.

Sibienii vor să fie taxați la persoană, nu la locuință, cum se arată în regulamentul cu care se va intra la vot în ședința de Consiliu Local.

„În locuință aia pot sta 2, pot sta 10 persoane. La fel poate sta o singură persoană sau niciuna. Cine produce gunoi? Omul sau apartamentul? Oamenii ăștia nu gândesc? Ei au pus o taxă din pix și proștii să plătească! Nu mai merge”, a spus o sibiancă.

„Nu e normal să ceri 430 de lei unui proprietar care are un apartament nelocuit. Nu e normal să ceri 430 de lei unuia care nu are pubele, nu are o relație cu Soma (firma de salubritate – n.r.)”, a spus un protestatar.

Acesta a afirmat că proiectul prin care taxa de salubritate va fi stabilită per gospodărie trebuie respins, pentru că este discriminatoriu pentru persoanele singure și pentru familiile cu două sau trei persoane. În plus, spune el, Primăria trebuie să dezvolte o bază de date, pentru a ști „cine și unde stă, ce structură are familia, cât gunoi se preia, unde îl duce, cât duce, cât prelucrează, care este costul corect în regim de eficiență” și numai după aceea să stabilească tariful pentru populație.

Protestul desfășurat în centrul Sibiului a fost calm, nu s-a scandat, oamenii s-au plimbat prin Piața Mare și au stat de vorbă, știind că în perioada stării de alertă adunările publice sunt interzise.

Mai multe echipaje de la jandarmi au fost în zonă, dar oamenii legii doar s-au plimbat printre protestatari pentru a le recomanda să păstreze distanța socială.

Protestul s-a încheiat fără incidente.

Sursa: Mediafax

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Casele de marcat, obligatorii și la automatele comerciale. ANAF anunță amenzi de la 1 octombrie, după alegeri

Publicat

casele de marcat, obligatorii și la automatele comerciale. anaf anunță

Casele de marcat, obligatorii și la automatele comerciale. ANAF anunță amenzi de la 1 octombrie, după alegeri, când intră în vigoare măsura.

Operatorii economici care efectuează livrări de bunuri sau prestări de servicii prin intermediul automatelor comerciale care funcționează pe bază de plăți cu cardul, precum și de acceptatoare de bancnote sau monede, au obligația de a le dota cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF).

Tranzacțiile online transfrontaliere vor ajunge…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Primele trei aeronave F-16 achiziționate din Norvegia au ajuns la Câmpia Turzii

Publicat

photo 2024 04 19 13 40 11 2 scaled e1713525813285.jpg

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziționate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat vineri, 19 aprilie, în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”, de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.

„Achiziția noului lot de avioane F-16 Fighting Falcon și a pachetului de bunuri și servicii aferent va asigura creșterea securității României prin executarea apărării spațiului aerian național/NATO, pe timp de pace și în…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Mecanic de la secția Teiuș, felicitat de CFR. A evitat o tragedie după ce o autospecială ISU a forțat trecerea de cale ferată

Publicat

mecanic de la secția teiuș, felicitat de cfr. a evitat

Mecanic de la secția Teiuș, felicitat de CFR. A evitat o tragedie evitând o autospecială ISU care a forțat trecerea de cale ferată.

”El este Sorin Ioan Stan, mecanicul Depoului Brașov-Secția Teiuș, care în conducerea trenului IR 1734 Cluj Napoca-București, a întâlnit în deplasarea sa o autospecială SMURD care a ignorat indicatoarele rutiere și semnalele acustice date de tren.

Prin profesionalismul său și viteza de reacție, Sorin a reușit să oprească trenul în timp…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Ninsori în Apuseni. De la peisaj de primăvară la vreme de iarnă, cu zăpadă, în doar câteva zeci de minute

Publicat

video: ninsori în apuseni. de la peisaj de primăvară la

Noi ninsori au fost semnalate, la mijlocul primăverii 2024, în zona Munților Apuseni. De această dată, la Scărița-Belioara. Din imagini postate pe rețelele de socializare se vede cum s-a așternut strat de zăpadă doar în câteva zeci de minute.

Vremea continuă să fie rece pentru această perioadă. Dacă la altitudini mai mici sunt reprize de ploaie, la munte sunt semnalate ninsori.

În weekend se mai încălzește puțin, însă temperaturile scad iar, săptămâna viitoare.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe