ACTUALITATE
Sute de spectatori la cursa de căruţe ”Cupa Sfântului Gheorghe”, desfăşurată în Brăila

Sute de oameni din oraşul brăilean Ianca s-au adunat sâmbătă, pe un câmp de la marginea localităţii, pentru a urmări tradiţionala cursă de căruţe ”Cupa Sfântul Gheorghe”, ajunsă la cea de-a opta ediţie.
La competiţia organizată de Primăria Ianca şi omul de afaceri Cătălin Dogărescu, pe o pistă special amenajată, în lungime de 600 de metri, au participat 30 de atelaje, două din Călăraşi, iar restul din 14 localităţi din judeţul Brăila, unele dintre acestea modificate pentru curse şi dotate cu frâne.
„Totul a început în urmă cu opt ani, într-o primăvară, când am invitat pe câmp mai mulţi prieteni care se lăudau că au cai iuţi. Aici, pe islaz, am amenajat o pistă, am tras o linie de sosire şi le-am spus oamenilor că acela care trece linia câştigă. Întrecerea de atunci s-a transformat în concursul de astăzi”, a declarat, pentru AGERPRES, organizatorul evenimentului, Cătălin Dogărescu.
Cursa s-a desfăşurat sub motto-ul „Nu avem doar grâu, sare şi petrol, ci avem şi tradiţii, şi istorie”, iar concurenţii s-au întrecut pentru câştigarea titlului de „Cel mai iute surugiu” şi a Cupei „Sfântul Gheorghe”.
Toţi participanţii au parcurs mai întâi, individual, un traseu de 1.200 metri, iar primii 16 care au avut cel mai bun timp au rămas în concurs.
Potrivit regulamentului competiţiei, atelajele care scot cel mai bun timp ajung în semifinale, apoi se organizează finala, unde numărul căruţelor se reduce în funcţie de timpii scoşi de fiecare, până când ajung să se confrunte ultimii doi, cei mai rapizi dintre participanţi.
Marele premiu a fost de 2.500 lei, premiul al II-lea de 1.000 lei, premiile al III-lea şi al IV-lea – 300 lei fiecare şi câte un sac de cereale. Cei clasaţi pe locurile V-VIII au primit câte 150 lei şi un sac de cereale, iar concurenţii de pe locurile IX-XVI – câte 50 lei şi un sac cu cereale.
Noutatea acestei ediţii a constat în introducerea cursei de galop, premiile pentru această secţiune fiind locul I – 500 lei, locul II – 300 lei şi locul III – 200 lei.
Competiţia nu a fost lipsită de incidente. O iapă pe nume Fica, din comuna Victoria, s-a accidentat în optimile competiţiei, rupându-şi ligamentele de la un picior. Medicul veterinar care a examinat-o a precizat că are nevoie de cel puţin şase luni de zile pentru recuperare. AGERPRES
ACTUALITATE
„Pe urmele lui Marco Polo”, volum semnat de Cătălin Mihai Alex, la Galeriile de Artă Botoșani

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai mult pe Botosani24.ro
