Connect with us

ACTUALITATE

Sute de timișoreni au primit amenzi usturătoare, pentru că nu și-au reparat clădirile

Publicat

Peste trei sute de proprietari de clădiri degradate din Timişoara au fost sancţionaţi de poliţiştii locali din cadrul Serviciului Disciplină în Construcţii şi Afişaj Stradal, în acest an, cu câte 1.000 de lei, pentru neîntreţinerea imobilelor.

Amenzile au vizat atât persoane fizice, cât şi juridice, după ce poliţiştii locali au constatat că proprietarii imobilelor în cauză nu au luat măsuri de curăţare şi întreţinere, prin îndepărtarea elementelor de construcţie şi tencuială care riscau să se desprindă iminent de pe faţadele clădirilor, constituind un real pericol pentru trecători, anunţă, marţi, un comunicat al Poliţiei Locale Timişoara.

Astfel de situaţii au fost semnalate, luându-se măsurile legale, în toate zonele oraşului, atât cartiere cât şi în zona centrală, acolo unde au fost constatate nereguli de acest gen la clădirile din zona istorică.

Poliţia Locală atrage din nou atenţia că toţi proprietarii de clădiri au obligaţia să asigure periodic curăţarea faţadelor locuinţelor, clădirilor amplasate la frontul străzii, degajarea elementelor de construcţie cum sunt ornamentele şi tencuiala care prezintă pericol de desprindere de pe faţadele acestora şi pot afecta siguranţa trecătorilor.

Primarul Nicolae Robu a insistat de mai mulţi ani asupra faptului că „vine Capitala Europeană peste noi şi trebuie să ne prezentăm impecabil. Dacă în acest an nu se vor mişca (în anul 2018, n.r.), în 2019 vom avea circa cinci sute de proprietari cărora li se va aplica taxa de paragină. (…). Noi nu ne putem prezenta în faţa Europei, a lumii, cu clădirile istorice în paragină”, declara primarul Nicolae Robu, în primăvara anului trecut.

Timişoara a fost plasată în urmă cu cinci ani, de publicaţia americană Huffington Post, în Top 10 al destinaţiilor europene de lux cele mai accesibile, alături de oraşe precum Zaragoza (Spania), Murcia (Spania) sau Braga (Portugalia), tocmai pentru patrimoniul arhitectonic care i-a atras de-a lungul istoriei moderne supranumele de ”Mica Vienă”.

Timişoara de astăzi este oraşul cu cel mare patrimoniu de clădiri declarate monumente istorice din ţară, circa 14.500, dar şi unicul din România care are trei cartiere declarate monumente istorice, respectiv vechea vatră a Cetăţii şi fostele suburbii devenite astăzi cartiere ale municipiului, Iosefin şi Fabric.

AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Botoșani: „Orașul geniilor” din România și concursul suprem al minților luminate

Publicat

botoșani: „orașul geniilor” din românia și concursul suprem al minților

Publicitate

Botoșaniul, cunoscut drept un adevărat „oraș al geniilor” găzduiește cea de-a 75 ediție a Olimpiadei Naționale de Matematică, pentru nivelul liceal. Participă sute de elevi din toată țara, inclusiv olimpici de top. Este una dintre cele mai puternice ediții din istoria olimpiadei, scrie ADEVĂRUL

Anul acesta Olimpiada Națională de Matematică, regina concursurilor școlare la științe exacte, a fost organizată în municipiul Botoșani….

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

CALENDAR ORTODOX 2025: Sfântul Cuvios Nichita Mărturisitorul

Publicat

calendar ortodox 2025: sfântul cuvios nichita mărturisitorul

Publicitate

Sfântul Nichita mărturisitorul s-a născut în Cezareea Bitiniei în jurul anului 760. La opt zile după naștere mama sa a murit. Tatăl Filaret, alegând să se retragă la mânăstire l-a încredințat bunicii sale spre creștere. Nichita a fost din fragedă tinerețe un copil duhovnicesc.

A avut și un duhovnic ales, pe pustnicul Ștefan. Acesta, la un moment dat, i-a dat binecuvântarea să meargă la mânăstirea Medikion pe care Sfântul Nichifor o…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Salariu majorat la cerere! Când și cum să ceri o mărire de salariu la orice firmă din România, ca să nu fii refuzat niciodată

Publicat

salariu majorat la cerere! când și cum să ceri o

Publicitate

Ai ajuns în punctul în care știi că meriți mai mulți bani. Muncești din greu, ai rezultate bune, colegii te respectă, șefii se bazează pe tine, dar… salariul tău a rămas același. Nu-i așa că e frustrant? Asta pentru că mărirea de salariu nu vine de la sine. Trebuie să o ceri, dar să știi exact când și cum să o faci, ca să nu fii refuzat. Nu e vorba doar de noroc, ci de strategie. Dacă ai abordarea potrivită, vei pleca din biroul șefului…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

MOMENTUL DE CULTURĂ. CU GEORGICĂ MANOLE (339)

Publicat

momentul de culturĂ. cu georgicĂ manole (339)

Publicitate

O rubrică realizată de profesor Georgică Manole, scriitor, epigramist

 

DIN CAIETUL MEU DE ÎNSEMNĂRI

 

Daniel Sur, în „Apostrof” nr. 5 din 2019, reluând o idee a lui Yuval Noah Harari despre viitorul omului: „…crede că principala boală de care va suferi omul într-un viitor imediat este irelevanţa. Că omul va deveni inutil…”;

 

Publicitate

Constantin…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe