Connect with us

EVENIMENT

Tablou celebru de Nicolae Tonitza, vândut cla licitație pentru suma de 110.000 de euro

Publicat

tablou fetita cu fundita ros nicolae tonitza

Tabloul „Fetiţa cu fundiţă roz” al celebrului pictor Nicolae Tonitza a fost vândut, miercuri seara, la licitaţia de primăvară (partea I) organizată de casa Artmark la preţul de 110.000 de euro.

O altă lucrare semnată de Nicolae Tonitza – „Trei fraţi” – a fost cumpărată cu suma de  75.000 de euro.

”Vedeta” sesiunii, o variantă a sculpturii „Sărutul” realizată de Auguste Rodin, unul dintre cei mai emblematici reprezentanţi ai sculpturii universale, nu a fost adjudecată.

Între lucrările adjudecate s-au mai numărat: „Elisabeta Doamna în biroul său”, „Odihnă” şi „Întoarcerea de la câmp” de Nicolae Grigorescu, la 77.500 de euro, 50.000 de euro, respectiv la 26.000 de euro, „Vedere din Balcic” şi „Lila în interior” de Francisc Şirato, fiecare la 22.000 de euro, „Natură statică cu fructe” aparţinându-i tot lui Şirato, la 20.000 de euro, „Bărci în Portul Deauville” de Jean Alexandru Steriadi, la 19.000 de euro, „La strânsul recoltei” de Camil Ressu, la 17.000 de euro, „Grădină” de Horia Bernea, la 16.000 de euro, „Scrisoare de dragoste” de Nicolae Vermont la 15.000 de euro, „Faleza din Balcic” de Nicolae Dărăscu, la 14.000 de euro, „Familie de ţărani” de Alexandru Ciucurencu, la 12.000 de euro.

Sculptura „După baie” de Oscar Han a fost cumpărată la 16.500 de euro.

În cadrul sesiunii s-a regăsit şi acuarela „Vedută dobrogeană” de Cecilia Cuţescu-Storck, ce provine din colecţia principesei Elisabeta, fiica Reginei Maria şi viitoare Regină a Greciei. Lucrarea, care poartă pe verso cifrul principesei şi care a participat la expoziţia „Tinerimea artistică” în anul 1916, a fost adjudecată la preţul de 3.750 de euro.

Licitaţia a avut loc, miercuri, la InterContinental Athenee Palace.

Agerpres

Sursa foto: www.artmark.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Avertizare meteo: Cod ROȘU de furtună pentru zone din județul Timiș

Publicat

nori furtuna poz buna mare
Arhivă foto

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri după-amiază o avertizare cod roșu de vreme rea pentru zone din județul Timiș.

Potrivit ANM, se vor semnala averse torențiale care vor acumula peste 40…50 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină.

Avertizarea este valabilă până la ora 15:30

Județul Timiş: Giarmata, Ghiroda, Sânandrei, Dumbrăvița;

Județul Timiş: Deta, Ciacova, Peciu Nou, Giulvăz, Voiteg, Birda;

.

Citește mai departe

EVENIMENT

Raed Arafat, la Arad, despre cutremur: E o zonă la care nu ne-am aşteptat, oamenii trebuie să se informeze

Publicat

arafat
Arhivă foto

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat că autorităţile au fost surprinse de activitatea seismică recentă din judeţul Arad. Arafat a subliniat importanţa informării cetăţenilor cu privire la cutremure şi necesitatea efectuării unei evaluări a clădirilor cu risc.

Prezent vineri în Arad, pentru a participa la celebrarea 15 ani de la înfiinţarea SMURD în judeţ, Raed Arafat s-a referit la cutremurele care au avut loc în ultima perioadă în judeţ, cel mai mare cu magnitudine de 5,2 grade, care a produs daune la numeroase clădiri publice şi locuinţe.

„Cu speriatul nu rezolvăm nimic.

Într-adevăr, este o zonă la care nu ne-am aşteptat şi se vede că au fost câteva episoade de cutremure şi de replici, dar pentru omul de rând cel mai important este să ştie ce e de făcut.

Sunt două lucruri pe care le recomand: să descarce aplicaţia DSU – acolo sunt mai multe indicaţii şi informaţii pe care poate să le obţină, şi să acceseze www.fiipregatit.ro – acolo găseşte informaţii cum să îşi pregătească casa, cum să fie pregătit el şi familia lui.

Bineînţeles, este de lucrat pe evaluarea clădirilor, dacă sunt clădiri cu risc, şi aici ştiu că s-a dat la nivel guvernamental o perioadă de timp în care să se facă aceste evaluări”, a spus şeful DSU.

El a adăugat că judeţul Arad are echipamente de căutare-salvare şi personal instruit.

„În plus, trebuie să înţelegem cu toţii că dacă se întâmplă să zicem un cutremur grav, nu doar zona respectivă intervine, va interveni în sprijin toată ţara.

Raed Arafat, la Arad, despre cutremur. „ În România, în ultimii ani, s-a făcut o pregătire foarte serioasă şi nivelul de pregătire a crescut foarte serios”

În dotarea noastră avem 90 de echipamente, de containere complete de căutare-salvare urbană, fiecare poate deservi o echipă şi un loc de căutare-salvare. (…)

Oricât să fim de pregătiţi, dacă se ajunge la ceva devastator, normal că apelăm şi la ajutorul altor state”, a declarat Raed Arafat.

Şeful DSU a mai menţionat că „în România, în ultimii ani, s-a făcut o pregătire foarte serioasă şi nivelul de pregătire a crescut foarte serios”, iar pompierii derulează permanent exerciţii.

Un cutremur de magnitudine 5,2 pe Richter, produs marţi seară şi având epicentrul între Lipova şi municipiul Arad, a avariat zeci de clădiri publice şi sute de case din mediul rural.

Între imobilele care au suferit avarii se numără 18 şcoli, câteva biserici şi trei clădiri în care funcţionează secţii ale Spitalului Judeţean.

Comuna Ghioroc, aflată aproape de epicentru, numără cele mai multe case cu daune.

Conform autorităţilor locale, sute de locuinţe au fost afectate, fiind avariate în special acoperişuri şi hornuri care s-au prăbuşi. În cinci case, au căzut tavane şi pereţi.

Raed Arafat, la Arad, despre cutremur. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad a decis să activeze Grupul de suport tehnic

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad a decis, joi, să activeze Grupul de suport tehnic pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomenele distructive de origine geologică (cutremure de pământ, alunecări de teren). Grupul va evalua gradul de siguranţă a clădirilor publice afectate.

„La solicitarea comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, pentru clădirile publice, prin Grupul de suport tehnic va putea fi convocat un expert tehnic în siguranţa clădirilor, care va efectua o evaluare de specialitate în baza căreia se va putea stabili dacă respectivele clădiri prezintă sau nu risc de prăbuşire şi dacă pot fi exploatate în condiţii de siguranţă pentru cetăţeni. (…)

În acele cazuri unde s-a constatat că există un risc mai mare la clădirile publice, rog primarii să iniţieze procedura cerută de lege pentru a pune cetăţenii în siguranţă şi pentru a putea merge, ulterior, din punct de vedere administrativ, spre remedierea pagubelor produse”, a declarat, joi, prefectul judeţului Arad, Toth Csaba. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Update foto: Incendiu produs într-o gospodărie din județul Suceava: Flăcările au cuprins casa de locuit și patru anexe

Publicat

incendiu gospodarie suceava 3

Un incendiu violent a izbucnit vineri la amiază într-o gospodărie din județul Suceava.

Potrivit ISU Suceava, incendiul a izbucnit în comuna Drăgoiești.

Au intervenit pompierii militari și civili, cu șapte autospeciale de stingere.

incendiu gospodarie suceava 4

Flăcările se manifestă la casa de locuit și la patru anexe gospodărești (depozit de furaje, grajd, șura și o magazie), pe o suprafață însumată de aproximativ 350 metri pătrați.

incendiu gospodarie suceava 2

Incendiul a fost localizat și se lucrează pentru lichidare.

O femeie, cu atac de panică, a fost monitorizată de către un echipaj SAJ.

incendiu gospodarie suceava (2)

Și-a revenit și nu a necesitat transport la spital.

Stire in actualizare

Citește mai departe

ECONOMIE

Ministrul Dezvoltării a semnat 28 de noi contracte de peste 262 milioane de lei prin programul „Anghel Saligny”

Publicat

bani lei pixabay e1663503847879.jpg
Arhivă foto

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a încheiat 28 de contracte noi de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, cu o valoare totală de 262.711.041,59 de lei.

Contractele semnate vizează reabilitarea şi modernizarea infrastructurii rutiere, înfiinţarea sau extinderea sistemelor de alimentare cu apă şi a reţelelor de canalizare, precum şi construirea sau modernizarea unor poduri, a precizat MDLPA într-un comunicat de presă.

Cu aceste proiecte, numărul contractelor semnate, până în prezent, în cadrul Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, se ridică la 1.388, în valoare totală de 15.486.303.369,08 lei, a menţionat sursa citată.

Potrivit listei contractelor semnate, judeţele cu obiectivele de investiţii vizate sunt: Prahova, Dolj, Cluj, Arad, Vaslui, Bihor, Satu Mare, Hunedoara, Constanţa, Alba, Suceava, Brăila, Covasna, Argeş, Gorj, Olt, Dâmboviţa, Alba. Agerpres

Citește mai departe