Connect with us

EVENIMENT

Tânăr de 18 ani din județul Vrancea arestat preventiv pentru viol și tâlhărie

PublicatUn tânăr de 18 ani din Vrancea a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de viol și tâlhărie în formă calificată.

Potrivit IPJ Vrancea, joi, 8 octombrie, în intervalul 17:00-18:00, tânărul de 18 ani, s-ar fi deplasat la locuința victimei situată în comuna Păunești, ar fi pătruns în imobil, deși victima i-a cerut să plece și sub amenințare, ar fi forțat-o pe aceasta să întrețină relații sexuale și ar fi deposedat-o, prin amenințare, de o sumă de bani.

După comiterea faptelor, acesta ar fi părăsit locuința, fiind identificat în scurt timp de polițiști și condus la sediul poliției pentru cercetări.

Astazi, 9 octombrie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Adjud a dispus față de acesta măsura arestării preventive pe o perioada de 30 de zile. Tânărul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului.

Polițiștii continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Adjud, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

FOTO: ACCIDENT spectaculos în Argeș: Coliziune între două autoturisme

Publicat

Imagini spectaculoase vin de la un accident produs marți seară în județul Argeș.

Accidentul rutier a avut loc în localitatea Leordeni.

Două autoturisme s-au ciocnit. ISU anunță că intervine cu o autospecială de intervenție și un echipaj SMURD.

În urma accidentului, un autoturism s-a răsturnat în afara drumului.

Au fost două victime, câte una din fiecare autoturism. Ambele au suferit răni ușoare, au primit îngrijiri medicale, iar ulterior o singură persoană a fost transportată la spital. Este vorba despre o femeie de 62 de ani, pasageră în autoturismul care nu s-a răsturnat.

Citește mai departe

EVENIMENT

Spitalul Judeţean Focşani a rămas fără Remdesivir

Publicat

Sursă foto: Comisia Europeană în România

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) „Sf. Pantelimon” Focşani a rămas fără Remdesivir. Unitatea medicală are nevoie la acest moment de circa 30 de fiole pentru a asigura tratamentul zilnic al pacienţilor cu COVID-19, potrivit managerului spitalului, Elena Codruţa Neagu.

„La acest moment, folosim circa 30 de flacoane pe zi numai pentru pacienţii din secţia de Boli Infecţioase. Astăzi am reuşit să facem rost de patru fiole de la Spitalul Adjud pentru a acoperi necesarul. Pentru mâine însă nu avem nicio fiolă. Facem toate demersurile necesare pentru a putea acoperi deficienţa de medicamente. Am solicitat deja Ministerului Sănătăţii, prin intermediul Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea, 800 de flacoane de Remdesivir pentru 30 de zile, pentru că unui singur pacient ar trebui să i se administreze minim şase fiole, şi aşteptăm să ne fie livrat medicamentul”, a declarat, pentru AGERPRES, managerul Elena Codruţa Neagu.

Prefectul judeţului Vrancea, Gheorghiţă Berbece a dat asigurări că pacienţii îşi vor primi tratamentul cu Remdesivir şi în zilele următoare.

„Am cunoştinţă de această situaţie şi personal am cerut să se urgenteze livrarea medicamentului. Sper să se rezolve cât mai curând posibil această situaţie. Pentru mâine o să încercăm să împrumutăm de la Spitalul Municipal Adjud, de la unităţile medicale din judeţele învecinate pe unde vom găsi, astfel încât pacienţii să poată beneficia de tratamentul cu Remdesivir”, a declarat, pentru AGERPRES, prefectul Gheorghiţă Berbece.

Potrivit managerului Spitalului Judeţean, la Focşani sunt internaţi în prezent 38 de pacienţi cu COVID-19, dintre care cinci la secţia de Terapie Intensivă. Dintre aceştia, 30 de persoane ar avea nevoie de Remdesivir. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Ce gest „nebun” face o femeie însărcinată în 9 luni. Imaginile au devenit virale

Publicat

O femeie însărcinată în 9 luni a alergat 1,6 kilometri în doar 5 minute şi 25 de secunde. Makenna Myler, originară din Australia, dar stabilită California, a fost provocată de iubit să alerge 1,6 kilometri sub 8 minute, deşi mai avea o săptămână până la naştere. Femeia de 28 de ani a scos un timp mai bun: 5,25 minute.

Conform Observator News, odată publicate imaginile, efortul tinerei a fost lăudat de sute de persoane. Unii au glumit spunând că „abia pot ajunge din pat la frigider” într-un timp atât de scurt.

Femeia a declarat, potrivit Daily Mail, că a alergat de cinci până la șase ori pe zi de-a lungul sarcinii. Cel mai bun timp al ei pentru 1,6 kilometri a fost de 4.43 de minute.

Citește mai departe

EVENIMENT

Se apropie termenul limită pentru fermierii care vor sa depuna cerere în cadrul Măsurii 21

Publicat

Data limită pentru depunerea cererilor în cadrul în cadrul Măsurii 21 – Sprijin temporar cu caracter excepţional acordat fermierilor şi IMM-urilor care au fost afectaţi în mod deosebit de criza COVID-19 este vineri, 23 octombrie, inclusiv, conform unui comunicat remis marţi de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA).

“Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură reaminteşte fermierilor că termenul limită de depunere a cererilor de sprijin în cadrul Măsurii 21 – Sprijin temporar cu caracter excepţional acordat fermierilor şi IMM-urilor care au fost afectaţi în mod deosebit de criza COVID-19 din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020, respectiv în sectorul zootehnic – bovine, sectorul zootehnic – ovine şi/sau caprine, dar şi în sectorul vegetal – legume-fructe şi cartofi, este 23 octombrie 2020, inclusiv”, se menţionează în comunicatul APIA.

În cadrul acestei măsuri, din 25 septembrie 2020 şi până în prezent au fost depuse 43.532 cereri de sprijin, pentru un număr de 578.281 capete în sectorul zootehnic – bovine, 38.597 cereri pentru un număr de 8.456.811 capete în sectorul zootehnic – ovine şi/sau caprine şi 44.428 cereri pentru o suprafaţă de 68.674 hectare în sectorul vegetal – legume-fructe şi cartofi, se precizează în comunicatul APIA.

Sprijinul va fi acordat sub formă de sumă forfetară raportată la dimensiunea fermei şi urmează să fie plătit până la 30 iunie 2021, pe baza cererii de sprijin aprobată de autoritatea competentă până la 31 decembrie 2020.

Potenţialii beneficiari ai acestui sprijin temporar cu caracter excepţional sunt fermierii activi, conform definiţiei în sensul articolului 9 din Regulamentul UE nr.1307/2013, respectiv legislaţiei naţionale, crescători de animale din speciile bovine, ovine/caprine, şi/sau fermieri din sectorul vegetal, respectiv cei din sectorul de legume-fructe şi cartofi, înscrişi în evidenţa APIA cu cod unic de identificare, care au depus cerere unică de plată în anul 2020 şi care respectă criteriile de eligibilitate, specifice schemei de sprijin temporar cu caracter excepţional acordat fermierilor şi IMM-urilor care au fost afectaţi în mod deosebit de criza COVID-19.

Fermierii activi sunt acei beneficiari care au îndeplinit calitatea de fermier activ şi au încasat plăţi directe conform dovezilor verificabile aferente cererii unice de plată din campania 2019, respectiv acei beneficiari care au solicitat plăţi directe pentru prima dată în anul 2020 şi îndeplinesc prevederile OM nr.619/2015 cu modificările şi completările ulterioare.

Cererile de solicitare a sprijinului temporar cu caracter excepţional aferente sectoarelor bovine, ovine, caprine, sectorului legume-fructe şi cartofi, însoţite de documentele generale şi specifice, pot fi depuse la centrele judeţene/locale ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, respectiv al municipiului Bucureşti sau transmise prin fax, poştă sau format electronic scanat prin e-mail, cu condiţia asumării prin semnătură de către beneficiar pe fiecare pagină a documentului transmis.

Alocarea financiară pentru această măsură este de 150 de milioane de euro. AGERPRES

Citește mai departe