Connect with us

ACTUALITATE

Tânăr de 18 ani din Târnăveni, prins la volan fără permis, pe un drum din Alba. S-a ales cu dosar penal

Publicat

1663855270 masina politia.jpg

Un tânăr în vârstă de 18 ani din Târnăveni (Mureș) s-a ales cu dosar penal în Alba, după ce polițiștii l-au prins la volanul unei mașini, fără a deține permis de conducere. A fost oprit în comuna Cetatea de Baltă.

Potrivit IPJ Alba, miercuri, 21 septembrie, în jurul orei 21.40, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Jidvei au depistat un tânăr de 18 ani, din municipiul Târnăveni, județul Mureș, în timp ce conducea un autoturism, pe o stradă din comuna Cetatea de Baltă, fără să posede permis de conducere pentru nicio categorie de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Semnal de ALARMĂ tras la Cluj. Peste un sfert dintre ELEVI spun că li s-au cerut fotografii NUD sau au primit astfel de IMAGINI

Publicat

abuz sexual copii.jpg

Un sondaj al World Vision România, făcut public de Ziua Educaţiei, arată că 17% dintre elevii de gimnaziu și liceu chestionați au spus că li s-au cerut fotografii nud sau au primit astfel de poze. Mai mult, sondajul relevă că 30% dintre profesori sunt reticenți în a declara abuzurile dacă nu au suficiente dovezi.

Mai mult de un sfert dintre elevii de gimnaziu şi liceu chestionaţi de World Vision România declară că li s-au cerut fotografii nud, iar un procent identic spun că le-au fost trimise astfel de fotografii. Peste 17% dintre adolescenţi spun că, la şcoală, au fost atinşi într-un mod care i-a…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Modificare COD RUTIER: reducerea perioadei de suspendare a permisului, condiționată de plata amenzii. Lege la Parlament

Publicat

politist trafic.jpg

Reducerea perioadei de suspendare a permisului de conducere ar putea fi condiționată de plata amenzii. Un proiect de lege pentru completarea Codului Rutier este în dezbateri la Senat.

Inițiatorii propun completarea articolului 104 din Codul Rutier cu condiția de prezentare a dovezii achitării amenzii aplicate pentru contravenția ce a determinat suspendarea dreptului de a conduce.

În OUG 195/2002 (Codul Rutier), aflată în vigoare, articolul 104 prevede:

Articolul 104 din OUG 195/2002

(1) La cererea titularului permisului de conducere, perioada de suspendare…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Au condus mașini fără să dețină permis. Doi bărbați, din Alba Iulia și Sebeș, cercetați penal

Publicat

1664970089 masina politia.jpg

Doi bărbați, unul din Alba Iulia, celălalt din Sebeș, s-au ales cu dosare penale pentru conducere fără permis. Unul dintre ei era și băut.

Potrivit IPJ Alba, în noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 1.40, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au depistat un bărbat de 38 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Eleșteului din municipiu, fără să posede permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ce spune ministrul de Finanțe despre contractele part-time

Publicat

ministrul finante adrian caciu
Arhivă foto

Un procent de 70% din contractele de part-time s-a mutat pe contracte cu normă întreagă, încă din data de 5 septembrie, a anunțat miercuri după-amiază ministrul de Finanțe. Adrian Câciu a afirmat că piața muncii se convertise „într-o piață a sărăciei în muncă”.

„Piața s-a adaptat. Dacă în prima parte a aplicării măsurii am avut o scădere a contractelor part-time, dar evident cam 70% s-au mutat pe contracte pe normă întreagă, începând cu 5 septembrie.

Numărul contractelor part-time a crescut, ba mai mult, a crescut valoarea contractelor part-time. Această măsură este pentru lucrători, acolo unde contractele part-time s-au schimbat în contracte individuale de muncă, acei lucrători vor primi mai mulți bani pentru că este vorba de mai multe ore de muncă trecute pe contractul de muncă, se și plătesc acele ore”, spune ministrul de Finanțe, Adrian Câciu.

El afirmă că piața muncii se convertise „într-o piață a sărăciei în muncă”.

„Pe de altă parte, transformarea contractelor part-time, care la început erau parte din salariul minim, acum fenomenul pe care îl avem, ceea ce este foarte pozitiv, este că se transformă în contracte part-time la nivel mult mai mare, astfel încât contracvalorea acestui contract să fie cel puțin la nivelul salariului minim.

Ce spune ministrul de Finanțe despre contractele part-time. Despre ce abordări vorbește Câciu

Este bine pentru lucrători și este bine și pentru modul în care mediul economic a înțeles. Aici avem de-a face cu două abordări. Toată lumea a acționat legal. Măsura aceasta nu a venit pentru că cineva funcționa ilegal, problema este că măsura aceasta convertise piața muncii într-o piață a sărăciei în muncă.

Asta a vrut Guvernul, până la urmă în partaneriat cu mediul economic, pentru că mediul economic a primit spijin de la Guvern și trebuie să țină cont de acest lucru, că deși într-o situație complicată prin care România trece, având deficite foarte mari, având datorie foarte mare, a găsit resursa ca economia să fie susținută.

Undeva, acest beneficiu trebuie să se redistribuie și către angajați și lucrul acesta s-a întâmplat. Să știți că mediul economic chiar a primit pozitiv, chiar dacă au fost o serie de voci, există și unii care de regulă sunt..se spune că atunci când vrei să schimbi ceva, există o rezistență la sistem, îl observăm și în unele zone asociative, dar să știți că cei care au avut nevoie de lucrători și știu să își loializeze salariații și-au păstrat salariații, le-au dat beneficii în plus.

În continuare, mediul economic va fi sprijinit, pentru că trebuie să păstrăm locurile de muncă și trebuie să asigurăm acest echilibru între muncă și capital”, adaugă Câciu.

Ce spune ministrul de Finanțe despre contractele part-time. Adrian Câciu a respins criticele USR

El a respins criticile USR: „o postare pe Facebook promovată din bani publici ar fi bine să fie și actualizată”.

La acest moment avem o scădere, per total, cu scăderi și creșteri, la part-time de 155.000 de contracte față de ceea ce era la 30 iunie, iar la full time o creștere la 115.00.

Deci e doar diferența aceasta. Deci procentul de tranzitare e de 80%. Mare parte din contractele part-time s-au transformat în full-time”, încheie ministrul de Finanțe.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe