Connect with us

EVENIMENT

Tânăr de 23 de ani găsit decedat pe o stradă din Craiova

Publicat

Un tânăr de 23 de ani a fost găsit decedat în spatele unui bloc din Craiova, județul Dolj.

Poliţiștii din  Craiova au fost sesizaţi, prin apel 112, cu privire la faptul că, în spatele unui bloc, din Craiova, se află o persoană decedată, posibil căzută de la etaj.

La fața locului s-au deplasat poliţiştii care au constatat că, la aproximativ 3 m de intrarea în blocul respectiv, se afla pe sol o persoană decedată.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că persoana în cauză este un tânăr de 23 de ani, din Craiova.

În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a situației de fapt, urmând ca la finalizare să fie propusă soluţie legală prin unitatea de parchet competentă.

Totodată, a fost dispusă efectuarea unei expertize medico-legale pentru stabilirea cu exactitate a cauzei decesului.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Coliziune între două autoturisme pe o stradă din Râmnicu Vâlcea. O persoană, transportată la spital

Publicat

Arhivă foto

Un accident rutier a avut loc, luni la amiază pe o stradă din municipiul Râmnicu Vâlcea. O persoană a fost rănită după impactul dintre două autoturisme.

Potrivit IPJ Vâlcea, polițiștii din Râmnicu Vâlcea au intervenit la un eveniment rutier soldat cu rănirea unei persoane.

Din primele verificări efectuate s-a stabilit faptul că ar fi avut loc o coliziune între 2 autoturisme pe strada Nicolae Bălcescu intersecție cu strada Remus Bellu din Râmnicu Vâlcea.

În urma impactului a rezultat rănirea ușoară a unei pasagere, care a fost transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.

În continuare, polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor și condițiilor în care a avut loc evenimentul rutier.

Traficul se desfășoară în condiții normale.

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Impact între un microbuz de transport persoane și un autoturism pe DN 24, în Vaslui. O victimă încarcerată

Publicat

accident vaslui (1)

Un accident rutier în care au fost implicate un microbuz de transport persoane în care se aflau 12 persoane și un autoturism a avut loc, luni la amiază pe DN 24, în județul Vaslui. O femeie a rămas blocată în autoturism.

Potrivit ISU Vaslui, Detașamentul de pompieri Vaslui intervine cu o autospecială de stingere echipată cu modul pentru descarcerare/deblocare și un echipaj specializat la un accident rutier produs pe DN 24, în localitatea Muntenii de Sus, comuna Muntenii de Sus. La fața locului a fost deplasată și o ambulanță tip C aparținând SAJ Vaslui.

accident vaslui (9)

În accident au fost implicate un autoturism și un microbuz pentru transport persoane..

La fața locului au fost găsite două autovehicule avariate. În microbuz se aflau 12 persoane, nici una dintre acestea neavând nevoie de îngrijiri medicale.

accident vaslui10

În autoturismul avariat a fost găsită o femeie blocată.

Conform sursei citate, după deblocarea victimei, femeia în vârstă de 41 ani a fost preluată de echipajul ambulanței SAJ Vaslui pentru a fi evaluată medical.

accident vaslui11

Pompierii militari asigură măsuri PSI.

Circumstanțele producerii acestui accident rutier vor fi cercetate de instituțiile abilitate în acest sens.

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe

EVENIMENT

Focar de COVID la Spitalul Județean de Urgență din Suceava: 43 de angajaţi, dintre care 7 medici, infectaţi

Publicat

spitalul judetean suceava

Un număr de 43 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, dintre care şapte medici, au fost confirmaţi cu infecţia cu noul coronavirus, a declarat, luni, managerul instituţiei, dr. Alexandru Clancea.

El a precizat că, luni dimineaţă, erau în evidenţă 48 de angajaţi pozitivi la SARS-CoV-2, dar în urma testării la încheierea perioadei de izolare cinci dintre aceştia au ieşit din izolare şi au revenit la serviciu.

Potrivit managerului SJU Suceava, printre cei confirmaţi cu COVID-19 sunt şapte medici, dintre care doi sunt şefi de secţie, 23 de asistente medicale şi 12 infirmiere, cele mai multe cazuri de infectări fiind de la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU), Medicină Internă şi Diabet.

Marea majoritate a acestor angajaţi confirmaţi cu SARS-CoV-2 sunt asimptomatici sau cu forme uşoare de boală şi se tratează la domiciliu, în izolare.

Totodată, dintre aceşti angajaţi diagnosticaţi cu infecţia cu noul coronavirus, 23 au fost vaccinaţi anti-COVID-19.

Managerul SJU Suceava a spus că, pentru a nu fi afectată activitatea spitalului, s-a decis suspendarea concediilor de odihnă, iar angajaţii care se aflau în concediu şi erau în localitate au fost chemaţi la serviciu.

De asemenea, s-a interzis temporar vizitarea pacienţilor de către aparţinători, cu excepţia cazurilor terminale, şi s-au suspendat stagiile de pregătire ale practicanţilor. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Săptămână de foc pentru pompierii din Covasna: Cele mai multe incendii din ultimii 7 ani

Publicat

covasna incendii1

Pompierii din Covasna au intervenit la 17 incendii, în săptămâna 10-17 ianuarie, fiind săptămâna cu cele mai multe incendii produse din ultimii 7 ani.

Potrivit ISU Covasna, în cursul săptămânii trecute, pompierii covăsneni au avut zile de foc ca urmare a producerii unui număr de 17 incendii.

Astfel pompierii au intervenit la 10 incendii produse la case de locuit, cele mai mari probleme generate de aceste evenimente au fost în municipiul Sfântu Gheorghe, zona Szalomer, unde a ars în totalitate casa de locuit, construită din lemn pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp, precum şi bunurile aflate în interior. Cauza probabilă o reprezintă efectul termic provenit de la un coș de fum amplasat necorespunzător sau neprotejat termic față de materialele combustibile.

Totodată au intervenit și la 6 incendii de vegetaţie uscată, suprafața afectată fiind de aproximativ 8000 metri pătrați. Cauza incendiilor fiind focul deschis în spații deschise.

Un alt incendiu s-a produs la un coș de gunoi din Sfântu Gheorghe, cauza fiind fumatul în locuri nepermise sau în locuri neprotejate corespunzător.

Paramedicii SMURD, au intervenit şi în 47 de cazuri, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.

Pompierii aduc în atenția cetățenilor faptul că, în perioada sezonului rece, cele mai multe incendii la locuințe au drept cauză coșurile de fum necurățate, instalațiile electrice improvizate sau cu defecțiuni, precum și mijloacele de încălzire lăsate nesupravegheate.

Recomandările ISU Covasna:

covasna incendii

evitați supraîncălzirea sobelor, deoarece prin căldura radiată acestea pot aprinde obiectele din jur;
– depozitați jarul și cenușa numai în gropi special amenajate;
– amplasați lemnele și hainele la o distanță de minim un metru față de sobele metalice, respectiv 50 cm față de cele din teracotă;
– supravegheați permanent focul;
– nu aprindeți focul în sobe cu ajutorul lichidelor inflamabile; izolați coșurile de fum față de elementele combustibile ale planșeelor prin îngroșarea zidăriei de cărămidă a acestuia cu 25 cm; în spațiul dintre coș și planșeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile;

covasna incendii 2

– evitați introducerea, în coșuri și burlane, a elementelor combustibile ale acoperișului sau planșeului;
– curățați coșurile de evacuare a fumului de funingine;
– nu utilizați aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecție cu defecțiuni sau cu improvizații;
– nu folosiți siguranțe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liță a fuzibilului calibrat;
– nu suprasolicitați instalația electrică folosind mai multe aparate simultan;
– nu lăsați nesupravegheate aparatele electrice sub tensiune, cum ar fi: fierul de călcat, reșourile, radiatoarele și altele asemenea.

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe