Connect with us

EVENIMENT

Tânăr din Alba Iulia, condamnat la ani grei de pușcărie, pentru trafic de droguri și infracțiuni cu violență

Publicat

Decizie finală pentru un bărbat din Alba Iulia condamnat pentru o „listă” impresionantă de infracţiuni pe care le-a săvârşit în România şi Spania. Curtea de Apel Alba Iulia l-a condamnat definitiv pe Raul Alexandru Simedru, un tânăr de 25 de ani din Alba Iulia, la 8 ani, 2 luni și o zi de închisoare cu executare pentru vătămare corporală, furt calificat, deţinere, oferire şi vânzare de droguri de risc. De asemenea va avea de plătit peste 17.000 de lei cheltuieli de judecată.

Raul Alexandru Simendru un tânăr de 25 de ani din Alba Iulia, a fost condamnat definitiv la 8 ani, 2 luni și o zi de închisoare cu executare pentru vătămare corporală, furt calificat și trafic de droguri.

În primă instanță Tribunalului Alba l-a condamnat pe tânăr în data de 16 aprilie 2018, la 8 ani și cinci luni de închisoare.

Miercuri 31 octombrie, magistrații Curții de Apel Alba Iulia, l-au condamnat definitiv pe tânăr.

”Admite apelul declarat de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba împotriva sentinţei penale nr. 58 pronunţată la data de 16 aprilie 2018 de Tribunalul Alba în dosarul penal nr. 3590/107/2015.
Desfiinţează, în parte, sentinţa penală atacată numai sub aspectul aplicării legii penale  mai favorabile privind concursul de infracţiuni şi a omisiunii de a se dispune anularea celor două suspendări condiționate dispuse de instanțele spaniole, și procedând la rejudecarea  cauzei în aceste limite,
Descontopeşte pedeapsa rezultantă aplicată inculpatului de 8 ani, 5 luni și 1 zi închisoare în pedeapsa rezultantă parțială de 6 ani și 5 luni închisoare și pedepsele de 1 an închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 119/26.03.2013 pronunţată de Judecătoria Penală nr. 3 Huelva – Spania și 1 an, 9 luni și o zi închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 427/ 18 nov. 2013 pronunţată de Judecătoria Penală nr. 1 Huelva – Spania,  şi înlătură sporul de pedeapsă.
În temeiul art.  15 alin. 2 din Legea nr. 187/2012  rap. la art. 85 alin. 1 Cod penal anterior anulează suspendarea condiţionată a executării pedepselor de :
–     1 an închisoare cu suspendarea condiţionată pe o durată de 2 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de atentat la agentul autorităţii, prev. de art. 550, art. 551 Cod penal  spaniol şi a două vătămări corporale prev. de art. 617 Cod penal  spaniol, infracţiune care are corespondent în art. 257 alin. 1 Cod penal  român rap. la art. 193 alin. 2 Cod penal  român, aplicată prin sentinţa penală nr. 119/26.03.2013 pronunţată de Judecătoria Penală nr. 3 Huelva – Spania;
–    1 an,  9 luni şi o zi închisoare cu suspendare condiţionată pe o durată de 3 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat cu forţa de lucruri din casa locuită, prev. de art. 241 Cod penal  spaniol, infracţiune care are corespondent în art. 234 alin. 1 lit. f Cod penal  român, aplicată prin  sentinţa penală nr. 427/ 18 nov. 2013 pronunţată de Judecătoria Penală nr. 1 Huelva – Spania.
În temeiul art. 36 Cod penal anterior şi art. 33  alin. 1 lit. a) şi art. 34 alin. 1 lit. b)  Cod penal anterior contopeşte cele două pedepse în pedeapsa cea mai grea,  de 1 an,  9 luni şi o zi închisoare.
Constată că infracţiunile deduse judecăţii au fost săvârşite în stare de recidivă postcondamnatorie, față de condamnarea la pedeapsa de 1 an, 9 luni și o zi închisoare aplicată prin prezenta decizie penală.
În temeiul  art.  43, alin. 2, C. pen. adaugă la pedeapsa rezultantă de  6 ani, 5 luni închisoare rezultată în urma contopirii pedepselor pentru infracţiunile deduse judecăţii pedeapsa rezultantă de 1 an,  9 luni şi o zi închisoare, aplicată prin prezenta decizie, astfel că inculpatul Simedru Raul Alexandru execută în final pedeapsa de 8 ani, 2 luni şi o zi închisoare.
În temeiul art. 45 alin. 1 şi 5 Cod penal aplică inculpatului alături de pedeapsa rezultantă de 8 ani, 2 luni şi o zi închisoare pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor civile prevăzute  de art. de art. 66 alin. 1 lit. a)  şi b)  Cod penal , pe o durată de 2 ani şi   pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor civile prevăzute  de art. de art. 66 alin. 1 lit. a)  şi b)  Cod penal.
Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale atacate în măsura în care nu contravin prezentei decizii penale.
În temeiul  art. 275 alin. 3 din Codul de procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat în apel rămân în sarcina statului.
Onorariul parţial al apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpat în sumă de  150 lei, se va avansa din fondurile Ministerului Justiției și rămâne în sarcina statului potrivit art. 275 alin. 6 Cod procedură  penală.” se arată în decizia magistraților Curții de Apel Alba Iulia.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Aplicaţie unică prin care românii își vor putea păstra în format digital permisul, paşaportul sau actele de studii

Publicat

aplicaţie unică prin care românii își vor putea păstra în

Românii vor avea o aplicaţie unică prin care își vor putea păstra în format digital permisul, paşaportul sau actele de studii.

Aceasta ar urma să fie asociată cu cardul bancar al utilizatorului. Ministrul Cercetării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunţat că va fi lansată până la sfârșitul anului.

„În momentul de faţă pregătim o schimbare radicală în paradigma administraţiei publice din România, pentru că ne-am săturat cu toţii de acea cerere care trebuie…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Intervenție de 6 ore a pompierilor clujeni la stingerea unui incendiu de casă în Cuzdrioara. Două persoane, la spital

Publicat

pompieri incendiu bun e1703346529669.jpg

Intervenție de 6 ore a pompierilor din cadrul Detașamentului Dej solicitați pe parcursul nopții trecute pentru a stinge flăcările care au cuprins acoperișul unei case de locuit și o anexă gospodărească din localitatea Cuzdrioara.

La fața locului s-au deplasat trei autospeciale pentru stingerea incendiilor și un echipaj SMURD, unde au găsit anexele și acoperișul casei, cu o suprafață cumulată de aproximativ 350 mp, cuprinse de flăcări.

”Intervenție de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Comunicat Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online

Publicat

comunicat mircea hava, europarlamentar ppe: copiii trebuie protejați de expunerea

Internetul este, fără îndoială, un plus pentru noi toți. N-am fost nicicând mai aproape, chiar și de la distanță, cum suntem acum, în epoca digitală.

O simplă postare și un singur click ne țin în contact, ne oferă acces la informație și schimb de idei.

Am fost și rămân un susținător necondiționat al dreptului fundamental la liberă exprimare și acces la informație.

E, însă, o naivitate să nu vezi și părțile negative ale internetului, ale acestei lumi la un…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Rezultatele obținute de elevii din Alba la Olimpiada de fizică, etapa județeană. Locurile fruntașe merg la națională

Publicat

muonii, o nouă forță a naturii care nu se comportă

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Alba au transmis rezultatele obținute de elevi la Olimpiada de fizică. 

Etapa județeană a Olimpiadei de fizică, clasele V-XII, s-a desfășurat în data de 2 martie 2024, la Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia.

Elevii care au obținut premiul I și premiul al II-lea s-au calificat la etapa națională.

 

Inspectoratul școlar a transmis felicitări elevilor și cadrelor didactice.

Foto: Pixabay gerd altmann

Citește mai departe