Connect with us

EVENIMENT

Tânăr împuşcat în şold de poliţiştii din Timișoara. Șoferul în a cărui maşină se afla nu a oprit la semnal

PublicatParchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, după ce un tânăr a fost împuşcat în şold de poliţişti, luni seara, în timpul unei misiuni de urmărire în trafic.

Tânărul era pasager într-o maşină al cărei şofer a refuzat să oprească la semnalele poliţiştilor, acesta având emis pe numele său un mandat de executare a pedepsei închisorii pentru infracţiuni săvârşite la regimul circulaţiei şi furt.

Un echipaj din cadrul Biroului Rutier, aflând-se, luni seara, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a efectuat semnalul regulamentar de oprire, având în funcţiune semnalele acustice şi luminoase, a unui autoturism pe strada Iuliu Maniu din municipiul Timişoara, informează Poliţia Timiş, într-un comunicat transmis marţi AGERPRES.

Şoferul nu s-ar fi conformat semnalelor poliţiştilor, care au pornit în urmărirea autoturismului. În timpul urmăririi, poliţiştii ar fi executat mai multe focuri de armă, atât de avertisment, cât şi asupra autoturismului, somându-l pe acesta în repetate rânduri să oprească.

Între localităţile timişene Săcălaz şi Beregsău, autoturismul a fost abandonat pe un teren viran, şoferul şi pasagerul reuşind să fugă.

Ulterior, în urma uzului de armă, pasagerul din autoturism a fost rănit, prezentându-se la spital pentru îngrijiri medicale.

Totodată, din verificările efectuate în baza de date, s-a constatat faptul că şoferul autoturismului, în vârstă de 23 de ani, avea emis pe numele său un mandat de executare a pedepsei închisorii pentru infracţiuni săvârşite la regimul circulaţiei şi furt.

Marţi după-amiaza, poliţiştii l-au capturat pe şoferul fugar, într-un apartament din Timişoara. După audieri, acesta va fi transferat în penitenciar pentru ispăşirea pedepsei. AGERPRES


EVENIMENT

Incendiu la o şcoală din Bistrița-Năsăud

Publicat

Un incendiu a izbucnit vineri dimineaţă la o şcoală din localitatea Petriș din judeţul Bistrița-Năsăud. Cadrele didactice au scos elevii din clădire și au stins incendiul la tabloul electric cu stingătoare.

Pompierii au intervenit la un incendiu izbucnit la tabloul electric al școlii din localitatea Petriș.

Primele informații arată că nu au fost înregistrate victime.

Personalul didactic și auxiliar a scos toți elevii din clădire și au asigurat prima intervenție cu stingătoarele din dotare.

Incendiu este lichidat.

Sursă: Mediafax

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Coliziune între două autoturisme în Ialomița. Trei victime, între care un copil

Publicat

Trei persoane au fost rănite în urma unui accient rutier produs vineri în județul Ialomița. Două autoturisme s-au ciocnit.

Pompierii au fost alertați în jurul orei 07:35 să intervină la accidentul produs pe DN 2A, în localitatea Bucu, în care au fost implicate două autoturisme.

La locul solicitării au fost mobilizate de urgență o autospecială de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD și trei ambulanțe SAJ Ialomița-substația Slobozia.

Din accident au rezultat trei victime conștiente și neîncarcerate, un minor și doi adulți, care au fost monitorizate de echipajele medicale de la locul intervenției.

 

Ulterior, doar două dintre victime, minorul în vârsta de 5 ani și mama lui în vârstă de 35 de ani, au fost preluate și transportate de echipajele medicale la Spitalul Județean de Urgență Slobozia.


Militarii au mai acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiului la locul accidentului și sablare carosabil.

Citește mai departe

EVENIMENT

Copilaș de 3 ani în spital, după un accident în Prahova

Publicat

Un copilaș de 3 ani a ajuns, vineri dimineață, în spital, după un accident în Prahova.

Accidentul s-a produs pe DJ 101D, în Râfov, unde două mașini s-au ciocnit.

Au fost implicați un șofer în vârstă de 41 de ani și o șoferiță în vârstă de 24 de ani.

În urma coliziunii au fost transportați la spital șoferul în vârstă de 41 de ani și un copil în vârstă de 3 ani din maşina femii.

Șoferița a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Traficul este dirijat de polițiştii rutieri.  Cercetările continuă pentru stabilirea cauzelor producerii evenimentului.

Citește mai departe

EVENIMENT

Expoziţie dedicată istoriei bicicletei – de vineri, la Palatul Suţu

Publicat

O expoziţie dedicată istoriei bicicletei, care aduce în atenţia publică informaţii mai puţin cunoscute despre aspectul bicicletelor de la începutul existenţei lor, precum şi evoluţia acestora în timp, se va deschide, începând de vineri, la Palatul Suţu.

Potrivit unui comunicat al Muzeului Municipiului Bucureşti transmis, joi, AGERPRES, expoziţia “Cu bicicleta prin alte timpuri” urmăreşte punerea în valoare a importantei colecţii de fotografii deţinută de Muzeul Municipiului Bucureşti şi prezentarea unor imagini spectaculoase şi inedite.

“Imaginile din arhiva Muzeului Municipiului Bucureşti, alese şi explicate de curatorul expoziţiei Ana Iacob, muzeograf, se referă la începuturile ciclismului românesc şi înfiinţarea primelor cluburi de profil, felul în care bicicleta s-a constituit în imbold dat emancipării femeilor, se pot admira modele iniţiale şi observa felul în care au evoluat bicicletele, sunt inserate detalii despre istoria velocipedului, îmbunătăţirea diferitelor versiuni până la crearea unui vehicul mult mai sigur, stabil şi mai uşor de utilizat, pentru care interesul publicului a crescut constant de-a lungul timpului”, informează muzeul.

Printre obiectivele proiectului expoziţional se numără şi creşterea gradului de interes al comunităţii pentru mijloacele de transport nepoluante, benefice pentru condiţia fizică şi starea de sănătate a organismului, dar şi pentru descongestionarea traficului rutier de astăzi.

Expoziţia va putea fi vizitată până pe 30 mai. Agerpres

Sursa foto: Muzeul Municipiului Bucureşti – Palatul Suțu/facebook.com

Citește mai departe