Connect with us

EVENIMENT

Tânăra care a alertat 112 spunând că este sechestrată a fost găsită. Totul a fost o farsă. Nu a fost nicio clipă în pericol

Publicat

apel

Tânăra care a sunat la 112, vineri seara, a fost găsită și a declarat polițiștilor că a fost o farsă. Asta după ce zeci de polișiști, dar și locuitori din zonă au încercat să o găsească. În total, fata a sunat de 13 ori la 112, de pe două telefoane diferite. Polițiștii au găsit-o vineri noapte, în jurul orei 2.00, iar fata le-a confirmat că a fost o farsă. Este vorba despre o adolescentă de 16 ani din Constanța.

Citește și O tânără a anunțat la 112 că este sechestrată într-un apartament din București. Poliția, în alertă

Reamintim că mai multe echipaje de poliţie din București au fost alertate, vineri după-amiaza, de o tânără, care a sunat la 112 şi a reclamat că este ţinută cu forţa într-un apartament din zona Moghioroș din Drumul Taberei.

Polițiștii au verificat în mai multe blocuri, ajutați și de locuitori din cartier. După 12 apeluri la 112 și indicii legat de zona în care se află, fata a mai revenit cu un apel şi le-a spus poliţiștilor că nu mai are nevoie de ajutor şi i-a rugat să părăsească zona.

În jurul orei 2.00, agenţii au reuşit să o găsească pe fată într-o parcare. Aceasta ar fi spus că a alertat poliţia pentru că a vrut să se răzbune pe prietenul ei, după o ceartă.

Într-un comunicat oficial, Serviciul de Telecomunicații Speciale a explicat cum s-a făcut localizarea tinerei din București, care a sunat la 112 și a anunțat că a fost sechestrată într-un apartament.

„În urma solicitărilor primite la Biroul de Presă al STS cu referire la apariția în spațiul public a unor informații despre un caz de sechestrare a unei tinere în București, precizăm că la Centrul unic pentru apeluri de urgență 112, în data de 23.08.2019, au fost primite apeluri de pe două numere telefonice diferite, în legătură cu cazul sus-menționat, după cum urmează:

– de la primul număr de telefon s-au efectuat 3 apeluri telefonice la orele 17:12:28, 17:14:12 și 17:17:51, indexate pe informații cu privire la fapte de competența poliției;

– de la cel de-al doilea număr de telefon s-au efectuat 10 apeluri telefonice la orele: 03:36:45, 05:04:11, 17:59:42, 18:01:49, 18:19:21, 18:23:55, 20:24:25, 21:09:39, 21:13:25 și 22:35:18 indexate ca informații de competența poliției și lipsire de libertate.

Pentru ambele numere de telefon, potrivit informațiilor de localizare transmise de operatorul de telefonie mobilă către Sistemul 112 și disponibile atât operatorului 112 al STS cât și dispecerilor agențiilor specializate de intervenție, sectorul de cerc are o suprafață de 0,14 km2”, se arată în comunicatul instituției.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Cumplit accident într-o localitate din Dâmbovița. O persoană a murit după impactul dintre un camion și un autoturism

Publicat

general noaptea
Arhivă foto

Un accident rutier a avut loc, miercuri seară în localitatea Șuța Seacă din județul Dâmbovița. O persoană a decedat după impactul dintre un camion și un autoturism.

Potrivit ISU Dâmbovița, s-a intervenit în cazul unui accident rutier în localitatea Șuța Seacă, intersecția cu Raciu.

Din primele informații au fost implicate un autocamion și un autoturism.

La locul accidentului echipajele de intervenție au găsit o persoană încarcerată care nu prezintă semne vitale.

Echipajele de pompieri acționează pentru descarcerarea persoanei și asigurarea măsurilor de prevenire incendiilor.

Conform sursei citate, la fața locului au acționat pompierii de la  Detașamentul Târgoviște cu două autospeciale dintre care una de descarcerare și SAJ Dâmbovița cu un echipaj.

Citește Romania24.ro pe Google News

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Aproape 19.000 de români s-au vaccinat anti-COVID în ultimele 24 de ore

Publicat

persoane vaccinate 26.01.2022

Un număr de 18.873 doze de vaccin Pfizer, Moderna şi Johnson & Johnson au fost administrate în ultimele 24 de ore.

Dintre acestea. 3.531 reprezintă prima doză, 3.662 – doza a doua şi 11.680 – doza a treia, a informat, miercuri, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Potrivit CNCAV, de la începutul campaniei de vaccinare, în 27 decembrie 2020, au fost administrate 16.360.071 de doze de vaccin pentru 8.056.403 de persoane, 7.958.915 primind schema completă şi 2.330.498 fiind imunizate cu doza a treia.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate şapte reacţii adverse, una de tip local şi şase de tip general.

În total, de la debutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 19.861 de reacţii adverse la vaccinurile anti-COVID, 2.169 de tip local şi 17.692 de tip general. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe

EVENIMENT

Închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității – sentința definitivă pentru un poliţist din Reghin acuzat de luare de mită

Publicat

sentinta proces tribunal

Un fost polițist rutier de la Poliţia Municipiului Reghin – Biroul Rutier, a fost condamnat definitiv la trei ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei și muncă în folosul comunității.

Fostul polițist a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată şi fals intelectual în formă continuată, a anunţat Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş.

„Curtea de Apel Târgu – Mureş a menţinut sentinţa Tribunalului Mureş şi a dispus condamnarea unui inculpat, agent de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mureş – Poliţia Municipiului Reghin – Biroul Rutier, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei şi cu un termen de supraveghere de 4 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată (18 acte materiale) şi fals intelectual în formă continuată (12 acte materiale).

Prin aceeaşi decizie a fost aplicată pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor, pe o durată de 5 ani.

Totodată, inculpatul este obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o durată de 120 de zile, la o instituţie publică din municipiul Reghin. Hotărârea instanţei este definitivă”, a arătat DGA Mureş într-un comunicat de presă.

Polițistul cerea bani șoferilor opriți în trafic

Potrivit DGA Mureş, în sarcina inculpatului s-a reţinut faptul că, în perioada 27 noiembrie 2015 – 12 februarie 2016, în calitate de agent de poliţie aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a solicitat şi primit sume de bani sau alte foloase necuvenite, pentru a nu constata şi sancţiona comiterea de către conducătorii auto opriţi în trafic a unor fapte de natură contravenţională.

„Pe tot parcursul procesului penal, inculpatul a recunoscut săvârşirea faptelor şi a colaborat cu organele de cercetare penală, iar în cursul judecăţii a uzat de procedura simplificată a recunoaşterii.

7 agenţi ai Poliţiei Rutiere Reghin, urmăriţi penal pentru infracţiuni de luare de mită

Cu privire la ceilalţi agenţi de poliţie, din cadrul aceluiaşi birou, trimişi în judecată, urmează a se pronunţa instanţa de judecată. Pentru documentarea cauzei penale, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş au fost delegaţi să desfăşoare mai multe acte procedurale care au condus la completarea probatoriului în cauză”, a precizat DGA Mureş.

În anul 2016, şapte agenţi ai Poliţiei Rutiere Reghin, urmăriţi penal pentru infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual şi complicitate la fals intelectual, toate în formă continuată, au fost arestaţi preventiv.

În data de 18 aprilie 2016, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Mureş, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, au efectuat 11 percheziţii, dintre care una la sediul Poliţiei Municipiului Reghin, pentru probarea unor infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual.

Potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii la acea dată de DGA Mureş, în cauză erau vizaţi şapte agenţi de poliţie din cadrul Biroului de Poliţie Rutieră, asupra cărora exista suspiciunea că, din 2015, ar fi pretins şi primit diverse sume de bani de la conducători auto pentru a nu aplica măsurile legale în cazul unor abateri constatate în trafic. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Ministrul Sănătății vrea ca personalul medical să fie testat la intrarea în serviciu

Publicat

alexandru rafila ministrul sanatatii

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, vrea ca personalul medical să fie testat la intrarea în tură pentru a reduce riscul transmiterii virusului SARS CoV-2. În ceea ce privește școlile, acestea rămân deschise în baza algoritmului stabilit cu Ministerul Educației, a precizat Rafila.

Ministrul Alexandru Rafila a anunțat intenția privitoare la testarea cadrelor medicale miercuri, în cadrul unei conferințe de presă.

„Să găsim o soluție astfel încât personalul medic, atunci când intră în serviciu, să beneficieze de testare… au apărut focare”, a spus ministrul Rafila.

Totuși, Alexandru Rafila susține că situația este sub control.

„Nu există motive de panică, important este să respectăm regulile și să încurajăm vaccinarea mai ales în cazul categoriilor la risc”, a adăugat ministrul Sănătății.

Deși numărul cazurile de infectare cu Omicron crește foarte mult, ministrul Sănătății susține că școlile nu se vor închide decât dacă în județul respectiv vor fi ocupate 75% din paturile dedicate bolnavilor COVID.

„Școlile rămân deschise pe baza algoritmului stabilit”

„Școlile rămân deschise pe baza algoritmului stabilit… Ministerul Educației a reînceput programul de testare în școli… mai trebuie lucrat astfel încât testele să fie efectuate corect”, a precizat Rafila.

El le-a cerut părinților copiilor care au simptome să nu-i trimită la școală pentru a evita răspândirea virusului.

(sursa: Mediafax)

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe