ACTUALITATE
Tânără de 34 de ani, care acționa în municipiul Botoșani, a fost reținută pentru furt

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Potrivit unui studiu guvernamental, aproximativ 11% din populația Indiei suferă de diabet, cifră care depășește estimările anterioare. De asemenea, studiul indică faptul că afecțiuni precum hipertensiunea arterială și obezitatea sunt mult mai răspândite în această țară decât se credea inițial, conform informațiilor furnizate de Reuters.
Studiul, realizat în rândul a peste 113.000 de persoane, a constatat, de asemenea, că în jur de 15% dintre indieni suferă de pre-diabet şi aproximativ 35% sunt hipertensivi. Studiul a fost condus între octombrie 2008 şi decembrie 2020 în 31 de state şi teritorii indiene.
„Este destul de evident din rezultatele studiului că un procent semnificativ din populaţia Indiei prezintă un risc de boli cardiovasculare şi alte complicaţii pe termen lung”, a declarat R.S. Dhaliwal, şeful diviziei pentru boli netransmisibile din cadrul Consiliului Indian pentru Cercetări Medicale (ICMR), într-un comunicat.
ICMR, care a finanţat studiul, estimează că în India – ţara cu cea mai mare populaţie din lume – trăiesc 101 milioane de persoane care suferă de diabet, cu 36% mai mult decât estimarea de 74,2 milioane de persoane pentru anul 2021 făcută de Federaţia Internaţională de Diabet.
Guvernul indian afirmă că dietele nesănătoase, lipsa activităţii fizice, precum şi consumul nociv de alcool şi tutun sunt factorii care stau la baza creşterii numărului de cazuri de diabet.
Ministrul sănătăţii din India a declarat luna trecută că „stilul de viaţă al unei mari părţi a populaţiei a devenit mai sedentar decât înainte” şi că povara bolilor metabolice este în creştere.
În SUA, Comisia Naţională de Îngrijiri Clinice a estimat că aproximativ 11% din populaţia americană suferă de diabet. Agerpres
ACTUALITATE
Casa de Pensii Botoșani, anunț pentru pensionarii care încasează pensia în conturi bancare. Când vor intra banii în această lună

ACTUALITATE
Papa Francisc se recuperează după intervenția chirurgicală: Starea sa este bună, conform Vaticanului

Vaticanul a anunțat vineri că Papa Francisc se simte bine după a doua noapte petrecută în spital în urma intervenției chirurgicale suferite miercuri pentru tratarea unei hernii abdominale, care a fost cauzată de o intervenție chirurgicală din 2021, conform informațiilor furnizate de DPA.
Liderul Bisericii Catolice a suferit o intervenţie chirurgicală sub anestezie generală la Spitalul Gemelli din Roma. Aceasta „a durat trei ore şi s-a desfăşurat fără complicaţii”, a indicat Vaticanul într-un comunicat emis miercuri seară.
Intervenţia chirurgicală a constat într-o laparotomie (incizie în abdomen) şi plasarea unei proteze, din cauza unei hernii abdominale.
Joi, la o zi după operaţie, purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, a relatat că starea generală de sănătate a suveranului pontif în vârstă de 86 de ani era bună. Semnele sale vitale erau stabile şi i se administra hrană lichidă.
Papa Francisc şi-a exprimat recunoştinţa pentru numeroasele urări şi rugăciuni transmise pentru recuperarea sa.
De asemenea, pontiful a vorbit la telefon cu o femeie al cărei fiu, Miguel Angel, a fost botezat de către papă la sfârşitul lunii martie în timpul unei internări la spitalul din nord-vestul Romei.
UPDATE: Papa Francisc, spitalizat la Roma, şi-a reluat activităţile
După micul dejun, Sanctitatea Sa a reînceput să se deplaseze şi şi-a petrecut cea mai mare parte a dimineţii într-un fotoliu. Acest lucru i-a permis să citească ziarele şi să îşi reia activităţile”, a precizat directorul biroului de presă al Sfântului Scaun, Matteo Bruni, într-un comunicat publicat vineri în jurul prânzului.
„Echipa medicală ne-a informat că tabloul clinic se îmbunătăţeşte progresiv şi că evoluţia post-operatorie este corespunzătoare”, a adăugat el.
Papa Francisc a fost operat miercuri sub anestezie generală, timp de trei ore, pentru absorbirea unor „aderenţe” dureroase de pe peretele abdominal, consecinţe ale operaţiei sale la colon din iulie 2021.
Suveranul pontif va trebui să petreacă mai multe zile la cel de-al zecelea etaj al unei clinici medicale supranumite „spitalul papilor”, în aceeaşi rezervă care a fost utilizată de mai multe ori şi de Ioan Paul al II-lea. Audienţele suveranului pontif au fost anulate până pe 18 iunie.
Operat la unul dintre plămâni la vârsta de 21 de ani şi afectat de probleme la şolduri şi genunchi, papa Francisc a fost constrâns cu regularitate să îşi relaxeze agenda de lucru din cauza problemelor sale de sănătate.
La sfârşitul lunii martie, liderul de la Vatican a fost din nou internat la Spitalul Gemelli din Roma din cauza unei infecţii respiratorii, care a necesitat un tratament cu antibiotic timp de trei zile.
Agerpres
