Connect with us

EVENIMENT

Tânără dezbrăcată, găsită moartă lângă un hotel din București. Era de profesie medic veterinar

PublicatO tânără în vârstă de 29 de ani, de profesie medic veterinar, a fost găsită moartă și complet dezbrăcată, noaptea trecută, lângă un hotel din București, informează ziarul Alba24.ro.

La puțin timp după miezul nopții, oamenii din zonă au fost alertați după ce au văzut o tânără întinsă pe jos, chiar lângă bloc din apropierea hotelului.

O tânără care trecea prin zonă a crezut inițial că e vorba despre o păpușă, însă când s-a apropiat a văzut că tânăra era grav rănită și a sunat la numărul unic de urgență 112.

Un echipaj SMURD s-a deplasat la fața locului, însă a fost prea târziu.

Medicii au încercat în zadar să o resusciteze pe tânără timp de câteva zeci de minute.

Fata în vârstă de 29 de ani era complet dezbrăcată și ar fi căzut de la etajul blocului din apropiere.

Trupul neînsuflețit al tinerei a fost transportat la morgă pentru necropsie, expertiză care va stabili cauza exactă a morții.

Între timp, polițiștii au deschis o anchetă și continuă cercetările pentru a afla dacă tânăra s-a sinucis sau dacă a fost aruncată ori împinsă de la etaj.

Sursă: observator.tv, Alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Vânzare record de 615.000 de dolari pentru o pereche de ghete Air Jordan 1

Publicat

O pereche de ghete Air Jordan 1 a fost vândută la licitaţie cu suma de 615.000 de dolari, a anunţat joi casa Christie’s, înregistrând un record pentru cei mai scumpi pantofi de sport din istorie, la aproape trei luni după un record stabilit pentru un model similar, relatează vineri agenţia AFP.

Aceste ghete, de culoare roşu cu alb şi cu semnul negru ”swoosh” (virgula Nike) reprezentative pentru celebrul model Air Jordan 1 Chicago, au fost purtate în timpul unui meci amical disputat la 25 august 1985 la Trieste, în Italia.

Într-un turneu promoţional pentru Nike, Michael Jordan a îmbrăcat maioul Stefanel Trieste, una dintre echipele italiene din prima divizie, în meciul contra Juve Caserta, pe care l-a terminat cu 30 de puncte.

Acest meci este însă cunoscut îndeosebi pentru o acţiune precisă, în care apărătorul american a zburat la sfârşitul contraatacului într-un slam dunk care a fărâmat panoul de plexiglas. Un fragment din acesta a rămas în pantoful stâng, potrivit Christie’s, care a estimat iniţial valoarea perechii la suma de 650.000 – 850.000 dolari la data la care aceasta a fost scoasă la vânzare, la 30 iulie.

O altă pereche de Air Jordan 1 purtată într-un meci de jucătorul legendar a fost vândută la mijlocul lunii mai cu 560.000 de dolari la casa Sotheby’s. Un record care a durat doar trei luni pentru o pereche de pantofi sport.

Fostul superstar NBA, Michael Jordan, era deja unul dintre cei mai populari sportivi din lume, dar recenta difuzare de către ESPN a documentarului-fluviu în zece părţi ”The Last Dance” l-a readus recent în prim plan, la 17 ani de la retragerea din activitatea sportivă.

De atunci, toate obiectele de colecţie asociate lui ”MJ”, de la maiouri până la pantofi, sunt la mare căutare.

De nişă până de curând, încălţămintea sportivă a crescut în popularitate în ultimii ani, odată cu o nouă generaţie de colecţionari.

În total, dintre cele unsprezece perechi de ghete Air Jordan purtate în meciuri sau deţinute de jucătorul care le-a oferit în cadrul acestei vânzări online, nouă au fost cumpărate, cu o sumă totală de 931.875 de dolari.

Air Ship, modelul purtat de Michael Jordan la începutul primului său sezon profesionist, în 1984, înainte de lansarea Air Jordan 1, nu şi-a găsit cumpărător. Valoarea acestei perechi a fost estimată între 350.000 şi 550.000 de dolari. AGERPRES

 

Sursa foto: christies.com

Citește mai departe

EVENIMENT

Majoritatea județelor din România, incluse în zona roșie din Belgia. Cetățenii care vin din aceste zone, obligați să intre în izolare și să efectueze un test SARS-CoV-2

Publicat

Autorităţile belgiene au revizuit condiţiile de acces pentru persoanele care se deplasează în acest stat din România. Astfel, începând din 14 august, majoritatea zonelor României sunt incluse în zona roșie în Belgia, iar persoanele care ajung în Belgia din aceste zone sunt obligate să intre în autoizolare și să efectueze un test molecular (tip PCR) pentru depistarea infecţiei cu COVID-19.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, ”În continuarea informaţiilor referitoare la condiţiile de intrare pe teritoriul Regatului Belgiei, Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile belgiene au revizuit condiţiile de acces pentru persoanele care se deplasează în acest stat din România.

Conform noilor măsuri, începând cu data de 14 august a.c., o serie de judeţe din România au fost incluse în zona roşie. Astfel, începând de azi, în zona roşie sunt incluse următoarele zone/judeţe din România:

– Bucureşti-Ilfov (Bucureşti, Ilfov);
– Nord-Vest (Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare, Sălaj);
– Nord-Est (Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui).

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că în zona roşie sunt incluse din data de 1 august şi următoarele zone/judeţe:
– Centru (Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu);
– Sud-Est (Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea, Vrancea);
– Sud-Muntenia (Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Teleorman);
– Sud-Vest Oltenia (Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea).

Toate persoanele care sosesc în Regatul Belgiei din regiunile incluse în zona roşie trebuie să intre în autoizolare şi să efectueze un test molecular (tip PCR) pentru depistarea infecţiei cu COVID-19.

Testul este efectuat de autorităţile belgiene, la sosirea în această ţară. Călătorii sunt rugaţi să contacteze medicul curant, respectiv un medic de familie, care dispune testarea.

Conform informaţiilor comunicate de autorităţile belgiene, măsura autoizolării şi testarea sunt în competenţa autorităţilor regionale.

Doar patru județe din România sunt incluse în zona portocalie

Celelalte judeţe ale României – Arad, Caraş-Severin, Hunedoara, Timiş – rămân incluse în zona portocalie

Totodată, MAE reaminteşte că persoanelor care intră în Belgia din state/regiuni incluse în zona portocalie, autorităţile belgiene le recomandă să se adreseze medicului în vederea efectuării testării şi autoizolării la domiciliu.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează că, începând cu data de 1 august a.c., toate persoanele care intră în Regatul Belgiei sunt obligate să completeze anterior intrării pe teritoriul belgian formularul Passenger Locator Form, care poate fi accesat online la: https://travel.info-coronavirus.be/fr/public-health-passenger-locator-form , fiind exceptate persoanele care călătoresc pe alte rute decât aeriană sau navală şi care rămân pe teritoriul Belgiei pentru maximum 48 de ore (inclusiv în scopul tranzitului), precum şi persoanele a căror călătorie în afara Regatului Belgiei nu depăşeşte 48 de ore.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Autoritățile din Grecia s-au răzgândit. Transportatorii de mărfuri NU mai trebuie să prezinte test negativ pentru SARS-CoV-2

Publicat

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că autoritățile din Grecia a renunțat la obligativitatea transportatorilor de mărfuri de a prezenta un test negativ pentru SARS-CoV-2.

Potrivit unui comunicat al MAE, ”îN continuarea precizărilor transmise joi, 13 august 2020, referitoare la decizia Greciei de a extinde aplicarea măsurii de prezentare a unui test molecular negativ pentru infecţia cu SARS-CoV-2, prelevat cu 72 ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene, pe cale terestră şi maritimă, tuturor categoriilor de persoane, vineri, 14 august, autorităţile elene au revenit asupra anumitor prevederi din dispoziţia respectivă.

Astfel, autorităţile elene au anunţat că tranzitul camioanelor pentru transportul de mărfuri este posibil prin toate punctele de control ale frontierelor terestre ale Republicii Elene, fără a necesita deţinerea unui test molecular negativ pentru infecţia cu SARS-CoV-2.

Această nouă modificare vizând condiţiile de acces pentru transportatorii de marfă a fost posibilă inclusiv urmare demersurilor efectuate, în regim de urgenţă, de către Ministerul Afacerilor Externe, în plan bilateral şi la nivelul Comisiei Europene având în vedere necesitatea respectării recomandărilor acesteia referitoare la culoarele verzi de transport.

Testul negativ este, însă, în continuare OBLIGATORIU pentru toate celelalte categorii de persoane care călătoresc în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe atrage însă atenţia că reglementările privind obligativitatea prezentării acestui test rămân în vigoare pentru toate celelalte categorii de persoane care călătoresc în Grecia. Toate aceste măsuri sunt valabile până la data de 31 august 2020.

MAE reaminteşte că testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate din ţara de origine, iar certificatele trebuie să fie prezentate în limba engleză şi să conţină numele şi prenumele persoanei testate, precum şi seria şi numărul cărţii de identitate sau ale paşaportului persoanei respective.

Prezentarea unui certificat care să ateste rezultatul negativ al testului COVID-19 nu exclude procedura testării aleatorii şi nici completarea formularului electronic PLF/Passenger Locator Form şi prezentarea codului QR. Formularul este disponibil, în limba engleză, la adresa: https://travel.gov.gr, unde sunt disponibile şi condiţiile de călătorie valabile pentru această perioadă.

Citește mai departe

EVENIMENT

ANPC a fost alertată prin sistemul european RAPEX despre un gel dezinfectant neconform, produs în Turcia

Publicat

Vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Valentina Veronica Mitran Piticu, a declarat vineri, la Constanţa, că instituţia a fost alertată, printr-o notificare transmisă de Danemarca, despre faptul că pe piaţa europeană se comercializează un gel dezinfectant neconform, produs în Turcia.

Conform reprezentantei ANPC, prin sistemul de alerta rapida al Comisiei Europene – RAPEX a fost primită o alertă despre un gel dezinfectant neconform produs în Turcia, care ar conţine metanol în concentraţie de peste 11%, urmând să fie realizate verificări specifice pentru a se determina dacă acest produs a intrat şi pe piaţa românească.

“Informaţia despre gelul dezinfectant respectiv a venit prin sistemul de alerta rapida al Comisiei Europene / RAPEX şi este pusă ca alertă de către Danemarca. Produsul este cu origine Turcia, o să-l verificăm, noi încă nu l-am găsit pe piaţă. E pus doar pe alertă, ştim de existenţa lui. S-ar putea să existe, dar trebuie să-l găsim efectiv, cu tematica de control trebuie plecat efectiv pe teren şi văzut unde există el, deocamdată abia a fost primit pe alert. Substanţa periculoasă la acest gel este metanolul, care are concentraţie de 11,6 %”, a precizat vicepreşedintele ANPC.

În context, directorul general al ANPC, Paul Anghel, a susţinut şi el că vor fi făcute verificări temeinice pe piaţa, pentru a identifica dacă gelul neconform a fost importat şi în România.

“Există un site al UE şi un raport săptămânal. În rapoartele săptămânale, mai ales în ultima perioadă, exista foarte multe alerte în ceea ce priveşte măştile faciale, fie că vorbim despre cele de protecţie sau măştile medicale sau orice alt tip. În ultima perioadă, statele membre au anunţat cu privire la alte produse care au fost considerate neconforme şi gelul respectiv face parte din aceeaşi categorie. În urma acestui apel al Danemarcei, noi ne vom sesiza şi vom face verificări în teren pentru a vedea dacă pe piaţa naţională au intrat aceste loturi de produse, şi dacă au intrat, cât din ele s-a vândut şi ce pericol reprezintă”, a subliniat Paul Anghel.

AGERPRES

Citește mai departe