Connect with us

EVENIMENT

Tânăra din Arad care s-a aruncat în Mureș, vizitată de jandarmul care a salvat-o. ”Singurul lucru de care am nevoie, este să știu că fata e bine

Publicat

Unul dintre jandarmii din Arad care a sărit în Mureș, săptămâna trecută, pentru a salva o tânără care a încercat să se sinucidă, se numește Andrei și are 32 de ani. MAI povestește pe Facebook că Andrei nu și-a făcut doar datoria de salvator, ci a fost tot timpul interesat de starea fetei, iar după două zile chiar a vizitat-o la spital.

CITEȘTE ȘI: VIDEO/ Femeie din Arad salvată de jandarmi, după ce a încercat să se sinucidă aruncându-se în Mureș

Reprezentanții MAI au descris, într-o postare pe Facebook, intervenția lui Andrei:

„Andrei are 32 de ani. De înotat, înoată ca toți oamenii, fără a avea pregătire de specialitate.

Însă, pe data de 28 noiembrie și-a riscat propria viață pentru a salva de la înec o tânără care încerca să se sinucidă.

Deși apa era extrem de rece și foarte adâncă, acesta și-a dat jos imediat echipamentul de protecție și s-a aruncat în râul Mureș.

După câteva minute a adus victima la mal, unde a fost preluată de colegii săi.

– Ești ok, Andrei?
– Îmi este foarte frig!
– Mergi la mașină, avem o pătură acolo! Vezi că am lasat căldura pornită.
– Aveți grijă de fată. Eu sunt în regulă, trăiesc… important e să trăiască și ea!

Deși a ajuns la spital având 35 de grade temperatura corpului, Andrei a întrebat tot timpul de starea de sănătate a celei salvate”.

După două zile, jandarmul a mers să o viziteze pe tânără la spital, să se asigure că este bine, fiind primit cu căldură și recunoștință de toată familia ei.

Sâmbătă de dimineață, Andrei a intrat în Spitalul Județean de Urgență Arad.

– Aș vrea să ajung la terapie intensivă. Îmi puteți spune unde este?
– Sigur. Luați liftul și mergeți la etajul 2.

În fața salonului erau zece persoane care așteptau. Andrei s-a apropiat de acestea.

– Bună dimineața! Nu vă supărați, vreau să vizitez și eu pe cineva. Cum se procedează?

O femeie mai în vârstă l-a privit atent, apoi s-a întors către cea de lângă și i-a spus ceva la ureche. Andrei nu a auzit decât – „El este!”, apoi femeia s-a ridicat emoționată în picioare.

– Dumneavoastră sunteți cel care a intrat în apă după fata mea!
– Eu sunt! Am venit să văd cum se simte.
– Domnule, nu am cuvinte să vă mulțumesc! Mi-am dorit foarte mult să vă cunosc. Și nu numai eu. Ei sunt bunicii, acolo sunt verișorii, iar el este prietenul fetei mele. Cu toții vă mulțumim din suflet pentru ce ați făcut. Fără dumneavostră fata mea n-ar mai fi fost…

Au venit cu toții în jurul lui Andrei să-i mulțumească.

– Știți, suntem oameni simpli, dar vrem să facem și noi ceva pentru dumneavoastră. Aveți nevoie de ceva?
– Și eu sunt tot un om simplu. Singurul lucru de care am nevoie este să știu că fata e bine. Atât!”, se arată în postarea Ministerul Afacerilor Interne.

La final, jandarmul a fost felicitat de colegi și pe această cale: „Să ne trăiești, Andrei! Pentru noi ești un EROU! Îți mulțumim!”.

Pentru gestul de curaj jandarmul Andrei Scorţar a primit diploma „Arădeni cu care ne mândrim”.

„Felicitări pentru atitudinea care a mers dincolo de profesionalism, vorbim despre omenie şi curaj. Gestul tinerilor jandarmi arădeni a produs o emoţie pozitivă în societate. Am primit zeci de mesaje de ieri până azi, arădenii îmi spuneau – haide, merită diploma «Arădeni cu care ne mândrim». Aşa este, merită felicitări şi aprecierea noastră întreaga echipă de salvatori, cu un plus pentru Andrei care a înotat până în mijlocul Mureşului, nu a aşteptat echipe specializate. O comunitate adevărată creşte prin astfel de gesturi. Sper din tot sufletul ca tânăra mamă să se însănătoşească şi să îşi revină din şocul care a împins-o spre un gest disperat”, a declarat Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO: Cum a început să joace șah Vlad Stan, micul șahist din Câmpeni. A fost surpriza Campionatului Național de ”Dezelgări”

Publicat

video: cum a început să joace șah vlad stan, micul

Pe o tablă de șah, în studioul alba24.ro, Vlad Stan a rezolvat un studiu la șah-dezlegări. Și-a sacrificat toate piesele de pe tablă pentru a duce regele într-o poziție în care nu poate fi mutat. Un studiu simplu din câte se pare pentru un șahist, doar că Vlad are șapte ani. 

Are șapte ani este în clasa I, elev în Câmpeni și mai nou, medaliat cu aur la Campionatul Național de Șah pentru juniori. A obținut medalia de aur la proba de dezlegări.

Cu medalia de aur…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

„U” Cluj – Poli Iași, 1-0. „Șepcile roșii” obțin victoria și se depărtează la opt puncte de locurile de baraj

Publicat

popa u e1713973901465.jpg

„U” Cluj și Poli Iași s-au întâlnit, miercuri, pe Cluj Arena, în etapa a 6-a din play-out-ul Superligii României. Clujenii s-au impus pe teren propriu și încheie seria de înfrângeri, reușind să se îndepărteze la opt puncte de locurile care duc la baraj.

Echipele de start

„U” Cluj: Gertmonas – Oancea, Masoero, Thalisson Kelven, Chipciu – Silaghi, Simion, Bic, Roger – Roguljic, Popa

REZERVE: Gorcea, Chirilă – Anselmo, Chinteș, Doukoure, Gheorghe,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Start Up Nation 2024. Noutățile programului de finanțare. Categoriile de români care vor putea primi 250.000 de lei de la stat

Publicat

start up nation 2024. noutățile programului de finanțare. categoriile de

Start Up Nation 2024: Ministerul Economiei pregătește condițiile de desfășurare a programului de acordare a sprijinului financiar de minimis pentru înființarea și dezvoltarea de întreprinderi mici și mijlocii. Finanțările sunt adresate tinerilor antreprenori.

Comparativ cu edițiile anterioare, programul este orientat în special către susținerea categoriilor devaforizate de persoane. Cea mai mare parte a bugetului este rezervată regiunilor din țară, în afara zonei…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj. Unitatea medicală a ajuns la cel mai mare număr de medici pe care l-a avut vreodată

Publicat

Șase medici noi la spitalul municipal blaj. unitatea medicală a

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: În ultimele două săptămâni au fost organizate concursuri pentru ocuparea a 6 posturi de medici la Spitalul Municipal Blaj.

Unitatea medicală a ajuns la cel mai mare număr de medici pe care l-a avut vreodată, spun autoritățile locale.

În perioada următoare, vor fi organizate concursuri pentru ocuparea următoarelor posturi: un medic diabetolog și 2 medici pediatri.

În urma rezultatelor obținute la concursuri, la unitatea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe