Connect with us

EVENIMENT

Țara care anunță un focar al unei boli intestinale neidentificate

Publicat

holera

Coreea de Nord a raportat joi izbucnirea unui focar al unei boli intestinale neidentificate într-o regiune agricolă, o presiune suplimentară asupra acestui stat izolat, care se confruntă cu o penurie alimentară cronică şi cu un val de infectări COVID-19, informează Reuters.

Liderul Kim Jong Un a trimis miercuri medicamente în oraşul-port Haeju din vestul ţării pentru a veni în sprijinul pacienţilor care suferă din cauza acestei ”epidemii acute enterice”, a precizat agenţia de ştiri KCNA fără să precizeze numărul persoanelor afectate sau să identifice boala.

Termenul enteric se referă la tractul gastrointestinal.

”(Kim) a subliniat nevoia de a controla epidemia cât de curând posibil adoptând măsuri adecvate pentru a carantina cazurile suspecte astfel încât să-i limiteze complet transmiterea şi de a confirma cazurile prin examinare epidemiologică şi teste ştiinţifice”, a spus KCNA.

 

Țara care anunță un focar al unei boli intestinale neidentificate: ar putea fi de holeră sau febră tifoidă

Un oficial din cadrul Ministerului Reunificării din Coreea de Sud care se ocupă de afacerile inter-coreene a spus că guvernul monitorizează focarul, care ar putea fi de holeră sau febră tifoidă.

Focarul epidemic a apărut când deja Coreea de Nord se confruntă cu un prim val de infectări cu COVID-19. Statul a declarat stare de urgenţă luna trecută pe fundalul temerilor legate de lipsa vaccinurilor şi a produselor medicale.

Agenţia de spionaj din Coreea de Sud a informat anterior legislatorii că boli care se răspândesc pe calea apei, cum ar fi febra tifoidă, erau deja larg răspândite în Coreea de Nord înainte de anunţarea epidemiei de coronavirus.

”Bolile intestinale cum ar fi febra tifoidă şi shigeloza nu sunt deosebit de noi în Coreea de Nord, dar ce este cu adevărat problematic este apariţia acestora într-un moment când ţara se luptă deja cu COVID-19”, a spus profesorul Shin Young-jeon, de la Facultate de Medicină a Universităţii Hanyang din Seul.

Țara care anunță un focar al unei boli intestinale neidentificate: temeri referitoare la un posibil impact asupra penuriei alimentare

Coreea de Sud este dispusă să colaboreze cu cea de Nord pentru a stăvili epidemia, dar autorităţile de la Phenian nu au răspuns la niciuna dintre ofertele de dialog, inclusiv o propunere anterioară a Seulului de a oferi vaccinuri anti-COVID-19, a spus un alt oficial din cadrul Ministerului Reunificării.

Provincia South Hwanghae, unde este localizat Haeju, este cea mai importantă regiune agricolă din Coreea de Nord, ceea ce stârneşte temeri referitoare la un posibil impact asupra penuriei alimentare care afectează ţara.

Deşi posibilitatea răspândirii infecţiei prin recolte pare redusă, autorităţile vor dezinfecta sursele de apă întrucât există probabilitatea ca boala să se transmită pe calea apei, a spus Eom Joong-sik, un expert în boli infecţioase din cadrul Gil Medical Center al Universităţii Gachon.

Phenianul a anunţat zilnic numărul pacienţilor cu febră fără să specifice că au COVID-19, cel mai probabil din cauza unei lipse a kiturilor pentru testare. Experţii suspectează totodată subraportarea numărului pacienţilor în presa controlată de stat.

Coreea de Nord a raportat joi alte 26.010 de persoane care prezintă simptome de febră, numărul total al pacienţilor ”cu febră” înregistrat pe teritoriul ţării de la sfârşitul lui aprilie ajungând la aproape 4,56 milioane. Bilanţul deceselor asociate focarului este de 73.

Deşi Coreea de Nord a anunţat că epidemia de COVID-19 pare să se diminueze, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a pus sub semnul întrebării declaraţiile Phenianului făcute la începutul acestei luni, susţinând că de fapt situaţia se înrăutăţeşte. AGERPRES

Sursă foto: CSID

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Centru de zi pentru copii, la Cugir. Investiție de peste 1,9 milioane de lei pentru reabilitarea și dotarea unei clădiri din oraș

Publicat

centru de zi pentru copii, la cugir. investiție de peste

Centru de zi pentru copii, la Cugir. O clădire din orașul Cugir urmează să fie transformată în curând, printr-o investiție de peste 1,9 milioane de lei, într-un Centru de zi pentru copii, proiect care urmărește prevenirea separării copiilor de familie. 

Direcția de Asistență Socială Cugir a lansat pe 3 aprilie, în SEAP, o licitație pentru execuția de lucrări pentru obiectivul „Centru de zi pentru copii Cugir – Un pas cu SPAS”.

Valoarea totală estimată a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Incendiu la un depozit de materiale de construcții în Cămărașu. De la ce au pornit flăcările

Publicat

ince1.jpg

Pompierii din cadrul Detașamentului Dej au intervenit joi noaptea pentru stingerea unui incendiu în localitatea Cămărașu.

La fața locului s-a deplasat imediat echipajul de la Punctul de Lucru Mociu, iar forțele au fost suplimentate cu două autospeciale de la Punctele de Lucru Jucu, respectiv Gherla.

Incendiu la un depozit de materiale de construcții în Cămărașu

Flăcările au cuprins un depozit de materiale de construcții. Potrivit pompierilor, iuncendiul s-a…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Agenția pentru Protecția Mediului va fuziona cu Agenția pentru Arii Naturale Protejate. Cum se va numi noua agenție

Publicat

agenția pentru protecția mediului va fuziona cu agenția pentru arii

Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) va fuziona cu Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP), potrivit unui proiect de hotărâre aprobat joi de Guvern. Astfel, va rezulta Agenția Națională pentru Mediu și Arii Protejate (ANMAP), care va fi condusă de un secretar de stat.

Potrivit Executivului, numărul total al posturilor se va reduce cu 371, astfel încât, la nivel național și județean agenția va funcționa cu 2.001 posturi.

În prezent, Agenţia…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Emil Boc, mesaj la Bruxelles: Europa nu trebuie să aleagă între apărare și coeziune. Trebuie să le facem pe amândouă

Publicat

boc bxl.jpg

Primarul Emil Boc, vicepreședinte al Comitetului European al Regiunilor, i-a transmis, joi, la Bruxelles, un mesaj comisarului european Raffaele Fitto, care este vice-președinte executiv pentru Coeziune și Reforme, în contextul discuțiilor privind alocarea a sute de miliarde de euro pentru înarmarea europeană.

”Aceste priorități sunt reale și trebuie finanțate!

Dar, politica de coeziune nu poate fi întotdeauna un depozit de bani pentru noi și noi priorități!

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe