Connect with us

ACTUALITATE

Franța redeschide discotecile şi autorizează reluarea concertelor cu spectatori

Publicat

Începând de miercuri, dansul în discoteci, consumul unor băuturi alcoolice în baruri şi participarea spectatorilor la concerte vor fi activităţi care vor fi din nou permise în Franţa, informează AFP.

În contextul în care Belgia va aştepta până vineri şi Germania până pe 4 martie pentru a-şi redeschide cluburile şi discotecile, Franţa, care speră să se apropie de finalul celui de-al cincilea val al pandemiei cauzat de varianta Omicron, va permite acestor stabilimente – rămase închise din 10 decembrie – să primească din nou clienţi.

„Vom lucra din nou în acest weekend”, a declarat Mathieu Lebrun, administratorul discotecii Le Milton din oraşul Baudre din vestul Franţei.

„Vom putea să trăim din profesia noastră, ne place noaptea şi să îi distrăm pe oameni. Suntem uşuraţi să vedem că epidemia regresează considerabil, suntem fericiţi să revenim aproape de o viaţă normală. Unii dintre clienţii noştri sunt atât de bucuroşi, încât şi-au luat concedii pentru a sărbători acest moment patru nopţi la rând”, a adăugat el.

După aproape doi ani de la începutul pandemiei de COVID-19 şi într-o perioadă în care Guvernul de la Paris intenţionează să anuleze obligativitatea de prezentare a paşaportului de vaccinare la sfârşitul lunii martie sau începutul lunii aprilie – după modelul Israelului, Angliei şi Danemarcei -, graţie unei „ameliorări nete” a situaţiei sanitare din Franţa, mai multe dintre restricţiile anti-COVID-19 vor dispărea începând de miercuri.

De miercuri, dispar mai multe restricții

Astfel, pentru francezi va fi din nou posibil să mănânce pop-corn într-un cinematograf, un sandvici pe stadion sau într-un tren şi să bea un pahar de vin în picioare la tejgheaua unui bar.

Ministrul delegat al Turismului, Jean-Baptiste Lemoyne, a salutat „profesionalismul şi seriozitatea reprezentanţilor industriei distracţiilor nocturne, unul dintre cele mai afectate sectoare de activitate, cu 18 luni de închidere în doi ani de criză, un sector care au fost un pionier în controlarea paşaportului sanitar”. „Pentru a-l cita pe Stromae: ‘Alors on danse!'”, a adăugat ministrul francez.

Cât despre reluarea concertelor cu spectatori în picioare, această măsură este afectată de „multe incertitudini”, a nuanţat Daniel Colling, preşedintele societăţii care administrează sălile de spectacole Zenith din Paris, Nantes şi din Toulouse.

„Au existat atât de multe amânări, că acum avem cu 20% mai multe spectacole programate în 2022. Însă vreau să temperez acest elan: riscăm să obţinem încasări mai mici, pentru că spectacolele nu au un grad de frecventare aşa cum ar trebui. Observăm o scădere cu 20%-25% şi până la 30% a numărului de spectatori pentru anumite spectacole”, a precizat el.

„De asemenea, există mai multe cazuri de ‘no show’, adică spectatori care au cumpărat bilete, dar care nu vin la spectacole de teama virusului”, a adăugat Daniel Colling.

Guvernul francez a lansat marţi o campanie de sensibilizare împotriva GHB, supranumit „drogul violatorului”, prin afişe şi pliante difuzate în cluburile de noapte şi care se adresează profesioniştilor din această industrie şi victimelor acestei practici.

„Drogat (ă) împotriva voinţei tale”, este sloganul publicat pe unul dintre afişele campaiei, cu litere albe pe un fond portocaliu, ce vor fi distribuite în discotecile şi barurile de noapte înscrise în Uniunea meseriilor şi industriilor din sectorul hotelăriei (UMIH).

Afişele menţionează posibilitatea victimelor de a iniţia discuţii individualizate şi anonime „cu un jandarm sau cu un poliţist special pregătit” pentru astfel de situaţii. AGERPRES

Citește Romania24.ro pe Google News.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Atelier de încondeiat ouă la Mihălășeni. ,,Profesor” a fost meșterul popular Maria Ursulean

Publicat

fb img 1714146489852 1000x600.jpg

Publicitate

Joi, Centrul de Creatie Botosani a desfășurat un alt atelier de încondeiat ouă, de această dată în parteneriat cu Parohia Mihălășeni.

Meșterul popular Maria Ursulean din Bucecea i-a sprijinit pe micuții participanți să deslușească tainele încondeierii ouălor.
,,Mulțumim și celor patru tinere din Bucecea care au ajutat la desfășurarea atelierului!
Mulțumim frumos părintelui Petru Hrițac pentru invitație și ospitalitate, cadrelor didactice prezente, grupului vocal din Mihălășeni care ne-a încântat cu câteva cântări religioase și îi felicităm pe toți copiii care au participat la atelier!” , au transmis oficialii Centrului de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

,,Sacrul în artă”, expoziție la Muzeul Ștefănești

Publicat

fb img 1714127943595 1000x600.jpg

Publicitate

Muzeul Judetean Botosani, Secția de Artă Plastică – Etnografie organizează expoziția intitulată „Sacrul în artă”.

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a unui număr de 13 icoane din patrimoniul etnografic al Muzeului Județean Botoșani, precum și a lucrărilor semnate de artiștii vizuali Anca și Alina Albătoaie, Constantin Livadaru, Florin Grosu, Bebe Hetriuc, Ioana-Gina Poleac, Liviu Șoptelea, Cristina Turiceanu, Marius Vatamanu și Karmen Zaharia. Expoziția, etalată la #Muzeul „#Ștefan_Luchian”…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

14 mai, ultima zi în care se mai pot face înscrieri la școala de agenți de poliție în 2024. Acte, calendar, condiții candidați

Publicat

academia de politie.jpg

Publicitate

Școala de Agenți de Poliție a anunțat că până pe 14 mai, cei interesați să devină agenți de poliție sunt invitați să trimită cereri de înscriere. Există un total de 1880 de locuri disponibile la cele trei școli postliceale. Procesul de admitere are loc în perioada aprilie – iulie, relatează alba24.ro. Cererile de înscriere trebuie trimise la inspectoratele de poliție județene, în funcție de domiciliu.

Înscrierile se fac doar electronic (cerere de înscriere trimisă prin e-mail la IPJ, compartiment resurse umane) până în 14 mai. Apoi, până în 21 mai se depun actele pentru dosarele de recrutare, tot la inspectoratele de poliție.

Proba…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Amenzi pentru șoferi depistați cu microbuzul ticsit cu călători

Publicat

maxi 696x555 1.jpg

Publicitate

În cadrul activităților desfășurate a fost verificată legalitatea transportatorilor de persoane, prilej cu care au fost depistate două microbuze de transport călători, care aveau peste 22 de persoane, respectiv peste 16 persoane în plus față de numărul de locuri.

 

Cei doi conducători auto au fost sancționați contravențional cu amendă în cuantum de 8.000 de lei fiecare, iar persoanele care erau în plus au coborât și au așteptat un nou transport pentru a se deplasa la destinație.

Publicitate

Fotografie cu caracter ilustrativ


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe