Connect with us

ACTUALITATE

‘Tăranul sărac’din Vrancea, la vot cu ‘bici-grapa’ pe care o va dona europarlamentarilor pentru a se deplasa mai uşor în ţară

Publicat

Sursa foto: Facebook

Un fermier din comuna Cîmpineanca, Constantin Crăciun, cunoscut şi sub numele de „Ţăranul sărac”, a mers la vot cu un utilaj tras de o oaie, confecţionat chiar de el, pe care l-a denumit „bici-grapa” şi pe care a anunţat că îl va dona europarlamentarilor, pentru a le oferi posibilitatea de a veni mai des printre alegători.

„Înainte de alegeri am contactat o europarlamentară şi am invitat-o la mine la fermă, să vadă cum muncim şi ce câştigăm noi. Asta a fost înainte de 24 ianuarie. M-a amânat mereu. I-am dat telefon din nou şi mi-a spus: ‘Dacă aţi avea aeroport şi autostrăzi, am veni mai repede’. Şi atunci m-am gândit şi eu să fac acest utilaj. Se numeşte ‘bici-grapa’. Vreau să las această grapă la secţia de vot, ca să aibă şi ei (europarlamentarii – n.r.) cu ce să vină în cinci ani, pentru că cinci ani de zile nu le mai vedem ochii. Când ajung acolo, gata, ne uită. Aş dori pe viitor să facem o întâlnire la Bucureşti, exact peste un an, pe 26 mai. Şi dacă dânşii ne-au chemat azi să votăm, îi invităm şi noi după un an de zile să ne spună exact ce au făcut ei pentru noi timp de un an de zile. O să vedeţi atunci că nu au nimic să ne spună”, a declarat Constantin Crăciun.

„Ţăranul sărac” a ales această modalitate de protest şi pentru a trage un semnal de alarmă asupra faptului că fermierii nu au unde să-şi vândă producţia, deşi, spune el, a cerut sprijinul autorităţilor.

„Degeaba facem noi tone şi tone de grâu şi creştem animale, dacă nu le vindem. Suntem săraci. Eu am o cooperativă înfiinţată de peste 15 ani. Se numeşte ‘Cooperativa Ţăranului Sărac de lux din Uniunea Europeană’. Am cinci membri şi aş fi vrut şi eu să mă extind, să-mi duc produsele să le vând pe piaţă şi nu reuşesc. De 15 ani am profit zero. I-am cerut sprijinul şi domnului ministru (Petre Daea – n.r.), am cerut sprijin la toţi. Degeaba! Degeaba vorbim cu tomatele, cu oaia, cu porcul, cu usturoiul. Dacă nu ne organizăm, nu se face nimic. Tot la marginea străzii stăm şi vindem. Avem lege care spune că în pieţe 40% din producători să fie privaţi, dar tot samsarii, tot ăştia sunt în frunte”, a spus fermierul.

Despre Uniunea Europeană, Constantin Crăciun are idei foarte clare: este un lucru bun, dar „trebuie controlaţi oamenii care se duc acolo”.

„Dacă nu ar fi fost Uniunea Europeană, noi am fi fost încă cu un secol în urmă. Datorită UE ne-am trezit şi noi şi am văzut ce este civilizaţia, WC-ul în casă, apa, tehnologia nouă. UE este un lucru bun, dar îi adună acolo pe toţi românii şi ne uită. Ar trebui nişte legi acolo, să aibă şi europarlamentarii un şef. La ora actuală, ei vin când vor în ţară, pe banii noştri, dar nu ne spun ce au făcut pentru noi. Eu nu ştiu nimic ce au făcut. Decât că toată lumea ne spune că vom lua bani europeni. Oare banii ăia acolo de unde sunt? Să ne spună şi ei: ‘Vom face asta, vom trăi altfel, nu vor mai pleca oamenii din ţară’. E bună Uniunea Europeană, dar trebuie controlaţi oamenii care se duc acolo”, a spus Crăciun.

Constantin Crăciun lucrează în prezent 31 de hectare de teren şi are câteva sute de animale, printre care cinci vaci, 300 de oi şi 200 de găini, dar continuă să îşi spună în continuare „Ţăranul sărac”, pentru că „un ţăran care îşi cultivă produsele dar nu poate să le vândă se numeşte sărac”. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

FOTO. Majoretele din Cluj au făcut valuri în Croaţia. 2.000 de sportivi. Clujencele, pe primul loc. 8 medalii Best Junior

Publicat

majorete 1.jpeg

Micuţele majorete ale Clujului au făcut valuri -şi la propriu, şi la figurat- la Campionatul European din Croaţia. Ele au câştigat mai multe medalii, care au clasat Clujul pe primul loc între oraşe, aşa cum a declarat, pentru Cluj24, Andreea Mateuţ, antrenoarea uneia dintre echipele clujene. Potrivit acesteia, la competiţie au fost peste 2.000 de sportivi din mai multe ţări.

majorete 4

Majoretele din Cluj au făcut valuri în Croaţia

„Echipele de Majorete Best Junior precadete și cadete au obținut intr-un format nou rezultate deosebite la Campionatul European de Majorete din Zadar, Croația sub indrumarea…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Eveniment MEDICAL major găzduit de Clinica Chirurgie I a Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj

Publicat

cancer 2.jpg

În intervalul 29 septembrie – 2 octombrie 2022, Universitatea de Medicină și Farmacie  “Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, Institutul Oncologic “Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca și Societatea Română de Chirurgie și Ginecologie Oncologică organizează cea de-a doua ediție a evenimentului cu participare internațională  The Breast Cancer Surgery International Workshop. 

cancer 6

Ediția din acest an are ca temă Îmbunătățirea rezultatelor prin medicină personalizată și va cuprinde prezentări teoretice, studii de caz și transmisiuni în direct…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Vagonul mocăniței care circula între Alba Iulia și Zlatna va fi restaurat. Cum va arăta și unde urmează să fie expus

Publicat

vagon mocanita 4 scaled e1664443748182 1000x586.jpg

Primăria Alba Iulia vrea să restaureze un vagon de mocăniță, pentru expunerea acestuia în zona în care se află și ultima locomotivă care făcea serviciul pe linia de cale îngustă ce ce făcea legătura cu Zlatna.

De asemenea, odată restaurat, vagonul va putea fi utilizat ca spațiu pentru punct de informare turistică, expozițional sau evenimente de dimensiune restrânsă. 

Primăria Alba Iulia intenționează să expună vagonul de cale ferată îngustă tip B/2, nr. de fabricație 16.586 SZ, ca exponat muzeistic și să îl amenajeze ca spațiu pentru punct…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Vești bune pentru șoferi. Guvernul prelungește compensarea cu 50 de bani la carburanți, până la sfârșitul acestui an

Publicat

pompa statie carburanti benzina motorina alba24 1 1000x600.jpg

Guvernul prelungește, până la sfârșitul anului, compensarea cu 50 de bani la litrul de benzină și motorină, a transmis premierul Nicolae Ciucă, joi, la începutul ședinței de Guvern.

„În ședința de Guvern de astăzi avem mai multe subiecte pe agendă. Dintre cele mai importante doresc să menționez decizia prin care vom prelungi Ordonanța de Urgență prin care compensăm prețul la carburanți.

A fost o decizie care a produs efecte. Am reușit să stabilizăm și chiar să scadă prețul la combustibil, preț care desigur produce efecte pe întreg lanțul și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe