Connect with us

ACTUALITATE

‘Tăranul sărac’din Vrancea, la vot cu ‘bici-grapa’ pe care o va dona europarlamentarilor pentru a se deplasa mai uşor în ţară

Publicat

Sursa foto: Facebook

Un fermier din comuna Cîmpineanca, Constantin Crăciun, cunoscut şi sub numele de „Ţăranul sărac”, a mers la vot cu un utilaj tras de o oaie, confecţionat chiar de el, pe care l-a denumit „bici-grapa” şi pe care a anunţat că îl va dona europarlamentarilor, pentru a le oferi posibilitatea de a veni mai des printre alegători.

„Înainte de alegeri am contactat o europarlamentară şi am invitat-o la mine la fermă, să vadă cum muncim şi ce câştigăm noi. Asta a fost înainte de 24 ianuarie. M-a amânat mereu. I-am dat telefon din nou şi mi-a spus: ‘Dacă aţi avea aeroport şi autostrăzi, am veni mai repede’. Şi atunci m-am gândit şi eu să fac acest utilaj. Se numeşte ‘bici-grapa’. Vreau să las această grapă la secţia de vot, ca să aibă şi ei (europarlamentarii – n.r.) cu ce să vină în cinci ani, pentru că cinci ani de zile nu le mai vedem ochii. Când ajung acolo, gata, ne uită. Aş dori pe viitor să facem o întâlnire la Bucureşti, exact peste un an, pe 26 mai. Şi dacă dânşii ne-au chemat azi să votăm, îi invităm şi noi după un an de zile să ne spună exact ce au făcut ei pentru noi timp de un an de zile. O să vedeţi atunci că nu au nimic să ne spună”, a declarat Constantin Crăciun.

„Ţăranul sărac” a ales această modalitate de protest şi pentru a trage un semnal de alarmă asupra faptului că fermierii nu au unde să-şi vândă producţia, deşi, spune el, a cerut sprijinul autorităţilor.

„Degeaba facem noi tone şi tone de grâu şi creştem animale, dacă nu le vindem. Suntem săraci. Eu am o cooperativă înfiinţată de peste 15 ani. Se numeşte ‘Cooperativa Ţăranului Sărac de lux din Uniunea Europeană’. Am cinci membri şi aş fi vrut şi eu să mă extind, să-mi duc produsele să le vând pe piaţă şi nu reuşesc. De 15 ani am profit zero. I-am cerut sprijinul şi domnului ministru (Petre Daea – n.r.), am cerut sprijin la toţi. Degeaba! Degeaba vorbim cu tomatele, cu oaia, cu porcul, cu usturoiul. Dacă nu ne organizăm, nu se face nimic. Tot la marginea străzii stăm şi vindem. Avem lege care spune că în pieţe 40% din producători să fie privaţi, dar tot samsarii, tot ăştia sunt în frunte”, a spus fermierul.

Despre Uniunea Europeană, Constantin Crăciun are idei foarte clare: este un lucru bun, dar „trebuie controlaţi oamenii care se duc acolo”.

„Dacă nu ar fi fost Uniunea Europeană, noi am fi fost încă cu un secol în urmă. Datorită UE ne-am trezit şi noi şi am văzut ce este civilizaţia, WC-ul în casă, apa, tehnologia nouă. UE este un lucru bun, dar îi adună acolo pe toţi românii şi ne uită. Ar trebui nişte legi acolo, să aibă şi europarlamentarii un şef. La ora actuală, ei vin când vor în ţară, pe banii noştri, dar nu ne spun ce au făcut pentru noi. Eu nu ştiu nimic ce au făcut. Decât că toată lumea ne spune că vom lua bani europeni. Oare banii ăia acolo de unde sunt? Să ne spună şi ei: ‘Vom face asta, vom trăi altfel, nu vor mai pleca oamenii din ţară’. E bună Uniunea Europeană, dar trebuie controlaţi oamenii care se duc acolo”, a spus Crăciun.

Constantin Crăciun lucrează în prezent 31 de hectare de teren şi are câteva sute de animale, printre care cinci vaci, 300 de oi şi 200 de găini, dar continuă să îşi spună în continuare „Ţăranul sărac”, pentru că „un ţăran care îşi cultivă produsele dar nu poate să le vândă se numeşte sărac”. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

„Bișnițar” din Piața mare din municipiul Botoșani, aspru amendat de polițiști după ce l-au prins cu țigări

Publicat

tigari.jpg

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani- Biroul de Ordine Publică, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în Piața Centrală din municipiul Botoșani, au identificat un bărbat, de 46 de ani, din aceeași localitate, care avea asupra sa aproximativ 70 de pachete de țigarete, de diferite mărci, de proveniență Republica Moldova și Duty free, pentru care nu deținea documente legale.

 

Băarbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 20.000 de lei, iar țigaretele au fost supuse confiscării.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Dosar penal pentru un tânăr de 21 de ani din Coțușca

Publicat

razie 4 1000x600.jpeg

Polițiștii din Darabani au oprit sâmbătă pentru control, pe drumul județean DJ 282, în comuna Coțușca, un autovehicul condus de un tânăr de 21 de ani, din aceeași localitate.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că autovehiculul nu era înmatriculat sau înregistrat conform prevederilor legale. Motiv pentru care a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul neînmatriculat.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO Botoșani: Primul Muzeu Multimedia, pregătit de deschidere

Publicat

fb img 1713595297022 1000x600.jpg

Primul Muzeu Multimedia din municipiul Botoșani își va primi oaspeții în curând.
Dedicat diversității culturale, muzeul a fost realizat în cadrul proiectului „Întoarcere la rădăcinile noastre comune”, implementat în cadrul Programului Comun România-Ucraina 2014-2020 și este amenajat în unul din beciurile din Centrul Istoric.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Bătaie de joc cu bani cheltuiți pe școli și grădinițe fără copii. În unele clădiri se mai fac praznice și cumetrii

Publicat

index 6 1000x600.webp.webp

Milioane de euro au aruncat pe apa sâmbetei autoritățile locale din România, din fonduri de la Banca Mondială sau guvernamentale, pentru școli fără elevi. Numai în județul Botoșani sunt cel puțin 22 de școli astfel finanțate și închise din lipsă de elevi, scrie ADEVĂRUL.

Scăderea populației, mai ales în mediul rural, este o problemă care afectează întreaga țară, dar mai ales comunele din nordul Moldovei, unde exodul accelerat al tinerilor a lăsat cătunele aproape goale. Îmbătrânirea populației și plecarea masivă în străinătate a localnicilor tineri lasă școlile fără elevi.

Conform datelor oficiale, în aproximativ 13 ani, populația școlară s-a redus cu peste 14.000 de elevi. În ciuda acestor realități tot mai evidente,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe