Connect with us

ACTUALITATE

Târg al facultăţilor, organizat în premieră în Bistrița-Năsăud

Publicat

Sursa foto: Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud/facebook

Sute de elevi de la liceele din judeţul Bistriţa-Năsăud au participat, vineri, la prima ediţie a Târgului facultăţilor, organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean, în parteneriat cu Consiliul Judeţean şi Consiliul Judeţean al Tinerilor.

Evenimentul a fost găzduit de Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud, ale cărui încăperi au fost folosite pentru amenajarea standurilor celor aproximativ 20 de facultăţi care au venit la Bistriţa cu oferte educaţionale, dar şi pentru organizarea a 12 workshop-uri cu specialişti din diverse domenii.

La Târgul facultăţilor de la Bistriţa au răspuns pozitiv universităţi din Cluj-Napoca, Iaşi, Târgu Mureş şi Alba Iulia.

Deschiderea târgului a avut loc în curtea muzeului, în prezenţa prefectului de Bistriţa-Năsăud, Ovidiu Frenţ, a preşedintelui Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, a şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean, Camelia Tabără, şi a directorului Complexului Muzeal, Alexandru Gavrilaş.

Preşedintele Consiliului Judeţean i-a asigurat pe liceeni de tot sprijinul său pentru ca acest eveniment să devină o tradiţie şi i-a îndemnat ca, la finalizarea studiilor, să aleagă să rămână în ţară.

La rândul său, inspectorul şcolar general Camelia Tabără a promis că va încerca să organizeze o nouă ediţie a Târgului facultăţilor chiar în 5 octombrie, de Ziua Educaţiei, şi că anul viitor vor fi achiziţionate softuri care să permită identificarea profilului profesional adecvat fiecărui licean.

Târgul a rămas deschis până la ora 17,00. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

FOTO. Majoretele din Cluj au făcut valuri în Croaţia. 2.000 de sportivi. Clujencele, pe primul loc. 8 medalii Best Junior

Publicat

majorete 1.jpeg

Micuţele majorete ale Clujului au făcut valuri -şi la propriu, şi la figurat- la Campionatul European din Croaţia. Ele au câştigat mai multe medalii, care au clasat Clujul pe primul loc între oraşe, aşa cum a declarat, pentru Cluj24, Andreea Mateuţ, antrenoarea uneia dintre echipele clujene. Potrivit acesteia, la competiţie au fost peste 2.000 de sportivi din mai multe ţări.

majorete 4

Majoretele din Cluj au făcut valuri în Croaţia

„Echipele de Majorete Best Junior precadete și cadete au obținut intr-un format nou rezultate deosebite la Campionatul European de Majorete din Zadar, Croația sub indrumarea…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Eveniment MEDICAL major găzduit de Clinica Chirurgie I a Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj

Publicat

cancer 2.jpg

În intervalul 29 septembrie – 2 octombrie 2022, Universitatea de Medicină și Farmacie  “Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, Institutul Oncologic “Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca și Societatea Română de Chirurgie și Ginecologie Oncologică organizează cea de-a doua ediție a evenimentului cu participare internațională  The Breast Cancer Surgery International Workshop. 

cancer 6

Ediția din acest an are ca temă Îmbunătățirea rezultatelor prin medicină personalizată și va cuprinde prezentări teoretice, studii de caz și transmisiuni în direct…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Vagonul mocăniței care circula între Alba Iulia și Zlatna va fi restaurat. Cum va arăta și unde urmează să fie expus

Publicat

vagon mocanita 4 scaled e1664443748182 1000x586.jpg

Primăria Alba Iulia vrea să restaureze un vagon de mocăniță, pentru expunerea acestuia în zona în care se află și ultima locomotivă care făcea serviciul pe linia de cale îngustă ce ce făcea legătura cu Zlatna.

De asemenea, odată restaurat, vagonul va putea fi utilizat ca spațiu pentru punct de informare turistică, expozițional sau evenimente de dimensiune restrânsă. 

Primăria Alba Iulia intenționează să expună vagonul de cale ferată îngustă tip B/2, nr. de fabricație 16.586 SZ, ca exponat muzeistic și să îl amenajeze ca spațiu pentru punct…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Vești bune pentru șoferi. Guvernul prelungește compensarea cu 50 de bani la carburanți, până la sfârșitul acestui an

Publicat

pompa statie carburanti benzina motorina alba24 1 1000x600.jpg

Guvernul prelungește, până la sfârșitul anului, compensarea cu 50 de bani la litrul de benzină și motorină, a transmis premierul Nicolae Ciucă, joi, la începutul ședinței de Guvern.

„În ședința de Guvern de astăzi avem mai multe subiecte pe agendă. Dintre cele mai importante doresc să menționez decizia prin care vom prelungi Ordonanța de Urgență prin care compensăm prețul la carburanți.

A fost o decizie care a produs efecte. Am reușit să stabilizăm și chiar să scadă prețul la combustibil, preț care desigur produce efecte pe întreg lanțul și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe