Connect with us

ACTUALITATE

Târg de Crăciun cu produse locale la Iara. Atelier de cârnați tradiționali și pâine de casă

Publicat

cover targ iara 27 noiembrie 2.jpeg

Duminică 27 noiembrie, va avea loc Târgul de Crăciun cu produse locale în Iara județul Cluj, în locația La Sala Parc (în incinta Parcului Mare). Evenimentul se va desfășura în intervalul 11:00 -17:00 și vor fi trei categorii de activități în paralel, o serie de ateliere, târgul cu produse și momente artistice.

”În cadrul atelierelor o să aveți șansa să realizați cârnați tradiționali și pâine de casă iar târgul o să vă întâmpine cu produse de panificație, prăjituri tradiționale românești, turtă dulce, produse lactate, legume proaspete, produse apicole (miere de albină, lumânări…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

FOTO. Arta gotică a Iuliei, studentă la Cluj, care i-a adus comenzi pe tot globul: „În lumea mea fantastică e loc pentru toți”

Publicat

aaaimg 3362 e1674867126706.jpg

Iulia Iepure este o tânără care a venit din Satu Mare la Cluj-Napoca pentru a studia jurnalismul. În prezent este în anul 2, iar când nu se ocupă de facultate, face autoportrete – și, uneori, accesorii gotice – pe care le vinde clienților din toată lumea, printre primii numărându-se membrul unei formații metal din Suedia, care se întâmplă să fie și preferata ei. Alteori cântă, desenează sau fotografiază clădirile care o inspiră. Dacă la prima vedere este o fată îmbrăcată în haine gotice, la a doua e un artist de autoportrete, iar după o privire și mai atentă, este un artist în mai multe domenii,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Filmul R.M.N., turnat la Rimetea, selectat la Festivalul Internațional de Film de la Göteborg care a început sâmbătă

Publicat

rmn rimetea e1674919343789 1000x600.jpg

Filmul românesc R.M.N., regizat de Cristian Mungiu și cu multe scene filmate în județul Alba, la Rimetea, participă la Festivalul Internațional de Film de la Göteborg, care a început sâmbătă. 

Festivalul este cel mai important eveniment de acest gen din Scandinavia (se desfășoară între 27 ianuarie şi 5 februarie 2023).

Filmările peliculei au fost realizate în perioada noiembrie 2021-ianuarie 2022, în principal în satul Rimetea din județul Alba, dar și în alte localități din Transilvania.

YouTube video


În…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Tânără studentă la Cluj, profesoară de engleză în India. Îndoctrinare și șocuri culturale: „Am mușcat din viața reală”

Publicat

whatsapp image 2022 10 25 at 10.44.37 pm 576x1024 1.jpeg

Alexandra este o studentă de 21 de ani, aflată în anul 3 de jurnalism, în cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din Cluj-Napoca, iar vara aceasta, printr-un program de schimburi de experiență al ONG-ului studențesc AIESEC, a ales să schimbe total mediul, plecând în India pentru a preda limba engleză copiilor.

„Erau mai multe oportunități, dar eu am simțit o atracție față de India, am zis că poate e ceva ce trebuie să învăț acolo, mai ales că aveam nevoie de o schimbare totală de mediu. Înainte de plecare eram terminată psihic, voiam să schimb peisajul,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Comunitatea 156 pregătește o PREMIERĂ la Cluj pentru iubitorii de artă: „Va fi primul concurs de murale din lume pentru liceeni”

Publicat

p1000064 scaled.jpg

Câțiva elevi ai Liceului de Arte Vizuale „Romulus Ladea” din Cluj-Napoca au fost sâmbătă dimineața la Centrul de Cultură Urbană de pe strada Iuliu Maniu pentru prima ședință din an a Comunității 156 (C156), un proiect extrașcolar demarat de profesorul Sergiu Georgian Mazerschi, din dorința de a reprezenta instituția la nivel național și internațional, precum și de a-i încuraja pe tineri să fie membri activi în societate după ce ies din băncile școlii.

„Peste 10 ani, societatea va fi mai bună pentru că sunteți aici, acum”, a spus acesta, bucuros că are alături un grup de elevi de liceu…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe