Connect with us

EVENIMENT

Târg de adopţii de animale fără stăpân pe Lacul Morii din București

Publicat

9184131173526781196

Un nou târg de adopţii va fi organizat, sâmbătă şi duminică, de Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor. Evenimentul are loc pe Insula Îngerilor de pe Lacul Morii din sectorul 6 București.

Evenimentul, care va începe în fiecare zi de la ora 11.00, face parte din RiseUP Bucharest on the Sky, primul festival urban cu baloane de aer cald.

„Căţei din centrele de adopţii ASPA şi pisici de la Asociaţia TNR Capturare Sterilizare Eliberare şi All Souls Rescue Center, de toate vârstele şi culorile, cu personalităţi dintre cele mai diverse, vor aştepta cu nerăbdare şansa de a fi adoptaţi. Anul acesta, în cadrul târgurilor organizate de ASPA, 223 căţei şi-au schimbat viaţa, intrând în mijlocul unor familii iubitoare de animale şi responsabile”, transmite ASPA.

Adopţiile sunt gratuite, iar animalele prezente la târg sunt sănătoase şi au toate procedurile legale îndeplinite.

La târgul de pe Insula Îngerilor vor fi şi voluntarii PROEDUS, alături de sponsorii campaniei, care au pregătit „numeroase surprize” pentru blănoşii adoptaţi, dar şi pentru adoptatori, menţionează sursa citată.

Târg de adopţii de animale fără stăpân. Peste 1.000 de câini au fost capturaţi în primele 6 luni din an

Totodată, într-o postare pe Facebook, ASPA Bucureşti transmite că 1.054 de câini au fost capturaţi în primele 6 luni ale acestui an de pe străzile Capitalei. Toţi aceşti câini au ajuns în adăposturile ASPA şi astfel a fost prevenită înmulţirea lor pe străzi. Pe de altă parte, ASPA menţionează că primeşte zilnic sesizări cu privire la câini fără stăpân care circulă liberi pe domeniul public.

„Capturarea nu rezolvă cauza, ci doar efectul! Mai mult, capturarea nu poate ţine pasul cu înmulţirea necontrolată a câinilor şi cu abandonul acestora! Care este aşadar cauza? De ce avem în continuare câini pe străzi, în ciuda faptului că echipajele ASPA, care au program pe toată durata zilei, inclusiv acţiuni de noapte, ridică în medie 175 de câini/lună? Deoarece în Bucureşti trăiesc mii de câini în curţile cetăţenilor, mii de câini nesterilizaţi care se înmulţesc necontrolat, iar puii rezultaţi din montele nedorite sunt abandonaţi pe străzi. Unii dintre ei sunt ridicaţi la timp de echipajele ASPA, alţii ajung la maturitate pe străzi şi dau naştere altor pui nedoriţi, alimentând astfel fenomenul înmulţirii”, se arată în postare.

Târg de adopţii de animale, pe Lacul Morii. Sterilizarea câinilor, obligatorie

ASPA reaminteşte că încă din 2014 este obligatorie prin lege sterilizarea câinilor de rasă comună. Autoritatea a derulat anul trecut şi anul acesta o campanie de informare, în colaborare cu Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, „în toate cartierele de case de la periferia oraşului, de unde sunt ridicaţi cel mai frecvent” câini de pe străzi.

„Rezultatele campaniilor – doar 34% dintre câinii care locuiesc în aceste curţi erau sterilizaţi şi doar 28% microcipaţi – înfăţişează o realitate generatoare de câini fără stăpân. Dacă vrem să nu mai avem câini pe străzi, este nevoie să fie sterilizaţi şi microcipaţi câinii din gospodării! În acest sens, ASPA sesizează săptămânal autorităţile care au competenţe în verificarea şi aplicarea legislaţiei de gestionarea a câinilor fără stăpân”, menţionează sursa citată.

AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

4 copii și o femeie din Cluj s-au intoxicat cu dioxid de carbon. Toți au fost duși la spital

Publicat

ambulanta 2 e1670876778104.jpg

4 copii, cu vârste între 3 și 8 ani, dar și o femeie, s-au intoxicat, joi, cu dioxid de carbon. Toți au fost duși la spital.

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au fost solicitați, de puține momente, pentru a acorda primul ajutor calificat unor persoane care, se pare, s-au intoxicat cu dioxid de carbon.

4 copii și o femeie din Cluj s-au intoxicat cu dioxid de carbon. Toți au fost duși la spital

Solicitarea a venit în jurul orei 20 și a anunțat…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Oțelul Galați – „U” Cluj, 2-1. Clujenii sunt învinși în deplasare și ratează calificarea în finala Cupei României

Publicat

u cluj otelul.jpg

„U” Cluj și Oțelul Galați s-au întâlnit astăzi, 18 aprilie, pe Stadionul Oțelul din Galați în semifinala Cupei României. Partida s-a încheiat cu victoria gazdelor și echipa antrenată de Ioan Ovidiu Sabău ratează calificarea în finala Cupei României.

Echipele de start

Oțelul Galați: Pap – Adăscăliței, Cisse, Yabre, Zhelev – Cisotti, Zivulic, Lameira – Maciel, Pop, Bodișteanu

REZERVE: Neagu, Rusevic, Rus, Tănasă, Malle, Telles, Jardan,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Procurorii din Blaj au transferat un dosar de înșelătorie la nivel european, magistraților din Germania. Escrocherii cu utilaje

Publicat

procurorii din blaj au transferat un dosar de înșelătorie la

Un bărbat din Blaj a căzut victima unei escrocherii făcute de mai mulți bărbați din Germania, la nivel european. Este vorba despre o înșelăciune cu vânzarea unor utilaje agricole. 

Utilaje agricole folosite, care au un preț destul de mare, de peste 10.000 de euro. La doi ani de când a devenit victimă, magistrații din Blaj au admis cererea de transfer a cauzei penale, procurorilor din Germania. 

Din câte se pare făptuitorii, mai mulți bărbați din Germania, sunt anchetați…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Polițiștii clujeni au ieșit pe străzi. Amenzi pentru zeci de pietoni, bicicliști și trotinetiști

Publicat

pietoni scaled.jpg

Polițiștii au organizat o acțiune în Cluj-Napoca, care îi vizează pe pietoni, bicicliști și trotinetiști.

Scopul acțiunii a fost promovarea unui mediu sigur și civilizat în zonele pietonale, respectarea normelor rutiere incidente, conștientizarea de către aceste categorii de participanți la trafic a riscurilor la care se expun atunci când nu respectă regulile de circulație care li se adresează, potrivit IPJ Cluj.

Polițiștii clujeni au ieșit pe străzi….

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe