Connect with us

EVENIMENT

Ţările UE nu sunt deocamdată pregătite pentru un nou val de COVID-19, atenţionează Comisia Europeană

Publicat

Comisia Europeană a atenţionat joi că statele membre ale Uniunii Europene sunt nepregătite pentru un nou val de infecţii cu COVID-19 şi a recomandat măsuri comune pentru scoaterea pe piaţă a noilor vaccinuri atunci când ele devin disponibile, transmite Reuters.

”În timp ce evoluţia pandemiei revine la nivelurile din luna martie, starea pregătirii noastre nu” (revine), a declarat vicepreşedintele CE pentru promovarea modului de viaţă european, Margaritis Schinas.

El le-a solicitat statelor membre să adopte o strategie comună pentru noua fază a pandemiei şi să evite ”cacofonia” diverselor măsuri naţionale care a caracterizat primele luni ale crizei pe continentul european.

Europa înregistrează zilnic aproximativ 100.000 de noi cazuri de COVID-19, indicator aproape dublu decât valoarea din SUA, unde se consemnează peste 51.000 de noi cazuri în fiecare zi.

Testarea unor vaccinuri anti-COVID avansează, primele doze putând fi disponibile, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, către finalul acestui an. În acest context, Bruxellesul le cere ţărilor membre să pregătească planuri de vaccinare. Politica de sănătate este domeniu de competenţă naţională în UE, iar Comisia Europeană poate face doar recomandări pentru adoptarea unor măsuri comune.

Spitalele şi centrele de vaccinare ar trebui să aibă personal suficient, pregătit şi dotat cu echipamentele necesare, a atenţionat executivul comunitar. Vaccinurile ar trebui să fie disponibile în primul rând celor mai vulnerabile categorii, printre care personalului din domeniul asistenţei medicale, lucrătorilor din centrele de asistenţă pe termen lung, persoanelor cu vârste peste 60 de ani, persoanelor cu boli cronice, lucrătorilor din sectoare esenţiale şi oamenilor din categorii socio-economice dezavantajate.

Potrivit unei estimări făcute de Comisia Europeană în luna iulie, numărul persoanelor aparţinând ”categoriilor prioritare” ar putea depăşi 200 de milioane, dintr-o populaţie totală a UE de 450 de milioane de locuitori. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

TikTok trebuie să funizeze Uniunii Europene o evaluare a riscurilor privind noul serviciu Lite

Publicat

peste 7 milioane de români utilizează tiktok în fiecare lună

TikTok trebuie să funizeze Uniunii Europene o evaluare a riscurilor privind noul serviciu Lite pe care l-a lansat și are termen să o facă până joi. 

Asta în contextul în care există temeri că ar putea crește dependența copiilor de videoclipurile de pe platformă, transmite Radio România.

TikTok Lite, aplicație lansată în Franța și Spania în această lună, oferă utilizatorilor premii, cum ar fi vouchere Amazon, carduri cadou prin PayPal sau TikTok Coins pentru diferite…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

18 aprilie: Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor. Cum este sărbătorită la Sebeș

Publicat

18 aprilie: ziua internațională a monumentelor și siturilor. cum este

18 aprilie: Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor este sărbătorită și la Sebeș, transmit reprezentanții primăriei orașului.

Celebrarea în fiecare an, în data de 18 aprilie, a patrimoniului construit al umanității este una dintre inițiativele Consiliului Internațional al Monumentelor şi Siturilor (ICOMOS), demers menit să atragă atenția asupra unor valori inestimabile și irepetabile, în multe cazuri puse în pericol și chiar amenințate cu distrugerea.

ICOMOS…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Dan Tanasă (AUR): ”Propaganda PSD – PNL ne spune zilnic că nu ne dăm seama cât de bine trăim… Niște ipocriți!”

Publicat

dan tanasa 1213.jpeg

”Miniștrii guvernării antinaționale PSD – PNL, în frunte cu prim-ministru Marcel Ciolacu, și-au abandonat îndatoririle și munca în folosul cetățeanului. Ei au devenit marionetele consultanților electorali străini, în goana după voturi”, sușține Dan Tanasă de la AUR.

Luni guvernanții au primit instrucțiuni de la consultanții străini să iasă fiecare cu câte un subiect de propagandă, ca să îi mintă pe români.

Premierul Marcel Ciolacu a trimis…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Creatoarea de modă Irina Schrotter, Doctor Honoris Causa al Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca

Publicat

dhc 5 scaled e1713360490494.jpg

Astăzi, 17 aprilie 2024, Universitatea de Artă și Design din Cluj Napoca a celebrat conferirea titlului de Doctor Honoris Causa doamnei Irina Schrotter, președinte al Federației Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC), inițiator și organizator al festivalului Romanian Creative Week Iași, proprietar al brandului internațional de modă irina schrotter.

„Prin acordarea acestei distincții, Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca recunoaște contribuția…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe