EVENIMENT
Taxă de protecţie cerută comercianţilor din Pasul Palma – doi bărbaţi, reţinuţi de poliţişti

Poliţiştii suceveni au destructurat un grup infracţional specializat în fapte de şantaj şi infracţiuni asociate, iar două persoane au fost reţinute în urma unui flagrant realizat în comuna Vatra Moldoviţei, a informat, duminică, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu.
Potrivit sursei citate, poliţişti din municipiul Câmpulung Moldovenesc, împreună cu poliţiştii Brigăzii pentru Operaţiuni Speciale Suceava, aflându-se în documentarea activităţii infracţionale în cadrul unui dosar penal privind fapte de şantaj, sâmbătă după-amiaza au realizat un flagrant pe raza comunei Vatra Moldovitei, confiscând sumele de 1.500 de lei şi 4.500 de euro, care erau solicitate, în mod ilegal, de patru bărbaţi de la mai mulţi comercianţi.
Totodată, au fost obţinute şi puse în executare, împreună cu luptători SAS din cadrul IPJ Suceava şi lucrători ai IJJ Suceava, patru autorizaţii de percheziţie domiciliară la cele patru persoane din localitatea Vatra Moldoviţei bănuite de săvârşirea unor infracţiuni de şantaj şi alte fapte asociate.
În urma acestor activităţi a mai fost indisponibilizată suma de 21.000 de euro, fiind ridicate şi alte bunuri şi înscrisuri.
În acest caz au fost puse în executare patru mandate de aducere, doi bărbaţi fiind reţinuţi pentru 24 de ore şi încarceraţi în arestul IPJ Suceava.
Dosarul instrumentat vizează fapte de şantaj comise în perioada 2021 – 2022 faţă de comercianţi din zona pasului turistic Palma – Suceviţa, care deţin tonete în zonă şi cărora bărbaţii din satul Ciumarna, comuna Vatra Moldoviţei, le-au solicitat de-a lungul timpului sume de bani, „inducându-le o stare de teamă şi invocând fără just temei că ar fi proprietarii terenurilor pe care aceştia îşi desfăşurau activitatea”.
Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a persoanelor implicate. AGERPRES
EVENIMENT
Modificări la contractele încheiate pe piețele de energie electrică. ANRE vrea să introducă o garanție de 30% din valoare

Modificări la contractele încheiate pe piețele de energie electrică: Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei a publicat joi, în consultare publică, un proiect de Ordin privind introducerea pentru contractele încheiate pe piețele de energie electrică a unei garanții sub forma unui procent din valoarea contractelor.
Concret, propunerea ANRE este ca această garanție fie de 30%, a declarat, într-o conferință de presă, președintele ANRE, George-Sergiu…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
VIDEO: Ninge la Șureanu. Strat de zăpadă de câțiva centimetri, la Poarta Raiului. Drumarii intervin cu utilaje pe Transalpina

Ninge la Șureanu. La Poarta Raiului, stratul de zăpadă așternut joi, 10 aprilie, măsoară câțiva centimetri. Autoritățile din Alba sunt în stare de alertă și intervin cu antiderapant pentru menținerea traficului rutier în condiții de siguranță.
Reamintim faptul că județul Alba se află joi în întregime sub Cod Galben de vânt puternic, viscol, ninsori și vreme rece iar sudul, respectiv zona înaltă a Munților Șureanu, sub Cod Portocaliu.
Vremea va fi deosebit de…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Vântul puternic a produs stricăciuni la Cluj. Pompierii au îndepărtat table desprinse de pe acoperișuri, dar și copaci

Vântul deosebit de puternic a produs stricăciuni în Cluj-Napoca, dar și la Turda.
Echipajele de pompieri au intervenit pentru a îndepărta în special elemente de pe acoprișuri, care reprezintă pericol pentru trecători, dar și copaci.
Vântul puternic a produs stricăciuni la Cluj
Mai multe localități din județul Cluj sunt sub avertizare de vânt puternic. Rafale de vânt au afectat în această după-amiază mai multe clădiri, dar și copaci.
Echipajele ISU…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
ANAF demarează controale la transportatori. Prejudiciu de aproape 8 milioane de lei produs prin metoda „furt de identitate”

ANAF demarează controale la transportatori: Inspectorii antifraudă din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) – Structura centrală, au descoperit în urma unui control, un prejudiciu de aproape 8 milioane de lei, la o firmă de transport de bunuri.
Ancheta a arătat că firma care se ocupa cu transportul de bunuri, a folosit metoda cunoscută sub numele de „furt de identitate”. Mai exact, a trecut în acte niște achiziții care, în realitate, nu au fost confirmate de…
Citește mai mult pe Alba24.ro