Connect with us

ACTUALITATE

Taximetriştii vor putea beneficia de eco-vouchere de 15.000 de lei pentru achiziţionarea de autoturisme noi

Publicat

Consiliul General al Capitalei a adoptat în şedinţa de marţi un proiect de hotărâre care vizează acordarea a 3.000 de eco-vouchere a câte 15.000 de lei pentru achiziţionarea de autoturisme noi cu norme de poluare care să asigure un nivel redus de emisii de către transportatori autorizaţi care deţin autorizaţii taxi.

Proiectul, introdus pe ordinea de zi suplimentară, a fost adoptat cu 30 de voturi „pentru”, trei abţineri şi 12 „împotrivă”.

În debutul şedinţei, primarul general, Gabriela Firea, a precizat că efortul financiar pe care îl implică acordarea acestor eco-vouchere este mic în comparaţie cu efectele benefice pe care măsura le va avea asupra calităţii aerului. În acest sens, ea a precizat că un taximetru parcurge zilnic 150 de kilometri.

Consilierul municipal USR Florin Grigorescu a declarat că nu există un calcul care să releve în ce măsură este diminuată cantitatea de noxe din Capitală în urma acordării a 45 de milioane de lei pentru eco-vouchere. Totodată, el a atras atenţia asupra faptului că în ţările nordice problema folosirii automobilelor poluante este soluţionată prin taxare. „În România avem obiceiul să cheltuim bani publici pentru a stimula nişte obiceiuri”, a spus Grigorescu.

Liberalul Ciprian Ciucu a reproşat primarului general că introduce pe ordinea de zi un proiect cu un impact bugetar de 10 milioane euro, fără să îl supună dezbaterii publice, în condiţiile în care consilierii municipali au aflat cu o seară înainte despre această iniţiativă. El a apreciat că în baza acestei măsuri va fi mărit parcul auto al companiilor private, oferindu-li-se aproape jumătate din suma necesară achiziţionării unui autoturism. Reprezentantul PNL a adăugat că va susţine proiectul doar în măsura în care acesta va fi supus transparenţei publice, permiţând doar achiziţia maşinilor hibride şi electrice.

Acordarea eco-voucherelor se va face în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat, la cerere, o singură dată pentru un transportator autorizat care deţine o autorizaţie taxi/un număr de autorizaţii taxi eliberate de Autoritatea de Autorizare din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti. Eco-voucherul nu este transmisibil şi are termen de valabilitate maximum şase luni. Eco-voucherele vor putea fi utilizate pentru a achiziţiona autoturisme noi cu norme de poluare care să asigure un nivel redus de emisii – Euro 6, non-diesel, hibride sau electrice.

Programul se va desfăşura pe baza unui regulament ce va fi elaborat de o comisie formată din specialişti de la Direcţia de Mediu, Direcţia Generală Economică, Direcţia Transporturi, Direcţia Juridică şi Direcţia Informatică din cadrul aparatului de specialitate al primarului general. Regulamentul va fi aprobat prin dispoziţie a primarului general.

În raportul de specialitate al proiectului se menţionează că, potrivit bazei de date a municipalităţii, sunt înregistrate 7.463 de autorizaţii taxi valabile. 4.879 dintre acestea sunt deţinute pentru autoturisme fabricate până în anul 2014 inclusiv, iar 2.789 până în 2010 inclusiv. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

,,Sacrul în artă”, expoziție la Muzeul Ștefănești

Publicat

fb img 1714127943595 1000x600.jpg

Publicitate

Muzeul Judetean Botosani, Secția de Artă Plastică – Etnografie organizează expoziția intitulată „Sacrul în artă”.

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a unui număr de 13 icoane din patrimoniul etnografic al Muzeului Județean Botoșani, precum și a lucrărilor semnate de artiștii vizuali Anca și Alina Albătoaie, Constantin Livadaru, Florin Grosu, Bebe Hetriuc, Ioana-Gina Poleac, Liviu Șoptelea, Cristina Turiceanu, Marius Vatamanu și Karmen Zaharia. Expoziția, etalată la #Muzeul „#Ștefan_Luchian”…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

14 mai, ultima zi în care se mai pot face înscrieri la școala de agenți de poliție în 2024. Acte, calendar, condiții candidați

Publicat

academia de politie.jpg

Publicitate

Școala de Agenți de Poliție a anunțat că până pe 14 mai, cei interesați să devină agenți de poliție sunt invitați să trimită cereri de înscriere. Există un total de 1880 de locuri disponibile la cele trei școli postliceale. Procesul de admitere are loc în perioada aprilie – iulie, relatează alba24.ro. Cererile de înscriere trebuie trimise la inspectoratele de poliție județene, în funcție de domiciliu.

Înscrierile se fac doar electronic (cerere de înscriere trimisă prin e-mail la IPJ, compartiment resurse umane) până în 14 mai. Apoi, până în 21 mai se depun actele pentru dosarele de recrutare, tot la inspectoratele de poliție.

Proba…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Amenzi pentru șoferi depistați cu microbuzul ticsit cu călători

Publicat

maxi 696x555 1.jpg

Publicitate

În cadrul activităților desfășurate a fost verificată legalitatea transportatorilor de persoane, prilej cu care au fost depistate două microbuze de transport călători, care aveau peste 22 de persoane, respectiv peste 16 persoane în plus față de numărul de locuri.

 

Cei doi conducători auto au fost sancționați contravențional cu amendă în cuantum de 8.000 de lei fiecare, iar persoanele care erau în plus au coborât și au așteptat un nou transport pentru a se deplasa la destinație.

Publicitate

Fotografie cu caracter ilustrativ


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Sute de mii de euro aruncați pe un centru pentru sinistrați într-o zonă fără calamități. „E frumos tare, dar gol”

Publicat

index 9 1000x600.webp.webp

Publicitate

Autoritățile locale din Cândești au ridicat, cu 700.000 de euro, un centru pentru sinistrați în caz de calamități naturale, care zace nefolosit de doi ani. Clădirea urma să adăpostească potențiali sinistrați într-o zonă unde s-au înregistrat inundații o singură dată în trei decenii, scrie ADEVĂRUL.

Comuna Cândești se află pe malul stâng al Siretului, la granița cu județul Suceava și la aproximativ 50 de kilometri de municipiul Botoșani. Este o zonă frumoasă care a făcut cândva parte din Bucovina Habsburgică renumită mai ales pentru bisericile din lemn și peisajele absolut superbe din lunca Siretului. Comuna a ajuns însă faimoasă și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe