Connect with us

ACTUALITATE

Tehnologii de ultimă generaţie pentru oraşe inteligente, expuse la Bucharest Tech Week 2019

Publicat

Instalaţie interactivă cu efect de levitaţie ce poate fi controlată cu ajutorul semnalelor neuro-electrice ale utilizatorilor, aspiratorul inteligent cu sistem unic de cartografiere, soluţii smart home ce permit ajustarea temperaturii ambientale de la distanţă, sunt doar câteva dintre inovaţiile în materie de tehnologie de ultimă oră ce pot fi admirate şi testate la cea de-a IV-a ediţie a Bucharest Tech Week, organizată în acest week-end, în Piaţa Universităţii din Capitală.

De la Tech Expo nu avea cum să lipsească InMoov, primul robot open source pe care fiecare dintre cei prezenţi la expoziţie îl poate printa 3D, graţie instrucţiunilor foarte intuitive şi numeroaselor modalităţi de utilizare.

Tot la capitolul robotică, iRobot, liderul mondial în domeniul proiectării şi distribuţiei de roboţi casnici, vine la Tech Expo cu ultimele modele de robot aspirator care, datorită sistemului unic de navigaţie cu cartografiere inteligentă, se orientează perfect, abordând spaţiul încăperii în mod optim. Aparatul poate fi setat de la distanţă, prin intermediul aplicaţiei mobile şi dispune de o funcţie ingenioasă de golire automată a coşului de gunoi.

E.ON România aduce, în premieră, la expoziţia de tehnologie de la Piaţa Universităţii soluţiile smart home marca Tado, ce permit ajustarea temperaturii ambientale prin utilizarea unui termostat inteligent ce poate fi utilizat prin intermediul unei aplicaţii mobile, pentru a seta temperatura optimă şi cea mai bună calitate a aerului din fiecare cameră, chiar şi de la distanţă, ajungând la o economie de până la 30% la factura de energie. De altfel, sisteme similare de tip Smart Home mai sunt prezentate şi de către companii, precum Salus Controls sau Netatmo, şi pot fi testate în cadrul evenimentului de la Bucureşti.

În privinţa iluminatului inteligent, cei de la Signify (denumită anterior Philips Lighting), lider mondial în iluminatul profesional, pentru consumatori şi iluminatul pentru Internet of Things (IoT), aduce Tech Expo 2019 sisteme de iluminat care prioritizează eficienţa energetică, sustenabilitatea şi reducerea costurilor operaţionale, oferind clienţilor o lumină de calitate superioară care asigură confortul vieţii de zi cu zi, sporeşte siguranţa şi productivitatea şi transformă mediul prin înfrumuseţarea spaţiilor şi revitalizarea comunităţilor.

La capitolul mobilitate, producătorii de autovehicule electrice şi nu numai expun, în acest week-end, modele precum Renault Zoe, Ford Mondeo Hybrid, Suzuki Swift, Volvo XC60 T8 Twin Engine Plug-In Hybrid sau Nissan Leaf. În plus, la standurile E.ON România, Renovatio, Engie sau Electromagnetica pot fi descoperite staţii de încărcare electrice, iar AirMotion, E-Twow, Wolf E-Rides, NIU şi FreeWheel pun la dispoziţia celor interesaţi biciclete, trotinete şi scutere electrice.

Pe zona de entertainment, anul acesta, Tech Expo a pregătit Gaming Zone, dedicată pasionaţilor care pot testa într-un LAN adevărat cele mai noi device-uri – de la mouse-uri şi scaune de gaming (prezentate de PC-Coolers), până la soluţii VR (Realitate Virtual) şi AR (Inteligenţă Artificială) care vor oferi o experienţă captivantă. Cele mai noi produse HTC Vive te vor purta într-o lume uimitoare, în care te poţi mişca şi poţi experimenta senzaţii unice, cu ajutorul elementelor din mediul înconjurător.

Pentru cei pasionaţi de efecte inedite, Modulab prezintă în cadrul Tech Expo masa neuronală, o instalaţie interactivă cu efect de levitaţie, controlată prin intermediul semnalelor neuro-electrice ale utilizatorilor. Astfel, accesând un set de senzori şi micro-controlere NeuroSky MindWave EEG, activitatea neuronală a jucătorilor este procesată în mişcarea unui cub levitant, pe măsură ce fiecare jucător încearcă să împingă cubul spre adversar.

Potrivit organizatorilor Tech Week 2019, la începutul acestui an, Modulab a adus în faza de prototip complet funcţional o platformă care se deplasează în mod autonom, evitând obstacolele fixe şi mobile. Aceasta poate avea multiple aplicaţii, de la scanarea preţurilor în magazin, transportul bagajelor în aeroporturi, ghidarea oamenilor în expoziţii, colectarea de date despre suprafeţele pe care se mişcă sau interacţiunea cu copii. În acest moment, în cadrul studioului au fost finalizate două prototipuri funcţionale ca iteraţii ale platformei: un robot fotograf de evenimente şi o platformă autonomă de curăţenie pentru utilizare industrială. Ambele prototipuri sunt prezentate în cadrul Tech Expo.

La cea de-a patra ediţie a Tech Expo ce are loc în perioada 24-26 mai, la Piaţa Universităţii, expun peste 60 de companii şi sute de produse care au integrate tehnologii de tip Virtual Reality (VR) şi Artificial Intelligence (AI).

Pe lângă Tech Expo, acesta înglobează atât cinci Business Summits (21-24 mai, la Radisson Blu Hotel), unde speakeri internaţionali abordează tematici precum Inovaţie, Resurse Umane, Fintech, Java şi .NET, cât şi o serie de evenimente partenere desfăşurate simultan în tot oraşul, pentru a transforma Bucureştiul în Capitala Tehnologiei.

Expoziţia din centrul Capitalei se bazează pe un concept integrat în care vizitatorii pot să descopere, să testeze, să ia legătura direct cu reprezentanţii companiilor expozante şi chiar să achiziţioneze direct gadgeturile de care sunt interesaţi.

Accesul în cadrul Tech Expo de la Bucureşti este gratuit şi se face doar pe baza înscrierii online pe techexpo.ro. Expoziţia din Piaţa Universităţii este parte a Bucharest Tech Week, festivalul de tehnologie ce se desfăşoară în perioada 20 – 26 mai. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Se oprește apa la marginea municipiului Botoșani. Anunțul Nova Apaserv

Publicat

1711463397 nova apaserv.jpg

Din cauza unei avarii apărută pe conducta de distribuție apă din Azbo Dn 125 mm, localizată în zona străzii Parcul Tineretului,  S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a oprit sistemul de alimentare cu apă, astăzi 26 martie 2024 începând cu ora 14:00, până mâine 27 martie 2024 ora 10:00, către utilizatorii din municipiul Botoșani strada Parcul Tineretului nr. 3, scările A, B, C, Aleea Parcul Tineretului nr. 8, scările A, B, Aleea Zimbrului.

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat prin această intervenție bruscă!”, au transmis reprezentanții Nova APaserv.

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ludoteca de la Botoșani, proiectul unic care dă speranțe copiilor cu probleme de vedere sau de auz

Publicat

index 7 1000x600.webp.webp

În municipiul Botoșani se află un centru educațional unicat în România. Este vorba despre o ludotecă specializată pentru copii cu deficiențe de auz și văz. Ludoteca beneficiază de jocuri și materiale didactice personalizate pentru aceste deficiențe, dar și de creații originale, scrie Adevărul.

Copiii la joacă FOTO Adevărul
Copiii la joacă FOTO Adevărul

În România, sunt numeroși copii cu deficiențe de văz și auz care nu au parte de o șansă reală de integrare în societate, mai ales din cauza lipsei spațiilor gratuite pentru terapie sau a materialelor educaționale adaptate nevoilor acestora.

În județul Botoșani, o echipă de voluntari condusă de Laura Dănilă, un apreciat specialist în logopedie și psihologie pediatrică, a reușit, în 2021 să deschisă prima…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Beat criță, așa a condus un bărbat din municipiul Botoșani. Polițiștii l-au dat jos de la volan la Stăuceni

Publicat

razie 4 1000x600.jpeg

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit luni pe drumul național, DN 29D, în comuna Stăuceni, un autoturism condus de un bărbat, de 62 de ani, din municipiul Botoșani.

 

În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior,  bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe botosani24

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Locuri de muncă disponibile la Botoșani. 492 de locuri pe LISTA comunicată de AJOFM

Publicat

bucatar1.jpg

AJOFM Botoșani a anunțat astăzi că nu mai puțin de 492 locuri de muncă sunt disponibile astăzi la nivelul județului Botoșani, conform datelor centralizate de de la agenții economici.

Iată și lista completă cu locurile de muncă comunicate de AJOFM Botoșani:

UNITATEA
DIRECTOR TEHNIC SC TAMIŞTEF SRL

Str. Pacea nr.37A

E-mail:tamistef@yahoo.com

DIRECTOR TEHNIC SC ELLY FOOD TRADITIONAL SRL; Flamanzi

Tel:0231/552255

MANAGER SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA „MAVROMATI” BOTOSANI

Str. Marchian nr. 11

Tel:0231/518812

SEF FERMA AGRICOLA SC ELLY FOOD TRADITIONAL SRL; Flamanzi

Tel:0231/552255

INGINER CONSTRUCTII CIVILE,INDUSTRIALE SI AGRICOLE SC BRAMIS REBUILD SRL

Str. O. Onicescu nr.3,parter

Tel. 0745521363

INGINER CONSTRUCTII CIVILE,INDUSTRIALE SI…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe