Connect with us

ACTUALITATE

Tehnologii de ultimă generaţie pentru oraşe inteligente, expuse la Bucharest Tech Week 2019

Publicat

Instalaţie interactivă cu efect de levitaţie ce poate fi controlată cu ajutorul semnalelor neuro-electrice ale utilizatorilor, aspiratorul inteligent cu sistem unic de cartografiere, soluţii smart home ce permit ajustarea temperaturii ambientale de la distanţă, sunt doar câteva dintre inovaţiile în materie de tehnologie de ultimă oră ce pot fi admirate şi testate la cea de-a IV-a ediţie a Bucharest Tech Week, organizată în acest week-end, în Piaţa Universităţii din Capitală.

De la Tech Expo nu avea cum să lipsească InMoov, primul robot open source pe care fiecare dintre cei prezenţi la expoziţie îl poate printa 3D, graţie instrucţiunilor foarte intuitive şi numeroaselor modalităţi de utilizare.

Tot la capitolul robotică, iRobot, liderul mondial în domeniul proiectării şi distribuţiei de roboţi casnici, vine la Tech Expo cu ultimele modele de robot aspirator care, datorită sistemului unic de navigaţie cu cartografiere inteligentă, se orientează perfect, abordând spaţiul încăperii în mod optim. Aparatul poate fi setat de la distanţă, prin intermediul aplicaţiei mobile şi dispune de o funcţie ingenioasă de golire automată a coşului de gunoi.

E.ON România aduce, în premieră, la expoziţia de tehnologie de la Piaţa Universităţii soluţiile smart home marca Tado, ce permit ajustarea temperaturii ambientale prin utilizarea unui termostat inteligent ce poate fi utilizat prin intermediul unei aplicaţii mobile, pentru a seta temperatura optimă şi cea mai bună calitate a aerului din fiecare cameră, chiar şi de la distanţă, ajungând la o economie de până la 30% la factura de energie. De altfel, sisteme similare de tip Smart Home mai sunt prezentate şi de către companii, precum Salus Controls sau Netatmo, şi pot fi testate în cadrul evenimentului de la Bucureşti.

În privinţa iluminatului inteligent, cei de la Signify (denumită anterior Philips Lighting), lider mondial în iluminatul profesional, pentru consumatori şi iluminatul pentru Internet of Things (IoT), aduce Tech Expo 2019 sisteme de iluminat care prioritizează eficienţa energetică, sustenabilitatea şi reducerea costurilor operaţionale, oferind clienţilor o lumină de calitate superioară care asigură confortul vieţii de zi cu zi, sporeşte siguranţa şi productivitatea şi transformă mediul prin înfrumuseţarea spaţiilor şi revitalizarea comunităţilor.

La capitolul mobilitate, producătorii de autovehicule electrice şi nu numai expun, în acest week-end, modele precum Renault Zoe, Ford Mondeo Hybrid, Suzuki Swift, Volvo XC60 T8 Twin Engine Plug-In Hybrid sau Nissan Leaf. În plus, la standurile E.ON România, Renovatio, Engie sau Electromagnetica pot fi descoperite staţii de încărcare electrice, iar AirMotion, E-Twow, Wolf E-Rides, NIU şi FreeWheel pun la dispoziţia celor interesaţi biciclete, trotinete şi scutere electrice.

Pe zona de entertainment, anul acesta, Tech Expo a pregătit Gaming Zone, dedicată pasionaţilor care pot testa într-un LAN adevărat cele mai noi device-uri – de la mouse-uri şi scaune de gaming (prezentate de PC-Coolers), până la soluţii VR (Realitate Virtual) şi AR (Inteligenţă Artificială) care vor oferi o experienţă captivantă. Cele mai noi produse HTC Vive te vor purta într-o lume uimitoare, în care te poţi mişca şi poţi experimenta senzaţii unice, cu ajutorul elementelor din mediul înconjurător.

Pentru cei pasionaţi de efecte inedite, Modulab prezintă în cadrul Tech Expo masa neuronală, o instalaţie interactivă cu efect de levitaţie, controlată prin intermediul semnalelor neuro-electrice ale utilizatorilor. Astfel, accesând un set de senzori şi micro-controlere NeuroSky MindWave EEG, activitatea neuronală a jucătorilor este procesată în mişcarea unui cub levitant, pe măsură ce fiecare jucător încearcă să împingă cubul spre adversar.

Potrivit organizatorilor Tech Week 2019, la începutul acestui an, Modulab a adus în faza de prototip complet funcţional o platformă care se deplasează în mod autonom, evitând obstacolele fixe şi mobile. Aceasta poate avea multiple aplicaţii, de la scanarea preţurilor în magazin, transportul bagajelor în aeroporturi, ghidarea oamenilor în expoziţii, colectarea de date despre suprafeţele pe care se mişcă sau interacţiunea cu copii. În acest moment, în cadrul studioului au fost finalizate două prototipuri funcţionale ca iteraţii ale platformei: un robot fotograf de evenimente şi o platformă autonomă de curăţenie pentru utilizare industrială. Ambele prototipuri sunt prezentate în cadrul Tech Expo.

La cea de-a patra ediţie a Tech Expo ce are loc în perioada 24-26 mai, la Piaţa Universităţii, expun peste 60 de companii şi sute de produse care au integrate tehnologii de tip Virtual Reality (VR) şi Artificial Intelligence (AI).

Pe lângă Tech Expo, acesta înglobează atât cinci Business Summits (21-24 mai, la Radisson Blu Hotel), unde speakeri internaţionali abordează tematici precum Inovaţie, Resurse Umane, Fintech, Java şi .NET, cât şi o serie de evenimente partenere desfăşurate simultan în tot oraşul, pentru a transforma Bucureştiul în Capitala Tehnologiei.

Expoziţia din centrul Capitalei se bazează pe un concept integrat în care vizitatorii pot să descopere, să testeze, să ia legătura direct cu reprezentanţii companiilor expozante şi chiar să achiziţioneze direct gadgeturile de care sunt interesaţi.

Accesul în cadrul Tech Expo de la Bucureşti este gratuit şi se face doar pe baza înscrierii online pe techexpo.ro. Expoziţia din Piaţa Universităţii este parte a Bucharest Tech Week, festivalul de tehnologie ce se desfăşoară în perioada 20 – 26 mai. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Radare de weekend: Amplasarea radarelor pe drumurile județului Alba, în perioada 2 – 4 iulie

Publicat

radar.jpg

IPJ Alba a anunțat lista drumurilor pe care vor fi amplasate radare de supraveghere a traficului, în acest sfârșit de săptămână. Polițiștii din județ se vor afla pe majoritatea arterelor importante, dar și în orașe. 

Amplasarea radarelor în perioada 2 – 4 iulie 2022:

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru – Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7 Săliştea – Șibot – limită cu judeţul Hunedoara


Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

În gardă, cavaleri! Festivalul Medieval din Cetatea Oradea a fost bogat în demonstraţii spectaculoase încă din prima seară (FOTO)

Publicat

festival medieval 02072022 48.jpg

Sute de persoane au intrat, vineri seară, în atmosfera specifică Evului Mediu, în Cetatea orădeană, unde au fost aşteptaţi de sute de luptători, menestreli, scutieri, domni şi domniţe de la curţile regeşti. Cele mai atractive momente ale primei seri de Festival medieval a fost campionatul european de full contact (turnirul) şi un spectacol cu foc susţinut de tinerii de la Ordinul Solomonarilor.
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

MANELE estivale aproape de Cluj. ONE Festival se ține la Cămărașu în 1 și 2 iulie. Jandarmii vor fi la DATORIE

Publicat

festival.jpg

În zilele de 1 și 2 iulie, Clujul își diversifică paleta muzicală. După Electric Castle, Untold și Jazz in the Park, a apărut și One Festival, dedicat manelelor. Acesta se va desfășura la Cămărașu și-i va avea printre invitați pe Jador, Nicolae Guță, Aza și celebrul Rabă, gazda festivalului.

Biletul de intrare pentru două zile costă 315 lei.

Cu această ocazie, Jandarmeria Cluj a remis un comunicat:

„Pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică, jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj – Napoca vor fi la datorie în acest sfârșit de săptămână și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Biblioteca Județeană Alba organizează o nouă întâlnire a Clubulului ”SF, Fantasy și Horror”. Când va avea loc

Publicat

afis 3.20 sf fantasy horror club alba 6 iulie 2022 scaled e1656677091254 1000x600.jpg

Miercuri, 6 iulie 2022, de la ora 17.00, are loc întâlnirea lunară a clubului „SF, Fantasy & Horror Club Alba”. Clubul se adresează tuturor celor interesați de acest gen literar, indiferent de vârstă sau ocupație, și se va desfășura printr-o întâlnire online coordonată de scriitorul albaiulian Lucian Dragoș Bogdan și de bibliotecara Luiza Pop.

Link-ul de conectare către membrii clubului, pe platforma ZOOM, va fi transmis între 16:30 și 16:40, pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Intrarea pe platforma ZOOM și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe