Connect with us

EVENIMENT

Prognoza meteo până la sfârșitul lunii. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

Publicat

Valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă în aproape toate zonele ţării, uşor peste medie în regiunile sudice, iar cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în prima parte a intervalului şi apropiate de normal către finele lunii august, relevă prognoza de specialitate emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) pentru următoarele patru săptămâni (10 august – 7 septembrie 2020).

Potrivit specialiştilor, în săptămâna 10 – 17 august 2020, valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în regiunile sudice, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă. De asemenea, regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a ţării, deficit ce va fi local mai accentuat în regiunile sudice, centrale şi nordice.

Pentru săptămâna 17 – 24 august 2020, sunt anunţate temperaturi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, iar cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi excedentare la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile centrale, nordice şi la munte.

Potrivit ANM, în intervalul 24 – 31 august 2020, temperaturii medii ale aerului se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României, la fel şi regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

De asemenea, în cursul săptămânii 31 august – 7 septembrie, mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice acestei săptămâni, la nivelul întregii ţări. În acelaşi timp, cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toată ţara.

Estimările meteorologice pentru cele patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată, iar media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii este faţă de media perioadei 1993-2016.

ANM precizează că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. PERCHEZIȚII în Cluj într-un dosar de delapidare, FALS și uz de fals

Publicat

foto 2 e1744209048854.jpeg

Polițiștii clujeni au efectuat mai multe percheziții domiciliare, miercuri, într-un dosar de delapidare, fals și uz de fals, precum și conducerea unui vehicul fără permis.

„În data de 9 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au pus în aplicare 6 mandate de percheziție domiciliară, emise de Judecătoria Gherla, în cadrul unui dosar penal ce vizează săvârșirea…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Boc: Începe construcția PASAJULUI suprateran de pe Centura Metropolitană, pentru conectarea la Spitalul Regional

Publicat

pasaj floresti 2.jpg

Lucrările la Tronsonul Cluj-Florești din Centura Metropolitană vor debuta săptămâna viitoare cu pasajul suprateran pentru conectarea la Spitalul Regional.

„Săptămâna viitoare vor începe lucrările pentru pasajul rutier suprateran, parte a tronsonului Cluj-Florești din proiectul Centurii metropolitane. Pasajul va avea 58 metri și va asigura accesul la Spitalul Regional de Urgență aflat în construcție.

VIDEO. Boc: Începe construcția PASAJULUI suprateran de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ANALIZĂ. Euro a atins o nouă valoare MAXIMĂ de la începutul anului

Publicat

mita euro bun e1671460527416.jpg

Furtuna declanșată de administrația de la Casa Albă în comerțul mondial, a afectat marile burse ale lumii, inclusiv cele americane, și a ridicat nivelul aversiunii față de risc.

Piața valutară locală este monitorizată cu atenție de BNR, care este nevoită uneori să vândă euro pentru a stopa tendințele de depreciere. O creștere a cursului înainte de alegerile prezidențiale din mai ar pune în pericol procesul electoral.

Tranzacțiile de miercuri se realizau în…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Studiu: Căsătoria poate crește semnificativ riscul de demență. Care sunt explicațiile cercetătorilor

Publicat

studiu: căsătoria poate crește semnificativ riscul de demență. care sunt

Căsătoria poate crește semnificativ riscul de demență, relevă un studiu recent condus de cercetători de la Facultatea de Medicină a Universității de Stat din Florida. Descoperirile sunt neașteptate, deoarece numeroase studii anterioare au arătat că mariajul prezintă o serie de beneficii pentru sănătate, printre care se numără reducerea riscului de boli de inimă și trăirea până la o vârstă înaintată, potrivit Science Alert.

Echipa din spatele celui mai recent studiu,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe